PA-president Abbas haalt scherp uit naar Hamastop voor nodeloos rekken van oorlog

haniyeh-home4Hamasleider Ismail Haniyeh bezocht een paar dagen geleden wat eens zijn huis was in het Al-Shati vluchtelingenkamp aan het strand van Gaza. Zoals bekend werd maandagnacht 28 op 29 juli ’14 het huis van Haniyeh in twee keer door het IDF platgebombardeerd. “Het huis is weg, maar het thuisland blijft,” zei Haniyeh terwijl hij het overwinningsteken maakte.

Met het eenheidskabinet Fatah/Hamas geleid door PA-president Mahmoud Abbas wil het blijkbaar nog steeds niet erg vlotten. Op vrijdag 29 augustus in een interview met de Palestijnse openbare omroep haalde Abbas uit naar de Hamastop voor het nodeloos rekken van de terreuroorlog tegen Israël.

Anders gezegd, ook Abbas stelt Hamas exmpliciet verantwoordelijk voor de betrekkelijk hoge dodentol onder de Palestijnen. “Het was voor ons mogelijk om dat alles te vermijden, 2.000 martelaren, 10.000 gewonden, 50.000 huizen (beschadigd of verwoest)” zei Abbas op vrijdag.

De dag voordien had Abbas hierover nog verklaard: “Er is geen enkel verschil tussen het oorspronkelijke staakt-het-vuren voorstel van Egypte [van 14 juli ’14] en datgene dat deze week werd ondertekend.”

Dat belet de Palestijnse Autoriteit niet om zelf ook de overwinning uit te roepen op Israël. Een regeringsambtenaar van de PA vertelde aan de Palestijnse krant Al Asharq al Awsat dat het akkoord met Israël werd gesloten door de (eenheids-)regering in Ramallah en niét door Hamas, en benadrukte dat het akkoord in essentie exact hetzelfde akkoord was dat Hamas vijf weken eerder had verworpen (en dat overigens door Israël wèl was geaccepteerd.)

Mahmoud Abbas haalde ook uit naar Hamas voor het stelen van hulpfondsen. “Hamas heeft een schaduwregering in Gaza en zij hebben ondersecretarissen voor ministeries. Als dit zo blijft doorgaan zal dit de nationale eenheid ondermijnen en de test komt heel binnenkort. Ik weet dat het niet onmiddellijk gaat en het maanden vergt om de splitsing te beëindigen, maar wij weten al van de eerste dag dat wanneer hulp word geleverd aan Gaza of die het volk zal bereiken of niet,” zei Abbas.

4480-raketten2Over de operatie en de massieve schade in de Strook zei Abbas: “Wij zullen dit Israël niet vergeven en Israël zal hier niet ongestraft mee wegkomen. Wij hebben vele manieren en instrumenten om ervoor te zorgen dat de [Israëlische] criminelen gestraft zullen worden.”

Volgens Hamas (voor wat die info waard is) werden 2.143 Palestijnen gedood tijdens OPE, voor het overgrote deel burgers, bejaarden, vrouwen en kinderen. Tot nog toe weigert Hamas cijfers vrij te geven omtrent het aantal gesneuvelde strijders.

Volgens Israël echter zijn ruim 1.000 van die Palestijnse slachtoffers operatieven van Hamas, Islamitische Jiihad en andere terreurgroepen. Israël beschuldigt tevens Hamas voor de burgerslachtoffers, sinds Hamas raketlanceerders, tunnelingangen en andere elementen van zijn oorlogsmachine opstelde in de dichtbevolkte wijken van Gaza en de Gazanen gebruikten als “menselijk schild.”

Vrijdag gaf de tweede grootste groep in Gaza na Hamas, met name de Islamitische Jihad (PIJ),  toe dat 121 terroristen van hun Al Quds Brigades werden gedood tijdens Operation Protective Edge. De terreurgroep beweert tevens dat zij 3.250 Fajar en Buraq raketten en mortiergranaten hebben afgevuurd naar Israël tijdens de 50-dagen durende operatie.

Het is intussen wel duidelijk dat het dozijn terreurgroepen die in Gaza actief zijn en deelnamen aan de gevechten tegen Israël, thans elkaar trachten de loef af te steken en één na één uitpakken met sensationele cijfers en succesvolle operaties en tegelijk de dodentol binnen hun brigades minimaliseren dan wel ontkennen.

Zoals reeds bij herhaling bericht namen de terreurgroepen van Al Fatah, de politieke factie van de eh.. ‘gematigde’ Mahmoud Abbas [!], eveneens aan de gevechten deel. Die terreurgroepen tellen verschillende aparte facties en elk van hen pakte de voorbij dagen met hun oorlogspalmares uit.

Al Asifa Leger, een deel van de Al Aqsa Martelaren Brigades van Al Fatah

Zo bijvoorbeeld het Al Asifa Leger, een onderdeel van de Al Aqsa Martelaren Brigades van Al Fatah, hielden op woensdag een persconferentie (plaatje hierboven) waarin ze ondermeer verklaarden dat ze zelf 620 raketten hebben afgevuurd tijdens OPE.

andere sectie van Al Fatah, de Abu Nidal Brigades

Tezelfdertijd hield een andere sectie van Al Fatah, de Abu Nidal Brigades hun eigen persconferentie (plaatje hierboven) waarin ze beweerden dat ze 532 raketten en mortiergranaten hebben afgevuurd.

Ook de Abdul Kader Husseini Brigades, nog een andere terreurgroep van Al Fatah, beweert dat ze 864 raketten en mortiergranaten heeft afgevuurd naar Israël.

Dat betekent dat alleen deze drie verschillende terreurbrigades van Al Fatah samen al zeker 2.016 raketten hebben afgeschoten. Dan moeten daar nog bij opgeteld worden de duizenden afgevuurde raketten en granaten van Hamas zèlf, die van de DFLP (plaatje hieronder met rode vlag in het midden samen met andere terreurfacties o.a. Abu Nidal Brigades), van de PFLP-GC en nog van zeker een half dozijn andere Gazaanse terreurgroepen.

Brigades van de DFLP met rode vlag in het midden

Israël zelf spreekt van 4.480 Gazaanse raketten en mortiergranaten die haar grondgebied bereikten tijdens OPE. Echter, als we al die Palestijnse splinterorganisaties moeten geloven zal straks blijken dat er misschien wel vijf keer meer raketten werden afgevuurd dan Israël er zèlf heeft zien binnenvliegen. Het is wel duidelijk dat iemand “ze ziet vliegen” en dat is niet Israël. 😉

door Brabosh.com

Een gedachte over “PA-president Abbas haalt scherp uit naar Hamastop voor nodeloos rekken van oorlog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.