Israëlische student al een week vermist: wellicht ontvoerd en/of vermoord?

In al de drukte rondom het waarschijnlijke einde van Israël’s Operation Protective Edge tegen Hamas in de Gazastrook, is het nieuws van de vermissing van een Israëlische student in Jeruzalem wat in de verdrukking geraakt.

Sinds vrijdagnamiddag 22 augustus ’14 wordt met man en macht gezocht naar de 23-jarige yeshiva student Aaron Sofer die wordt vermist. De ouders vrezen voor het ergste.

De student, afkomstig uit New Jersey (VS), werd het laatst gezien op vrijdagmiddag toen hij met een vriend een steile helling afdaalde van een wandelpad in de Bossen van Jeruzalem. Verscheidene uren later verwittigde de vriend de politie die Aaron Sofer vervolgens als vermist rapporteerde.

De ouders van de student hebben inmiddels een beloning uitgeloofd van 100.000 sjekels of ongeveer 21.250 euros, aan al diegene(n) die informatie aanbrengt die kan leiden tot het terugvinden van hun zoon, dood of levend.

tieners-vermist5Uiteraard doet dit terugdenken aan de ontvoering op 12 juni 2014 van de drie Israëlische studenten Eyal Yifrach, 19 jaar uit Elad nabij Petah Tikva; Gil-ad Shaar, 16 jaar uit Talmon op de Westbank en Naftali Frenkel, 16 jaar van Israëlisch-Amerikaanse dubbele nationaliteit afkomstig uit Nof Ayalon nabij Modi’in.

Op 30 juni werden de drie vermiste jongens teruggevonden in de omgeving van Hebron, halfbegraven in een open veld. Ze bleken reeds kort na hun ontvoering op 12 juni ’14 te zijn doodgeschoten.

De ontvoering leidde de volgende dag na hun ontvoering tot de militaire Operation Brother’s Keeper (zoektocht naar de jongens annex klopjacht naar de daders van Hamas), die na de ontdekking van hun lijken op 8 juli escaleerde naar Israël’s militaire operatie in Gaza Operation Protective Edge.

jerusalem-forest-by-eyal-bartov

Wandelpad in het kleine Bos van Jeruzalem (Jerusalem Forests) dat ten westen ligt van de hoofdstad. In het ongeveer 125 hectaren grote bos bevindt zich ondermeer het museum van Yad Vashem en de Herzlberg waar Theodor Herzl ligt begraven.

door Brabosh.com