Al-Aqsa Martelaren Brigades van Mahmoud Abbas geven in Gaza persconferentie +video

qassam03

Al Fatah, de politieke beweging van PA-president Mahmoud Abbas die internationaal wordt voorgesteld als het ‘gematigde’ alternatief van Hamas, heeft zijn intenties bekend gemaakt om zijn terreuraanslagen tegen Israëlische burgers nog op te drijven.

In een nieuwe video die op YouTube werd geplaatst (onderaan) door de Al-Aqsa Martelaren Brigades, het doodseskader van Abbas’ factie Al Fatah, roept de terreurgroep de eenheid uit onder de verscheidene para-militaire secties van Al Fatah. Tegelijk wordt een recent genomen besluit bekend gemaakt om de militaire activiteiten van Al Fatah (in Gaza en op de Westbank) nog te versterken.

De videoclip toont beelden van wat de facties aanduiden als een “gemeenschappelijke operationele ruimte” in Gaza, tonen trots en demonstratief aan de pers hun uitgebreide wapenarsenaal waaronder raketlanceerder die zes motiergranaten tegelijk kan afvuren, anti-tank raketlanceerders, oorlogsgeweren en draagbare communicatie apparatuur. Het wapentuig lijkt allemaal erg nieuw te zijn en nooit gebruikt.

qassam-logoLogo van de Al-Aqsa Martelaren Brigades

Het uitroepen van die eenheid onder de verscheidene gewapende Fatah milities bleek noodzakelijk omdat de Al Aqsa Martelaren Brigadisten dreigden uiteen te vallen in vele kleinere facties, zoals ook te merken is op dit plaatje hierboven.

De Al Aqsa Brigadisten dragen traditioneel een gele hoofdband met zwarte opdruk, maar er zitten ook andere elementen bij van elkaar beconcurrerende afgescheurde groepen te herkennen aan militanten die een witte hoofdband met zwarte opdruk dragen en weer anderen die een zwarte hoofdband met witte opdruk dragen.

Maar het blijven wel allemaal gewapende milities van Mahmoud Abbas. Hoewel de PA-president in het openbaar in het Engels blijft verklaren dat ze niet (meer) bestaan, nemen ze in de Gazastrook aan de zijde van Hamas, de Islamitische Jihad (PIJ) en de Volksverzet Comitées (PRC) deel aan gewapende strijd tegen Israël.

Dit terwijl Abbas vanuit de Westbank ten aanzien van de internationale fora pleit voor een staakt-het-vuren en op het terrein zelf (in Gaza) deelneemt aan de gewapende strijd. De bijna 80-jarige Mahmoud Abbas, aka Abu Mazen, heeft de onnozele politici in het Westen en hun naïeve Jodenhatende achterban helemaal in zijn zak.

En niet te vergeten, indien Hamas instemt met het 11-puntenvoorstel van Egypte, mag Mahmoud Abbas binnenkort de controle  handhaven over de Gazastrook en Hamas buiten spel zetten. Aldus lijken de Al-Aqsa Martelaren Brigades van Mahmoud Abbas in de Gazastrook nog een gouden maar bijzonder bloedige toekomst tegemoet te gaan.

Standaardisatie van militaire wapens van Al Fatah in Gaza

door Brabosh.com