Vergeet Hasbara in dovemansoren, ’t is al verloren tijd… koop maar beter wapens

hasbara-zero

Hasbara [hebreeuws]: “uitleg”; pro-Israël activisme – advocaat voor Israël

Mensen vragen waarom we steeds maar dezelfde Gaza e-mails, verhalen en links onder ons laten circuleren wanneer we hen in feite uit naar de goyim [= niet-Joden] zouden moeten sturen. Als zij enkel maar de waarheid zouden kennen omtrent deze lafhartige vijanden van ons en de morele en ethische antithese die ons volk vertegenwoordigt op elk mogelijk niveau, [dan komt het misschien allemaal nog wel goed.]

Of het nu gaat om de omslachtigheid waarmee onze luchtmacht tewerk gaat om te voorkomen dat slachtoffers worden gemaakt onder de burgerbevolking, tot de voortdurende levering van essentiële behoeften aan de inwoners van de Gazastrook temidden van een oorlog, met bovenop onze arbeiders uit Ashkelon die de inwoners van Gaza trachten te blijven voorzien van electricteit terwijl hun eigen en kleuterscholen worden bestookt met raketten door Hamas.

“We moeten onze boodschap blijven uitdragen!” zeggen ze.

“Het PR-budget van ons ministerie voor Buitenlandse Zaken is slechts een fractie van dat van Bezeq… we hebben meer geld en mediatalenten nodig om ons punt te kunnen maken.”

Ik zeg, vergeet het maar!

Ik heb keer op keer telkens hetzelfde ding gezegd, minstens vóór de laatste Gaza oorlog en waarschijnlijk nog veel vroeger. Het is totale geldverspilling.

Hasbara: Laat ons de dingen bij hun echte naam noemenForget Hasbara… better buy guns

De waarheid is dat de mensen, die nog steeds moeten overtuigd worden dat wij de goeien zijn in deze strijd, in werkelijkheid helemaal niet geïnteresseerd zijn in om het even wat wij te zeggen hebben. Die mensen wil geen enkel goed woord horen over de Joden… helemaal niets.

En hiermede bedoel ik niet enkel de oorlogsverhalen, maar al het andere al evenmin. Ze willen niet horen dat we mobiele telefoons hebben gemaakt die ze gebruiken voor hun apps om onze goederen te boycotten.

Ze willen niet horen over de humanitaire teams die we naar elk rampgebied sturen en nog minder naar de Israëlische medische doorbraken die hun vaders en moeders in leven houden.

En zelfs als Dr. Lobel van de Ben Goerion Universiteit  zijn FDA goedkeuring krijgt voor zijn vaccin tegen het Ebola virus, maakt dat niet het geringste verschil uit voor hen aan wie wij onze Hasbara richten.

Zoals u ziet, is het zoals in dat oude afgezaagde gezegde: dat er niemand zo doof is als diegenen die niet willen horen en niemand zo blind is als diegenen die niet willen zien.

Zoals ik reeds citeerde in een eerdere posting: hypocrisie werkt zoals de pupil van een oog… hoe meer licht je erop laat schijnen hoe kleiner die wordt tot ze zich sluit.

Deze mensen die wij met meer Hasbara zouden moeten bestoken… zien zij dan niet Hamas zoals het werkelijk is? Zien zij dan niet dat deze van dezelfde broederschap zijn zoals ISIS in Irak, Boko Haram in Nigeria en Hezbollah in Libanon? Kennen zij dan helemaal het verschil niet tussen goed en kwaad?

Wel, als zij dat niet [willen] zien, is het onze job ook niet om hen te overtuigen. Ze zullen het spoedig genoeg zelf ondervinden. Stel je voor dat je adverteert voor zuiver water temidden van een uitbraak van een cholera epidemie?

Waarom zouden we ons geld verkwisten om de goyim te overtuigen dat ze zichzelf in veiligheid moeten brengen? Niemand die de omvang van dit conflict beter beseft dan ons eigen volk.

En met die wetenschap is het wel duidelijk dat de beste plaats om ons geld te investeren, is in de bescherming van ons eigen volk. Een extra batterij bijplaatsen van het Iron Dome raketafweersysteem is meer waard dan vijf jaar Hasbara voeren in dovemansoren.

door Zalmi Unsdorfer [bron]

– – –

in een vertaling van Brabosh.com

Zalmi UnsdorferZalmi Unsdorfer is a Religious Zionist and Chairman of Likud-Herut UK. He advocates for Israel as a writer, TV & panel commentator. He supports Jewish resettlement in all of the Jewish homeland, Eretz Israel.

Amen!