Op. Protective Edge dag 44: Hamas vuurt 56 raketten af; Israël houdt grondtroepen klaar

shot00Dinsdagavond 19 augustus 2014. Prachtige foto van Fox News getrokken omstreeks 23u00 locale tijd bij klaarheldere hemel van drie raketten die tegelijk werden afgevuurd vanuit Gaza naar Israël. Onderaan een gelijkaardige foto van een fotograaf van Haaretz.

Laatst bijgewerkt: woensdag, 20 augustus 2014 om 06u51'

Vandaag, woensdag 20 augustus ’14, de 44ste dag van OPE (Operation Protective Edge), lijkt het of we weer Terug Bij AF staan. Niettegenstaande het 5-dagen bestand met 24 uren werd verlengd, besloot Hamas gisterennamiddag dat het wat hen betreft genoeg was geweest en begon omstreeks 15u00 locale tijd weer raketten af te vuren.

Dat was reeds het elfde staakt-het-vuren dat door Hamas werd geschonden of genegeerd. Geen enkele afspraak met Hamas lijkt stand te houden. Alsof daar nog iemand van opkijkt.

Tot een uur en een kwart na middernacht (locale tijd), werden er maar liefst 56 raketten afgevuurd, waarvan er een tiental werden onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem. Tot omstreeks 7u00 locale tijd is het rustig gebleven maar bij het aanbreken van de dag zijn de beschietingen opnieuw hervat. De sirenes loeien weer in Kerem Shalom, raketten zijn ingeslagen in het gebied van Eshkelon en Sdot Negev.

Israël heeft gisternamiddag meteen zijn onderhandelingsteam teruggetrokken uit Caïro van zodra de beschietingen door Hamas werden hervat en bereidt thans een hervatting van het grondoffensief voor, voorafgegaan door beschietingen van terroristendoelwitten in de Strook.

Het Palestijnse onderhandelingsteam is nog wel in Caïro gebleven en wacht daar naar verluidt nog steeds op een antwoord van Israël op een voorstel van hun kant tot een staakt-het-vuren. “Wij vertrekken morgen, maar we hebben ons niet teruggetrokken uit de onderhandelingen,” zei Azzam al-Ahmad aan het AFP. Dit terwijl hun kompanen in de Strook blijven doorvechten. Rare jongens die Palestijnen.

Muhammad DeifVolgens Hamas heeft Israël afgelopen nacht getracht om Muhammad Deif te doden, de algemene chef van de Al Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas. Deif volgde de vorige chef Ahmed Jabari op nadat die 14 november 2012 door de IAF werd uitgeschakeld, een liquidatie die toen het begin inluidde van het 8-daags offensief Operation Pillar of Defense.

Volgens Hamastopman Moussa Abu Marzouk, die momenteel in Caïro zit, zou bij een aanslag van vannacht de echtgenote en een dochtertje van Mohammed Deif zijn gedood maar ontsnapte Deif zelf aan de aanslag.Deif verloor bij eerdere pogingen tot liquidatie twee benen en een oog.

Het IDF commando zelf heeft nog niets bevestigd en alles wat Hamas de eter instuurt, moet voor de volle honderd pond als leugens en propaganda worden beschouwd… tot het tegendeel wordt bewezen.

Volgens Hamas werden tot op heden 2.020 Palestijnen gedood, waarvan volgens Israël meer dan de helft combattanten en leiders zijn van Hamas en/of het dozijn gelieerde terreurorganisaties die in Gaza actief zijn en opereren onder het algemeen commando van Hamas.

Aan Israëlische zijde werden tot nog toe 64 IDF-soldaten gedood en vier burgers.

Later meer….

door Brabosh.com

shot00a

Prachtige foto van fotograaf van Haaretz, dinsdagavond 19 augustus ’14 omstreeks 23u00 toen drie raketten werden afgevuurd vanuit de Gazastrook naar Israël