Britse supermarktketen Sainsbury haalt koosjere producten uit de rekken

sainsburyBritse supermarktketen Sainsbury haalt koosjere producten uit de rekken

De Britse krant The Guardian berichtte op zondag dat de supermarkt Sainsbury’s op zaterdag 16 augustus in het centrum van Londen kosjere producten uit de rekken heeft gehaald toen buiten op de straat een groep demonstranten opriepen tot een ban op de verkoop van Israëlische producten.

Journalist Colin Appleby, die een foto plaatste van de lege rekken in de supermarkt (zie onderaan) vertelde dat toen hij enkele medewerkers van Sainsbury’s om uitleg vroeg omtrent de kwestie, hij als antwoord kreeg: “Wij steunen Free Gaza.” Toen Appleby vervolgens opmerkte dat veel van de kosjere producten niet eens gemaakt waren in Israël, keerden ze hem de rug toe en wandelden weg.

tweet-saints

Eh? Geen abuus? Waren het dan geen Israëlische producten gemaakt voorbij de Groene Lijn die het voorwerp waren van een economische boycot? Onzin natuurlijk. Een Israëlboycot was in werkelijkheid nooit bedoeld om de Joodse staat te boycotten, maar om de Joden zèlf te raken en te discrimineren.

Israël was hooguit het excuus, de Joden het werkelijke doelwit. Antisemitisme uit de oude stinkende doos.

“Kauft nicht bei Juden” orakelen de Jodenhaters van weleer uit hun graf waarvan we dachten dat we ze in 1945 hadden begraven, in de ijdele hoop hiermee het Europese antisemitisme definitief uitgeroeid te hebben. Niet dus. “Nooit meer dit,” vertaalt zich in onze tijd als “Altijd Opnieuw” en  “Anders en Beter.”

Lege rekken in de supermarkt Sainsbury‘s, de maskers vallen af
alle Joodse koosjere producten werden weggehaald
boycot Israël” heet hier voortaan: “boycot Joden

Lege rekken in Sainsbury supermarkt

door Brabosh.com