Hamas verbreekt voortijdig staakt-het-vuren en vuurt opnieuw raketten af naar Israël

hamas-remain

Sinds middernacht werd het 5-daagse staakt-het-vuren verlengd met 24 uren, op uitdrukkelijk verzoek van Egypte. Dat zou normaal aflopen om middernacht (23 uur onze tijd), maar de terreurgroepen in Gaza zijn blijkbaar het onderhandelen beu.

Sinds deze namiddag zijn de Gazaanse terreurfacties opnieuw begonnen met raketten en mortiergranaten af te vuren naar willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël. Dit is reeds het elfde staakt-het-vuren dat Hamas heeft geschonden of verworpen. Dat moet beslist een nieuw record zijn.

Fawzi Barhoum (Hamas): elke burger van Israël is een legitiem doelwit

Kort voor Hamas raketten afvuurde zei Hamas woordvoerder Fawzi Barhoum dat “Indien Netanjahoe het niet begrijpt…. de taal van politiek in Caïro, zullen we het men wel leren begrijpen.” Volgens Fawzi Barhoum is “elke burger van Israël een legitiem doelwit.”

Omstreeks 15u30 (locale tijd) werden drie raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook en werden grote explosies gehoord nabij Beersjeba. De raketten vielen neer in open gebied zonder mensen te verwonden noch materiële schade te veroorzaken.

tweet-rockets2

Daarop heeft Israël zijn onderhandelingsdelegatie teruggeroepen uit Caïro en een half uur na de raketaanval op Beersjeba heeft premier Netanjahoe het bevel gegeven aan het IDF om een tegenaanval in te zetten. Om 16u30 werden de eerste terroristendoelwitten onder vuur genomen door de IAF. Een 10-tal doelwitten werden reeds bestookt waaronder in Beit Lahiya in het noorden van de Strook en in Al-Maghazi in het centrum.

door Brabosh.com