Op. Protective Edge dag 47: Hamas doodt 4-jarige Israëliër en executeert 18 collaborateurs

synagoge3

Op vrijdagnamiddag 22 augustus 2014 sloeg een raket een gat in de muur van de synagoge van Ashdod. Verscheidene mensen raakten gekwetst door rondvliegende granaatscherven.

Vandaag, zaterdag 23 augustus ’14, de 47ste dag van OPE (Operation Protective Edge), is er nog steeds geen vooruitzicht op een staakt-het-vuren en gaat de strijd onverminderd verder.

Gisteren vrijdag werden vanuit Gaza 113 raketten en mortiergranaten afgevuurd naar Israël. De dag voordien waren dat er 109 en op woensdag werden maar liefst 168 raketten op één dag tijd afgevuurd naar willekeurige burgerdoelwitten over heel Israël, de hoogste score van Hamas sinds het begin van OPE. Sinds de onderhandelingen dinsdagnamiddag in Caïro afsprongen werden in totaal 447 projectielen afgevuurd.

Bij een van die aanvallen werd gisteren namiddag een Israëlische burger gedood. Daniel Tragerman, een 4-jarig jongetje was thuis met zijn ouders en broertjes en zusjes in de kibboets in het gebied van Sha’ar Hanegev nabij de grens met Gaza, toen een mortiergranaat insloeg. Het jongetje werd zwaar gewond en bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen in het hospitaal.

Daniel TragermanDe jongen wordt daarmee het vijfde burgerslachtoffer van het Gazaanse geweld. Daarnaast kwamen tevens 64 IDF-soldaten om wat het totaal Israëlische slachtoffers op 69 brengt.

Daarnaast werden nog andere voltreffers genoteerd. Rond de middag ontplofte een raket in het centrum van Beersjeba. Een man werd geraakt door granaatscherven en moest opgenomen worden in het ziekenhuis, tevens werden verscheidene voertuigen beschadigd.

In de namiddag sloeg een raket een gat in de muur van de synagoge van Ashdod. Verscheidene mensen raakten gekwetst door rondvliegende granaatscherven. Een andere raket explodeerde in een gezinswoning in Sderot maar de bewoners waren gelukkig op dat moment niet aanwezig.

Hamas dreigde opnieuw om de luchthaven van Ben-Goerion onder vuur te nemen. In de namiddag beweerde Hamas dat het verscheidene M-75 raketten, met ene bereik van ca. 75 kilometers, had afgevuurd richting luchthaven. Maar als dat al gebeurd is werden ze allemaal onderschept door het Iron Doma raketafweersysteem. Ook in de omgeving van Tel Aviv werden verscheidene explosies gehoord.

“Hamas zal blijven doorgaan met zijn uitputtingsoorlog tegen Israël,” zei gisteravond Moussa Abu Marzouk, de vertegenwoordiger van Hamas in Caïro en ,hij wees verder elke staakt-het-vuren bestand af.

Mousa Abu Marzouk“Israël begrijpt enkel de taal van het geweld. Wij zullen doorgaan met deze uitputtingsslag tot aan al onze eisen werd voldaan,” zei hij naar verluidt en voegde eraan toe dat Hamas doorgaat met het vervaardigen van nieuwe raketten.

Marzouk verklapte ook dat de Palestijnse facties in Caïro een document hebben ondertekend waarin zij de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas oproepen om Israël voor het Internationaal Strafhof te dagen.

De frustratie bij de Hamasleiding is hoog nadat drie hoge commandanten van de Al Qassam Brigades door Shin Bet en het IDF werden uitgeschakeld. Bovendien werd ook de leider van de terreurdivisie Muhammad Deif uitgeschakeld, met Hamas dat beweert dat de commandant de aanslag heeft overleeft maar het IDF beweert dat hij wellicht overleden is. In elk geval kan Deif blijkbaar niet meer aan de strijd deelnemen.

Als gevolg daarvan is Hamas razzia’s beginnen uitvoeren binnende eigen gelederen en werden gisteren willekeurig Palestijnen opgepakt en na een korte ondervraging geëxecuteerd. In de voormiddag werden 11 zogeheten ‘collaborateurs met de Ziuonistische entiteit’ ter plekke geëxecuteerd en in de namiddag was hun aantal reeds opgelopen tot 18.

Zes van de Palestijnen die werden geëxecuteerd werden gewoon weggerist uit de honderden Palestijnen die gisternamiddag na het vrijdaggebed de grootste moskee verlieten. Gemaskerde en geuniformeerde mannen van de Al-Qassam Brigades gooiden hen op de grond en één van hen riep “Dit is het finale ogenblik van de collaborateurs met de Zionistische vijand,” en de Brigadisten schoten prompt hun geweren leeg op de mannen die weerloos op de grond lagen. ‘Rechtspraak op z’n Palestijns,’ heet dat.

De internatioanle mensenrechtengroep Amnesty International heeft Hamas reeds veroordeeld voor deze willekeurige executies zonder proces noch veroordeling van zogenaamde collaborateurs met Israël.

“Deze vlaag van executies door Hamas is zelfs nog schokkender door het feit dat de slachtoffers werden veroordeeld tot de dood na processen, als die al hebben plaatsgevonden, overhaast en grotendeels onbillijk werden uitgevoerd,” zei Anne FitzGerald, Amnesty International’s Director of Research and Crisis Response. “Hamas moet onmiddellijk en volledig ophouden met het uitvoeren van de doodstraf,” voegde ze eraan toe.

hamas-arrest

Gaza, vrijdag 22 augustus 2014. Gemaskerde Qassam Brigadisten van Hamas pakken willekeurig Palestijnen op die de moskee uitkwamen en executeerden verscheidene van hen ter plekke op verdenking van collaboratie met Israël.

door Brabosh.com