Het ongelooflijke verhaal van priester Umar Mulinde en Israël +video

In het aangezicht van de terreur: het verhaal van priester Umar Mulinde. Op Kerstavond van 2011 gooiden twee islamitische terroristen zwavelzuur in het gezicht van de Oegandese christen priester Umar Mulinde.

Deze video vertelt het verbazingwekkend verhaal hoe een voormalige moslim zich bekeerde tot het christendom, de hand reikte naar andere moslims en hoe hij uiteindelijk belandde in een Israëlisch hospitaal in Tel Aviv voor behandeling voor zijn zware brandwonden. Hij werd hier door de Israëlische organisatie Maoz Israel naar toe gehaald en opgevangen voor de tijd van zijn behandeling.

In het hospitaal van Tel Aviv vertelt hij zijn verhaal. Luister vooral naar de boodschap die priester Melinde in het tweede deel van de video geeft aan mensen die bang zijn van agressieve moslims en zich makkelijk laten overdonderen, met intimidatie als het sterkste wapen van de Jihadisten. Tot slot een bijzonder krachtige boodschap aan Israël.

bokoBoko Haram leider Abubakar Shekau:
“Africa, beware, here I come! Islam rulez!”

In centraal Afrika is de islamistische terreurgroep Boko Haram in Nigeria, het Afrikaanse equivalent van IS (ISIS) in Syrië/Irak, de voorbije jaren sterk opgekomen en overgewaaid naar andere Afrikaanse landen zoals Somalië, Soedan en de Democratische Republiek. Boka Haram staat thans aan de grenzen van Oeganda. Ongeveer 15 procent van de Oegandezen zijn moslims.

Op 18 mei 2014 keerde priester Umar Mulinde terug naar zijn vaderland Oeganda. Op de videobeelden hieronder van zijn aankomst op de luchthaven van Entebbe bleek dat hij na twee jaar behandeling in Israël hij, hoewel nog steeds zwaar gehavend, niet alleen behoorlijk genezen was maar opnieuw alive and kicking. Met dank aan Israël.

Met dank aan S.L. voor de hint.

door Brabosh.com