Feiten en mythes: Gaza wordt niet bezet noch belegerd door Israël + 2 x video


Who Occupies Gaza?

In twee leuke korte animatiefilms die onlangs werden uitgegeven door Israël’s ministerie van Buitenlandse Zaken (IMFA) wordt uitgelegd dat Israël in 2005 geen enkele soldaat meer heeft in de Strook en al zijn bewoners onder dwang heeft verhuisd naar elders in Israël. Sinds 1 september 2005 woont geen enkele Israëlische burger noch soldaat in de Strook.

Volgens de internationale wet moeten soldaten de controle houden over een gebied vooraleer er sprake kan zijn van een bezetting. Dat is hier dus niet (meer) het geval. Bovendien controleert Israël slechts een deel van de grenzen van Gaza. De grens van Gaza met Egypte wordt gecontroleerd door het Egyptische leger en niet door Israël.

In het andere filmpje wordt getoond hoe Gaza alle goederen krijgt die het wenst, met uitzondering van wapens en materialen die gebruikt kunnen worden voor het vervaardigen van wapens en ammunitie. Gaza heeft twee grensovergangen met Israël, Kerem Shalom (voor goederen) en Eretz (voor mensen, burgers en zakenlieden.)

Hamas trachtte recent via tientallen tunnels het grondgebied van Israël binnen te raken. Niet om toeristische sites te bezoeken maar om aanslagen te plegen en soldaten en/of burgers te ontvoeren. Met buren zoals Hamas zou u de controle opgeven over uw grens? Nee, dat dacht ik ook niet.


There Is No Israeli Siege On Gaza

door Brabosh.com

4 gedachtes over “Feiten en mythes: Gaza wordt niet bezet noch belegerd door Israël + 2 x video

 1. Fijn dat we weer kunnen reageren, voor zo lang als het duurt, op de uitstekende berichtgeving van Brabosh. De Nederlandse ‘journaals’ komen bij mij de huiskamer niet meer binnen, noch via de radio mijn auto.
  Heerlijke gedachte dat Israel, elke regering ten spijt, altijd zal winnen. Omdat het Iemands oogappel is en blijft.
  Mag dit er nog even achteraan, gisteren ontvangen van een vriendin in Israel, met verzoek om zo veel mogelijk door te sturen:
  This is from a M.D. at Hadassah Hospital in Israel, Dr. Arieh Eldad: A very short read…
  11.08.14 02:16 sakra (translated from hebrew original text)
  The (Muslim) Arab Mentality…
  It is really hard for western society to understand this kind of thinking. It is counter to civilized understanding. The (Muslim) Arab Mentality…
  I was instrumental in establishing the Israeli National Skin Bank, which is the largest in the world. The National Skin Bank stores skin for every day needs as well as for wartime or mass casualty situations. The skin bank is hosted at the Hadassah Ein Kerem University hospital in Jerusalem where I was the Chairman of plastic surgery.
  This is how I was asked to supply skin for an (Muslim) Arab woman from Gaza, who was hospitalized in Soroka Hospital in Beersheva, after her family burned her. Usually, such atrocities happen among (Muslim) Arab families when the women are suspected of having an affair.
  We supplied all the needed Homograft for her treatment. She was successfully treated by my friend and colleague, Prof. Lior Rosenberg and discharged to return to Gaza. She was invited for regular follow-up visits to the outpatient clinic in Beersheva.
  One day she was caught at a border crossing wearing a suicide belt. Her mission was to explode herself in the outpatient clinic of the hospital where they saved her life. It seems that her family promised her that if she did that, they would forgive her.
  This is only one example of the war between Jews and Muslims in the Land of Israel. It is not a territorial conflict. This is a civilizational conflict, or rather a war between civilization and barbarism. Bibi (Netanyahu) gets it, Obama does not.
  Dr. Arieh Eldad
  note: I have never written before asking to please forward onwards, so that as many as possible can understand radical Islam and what awaits the world if it is not stopped.

  Like

 2. Fijn dat we weer kunnen reageren, voor zo lang als het duurt, op de uitstekende berichtgeving van Brabosh. De Nederlandse ‘journaals’ komen bij mij de huiskamer niet meer binnen, noch via de radio mijn auto.
  Heerlijke gedachte dat Israel, elke regering ten spijt, altijd zal winnen. Omdat het Iemands oogappel is en blijft.

  Like

 3. Dank je wel om ons de hele oorlogstijd op de hoogte te houden van de ware feiten….want van de Belgische media worden we niet veel wijzer. Vanessa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.