Hamaspremier Ismail Haniyeh en zijn leiding verschuilen zich in Shifa Hospitaal van Gaza

haniyeh-fearHamaspremier Ismail Haniyeh heeft geen schrik want hij verschuilt zich met zijn voltallige top in het Shifa Hospitaal van Gaza. Daar durft het IDF toch niet te bombarderen want ook Pallywood, de mediacentrale en propagandamachine van Hamas, houdt kantoor in hetzelfde hospitaal.

De Israëlische veiligheidsdienst ISA (of Shin Bet) heeft een rapport gepubliceerd over hoe Hamas gebruik maakt van openbare gebouwen als een dekmantel voor operationale activiteiten.

De ISA zei dat na ondervraging van een aantal gevangen terroristen tijdens Operation Protective Edge “een wat verstoord” beeld geeft van het gebruik door Hamas van burgerlijke en publieke gebouwen om militaire activiteiten uit te voeren “er vanuit gaande dat Israël zal vermijden hen daar onder vuur te nemen.”

In een wat ongebruikelijk gebaar heeft de ISA gevangenen geciteerd en hun namen vrijgegeven. Abd el-Rahman Baalusha uit Khan Younis gaf toe dat de moskeeën Al-Safa en Al-Abra in Gaza Stad dienen als verzamel- en recruteringsplaats voor terroristen.

Twee gevangenen uit Bayt Lahya, Afif Jarah en Amad Jarah, vertelden aan Shin Bet dat een aanvalstunnel werd gegraven vanuit een Bedoeïenendorp (in Israël) tot een plek die uitkwam in een kleuterschool in Gaza. In het geval van een succesvolle operatie om een Israëliër te ontvoeren, zou de gegijzelde overgebracht worden naar de kleuterschool en vanaf daar naar elders worden gebracht.

Muhammad Kadra uit Khan Yunis vertelde aan zijn ondervragers dat “iedereen weet” dat het leiderschap van Hamas in Gaza onder premier Ismail Haniyeh zich verschuilt in het Shifa Hospitaal, wellicht in een zone waar gewone burgers zijn verboden.


Gaza Rocket Launchers Embedded near Gaza Medical Centers

Op de videobeelden hierboven is een ander onweerlegbaar bewijs te zien dat Hamas hospitalen gebruikt om raketten te lanceren naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël. Op de beelden worden raketlanceerinstallaties aangemerkt met een geel driehoekje. Ze staan opgesteld nabij een medisch centrum dat in het rood werd gemarkeerd.

Andere nabij gelegen sites die in het blauw werden gemarkeerd zijn de scholen van Salah Halaf en van Ibn Sina, waar momenteel ontheemde Gazanen zijn ondergebracht, evenals een voetbalveld en een rechtbank van Hamas.

Op de beelden is te zien hoe vanuit het medisch centrum een raket wordt afgevuurd gevolgd door een tweede raket vanuit hetzelfde complex. Beide raketten, die op zaterdag 23 augustus ’14 werden afgevuurd, hadden het centrale gebied van Shfela in Israël in het vizier dat zich situeert tussen Jeruzalem en de kust.

hamaschild

door Brabosh.com


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “We weten het wel maar doen er niets aan!”

Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Hamas Captives: Haniyeh Hiding in Hospital – Shin Bet publishes testimony of captive who says ‘everybody knows’ that Hamas’s leadership is hiding out at Shifa [lezen]
  2. The Algemeiner:
    ♦ Report: Over a Dozen Hamas Terrorists Admit to Use of Hospitals, Kindergartens and Mosques for Military Activity [lezen]