Volgens Hamas zijn al zijn terroristen ‘burgers’ en alle Israëliërs soldaten +video

leven2Hamas: “Wij houden meer van de dood dan jullie van het leven”

Volgens Hamas zijn er tot nog toe meer dan 1.900 Palestijnen omgekomen in Gaza tijdens Operation Protective Edge. Volgens Israël zijn ca. 1.000 van dat genoemde aantal slachtoffers terroristen van Hamas en/of van het dozijn gelieerde andere terreurgroepen die onder het commando van Hamas opereren in de Gazastrook. Hamas ontkent dat ten stelligste.

Toch beginnen stilaan steeds meer mensen, journalisten en politici zich af te vragen waarom we nooit beelden te zien krijgen van terroristen die raketten afvuren, geen foto’s noch beelden van begrafenissen van terroristen, ook geen aantallen, noch beelden noch foto’s van gedode terroristen. Het weinige dat uitlekt wordt even later weer gewist.

Zoals dat bijvoorbeeld gebeurde met een videoreportage van Al Jazeera waarin te zien is hoe Hamas raketten lanceert vanuit een dichtbevolkte wijk, beelden die nogal wat deining veroorzaakte onder journalisten. Onder druk van de propagandadienst van Hamas werden de beelden op YouTube gewist. Gelukkig heeft Camera.org de bewuste beelden geript en zijn ze alsnog hier te bekijken.

De reden daarvoor is simpel: alle voor Hamas belastend bewijsmateriaal moet verdwijnen. Hamas heeft namelijk beloofd om samen te werken met de onderzoekscommissie van de Verenigde Naties olv professor William Schabas, die als opdracht heeft om bewijzen te vinden voor de oorlogsmisdaden die door Israël zouden zijn begaan in Gaza. Over eventuele misdaden van Hamas wordt nergens gesproken en er zal ook niks meer te vinden zijn, daar zorgen de Palestijnen in Gaza zèlf wel voor.

De zogenaamd ‘neutrale’ William Schabas weigert Hamas een terreurgroep te noemen, hoewel het halve Westen dat wèl doet, en iedereen kan al raden wat de conclusies van die VN-commissie zullen zijn. In feite is het rapport van Schabas al helemaal uitgeschreven nog vooraleer hij officieel aan zijn taak moet beginnen. Hij moet het rapport enkel nog ondertekenen, maar da’s slechts een formaliteit: Israël moét en zàl hangen en Hamas gaat volledig vrijuit.

Terroristen, soldaten en burgers
De volgende videoclips illustreren hoe de propagandamachine het beeld van terroristen, burgers en soldaten helemaal op zijn kop zet en dat ook zo verspreid via zijn officiële mediakanalen.

In de eerste video van 10 augustus 2014 wordt in een reportage verteld dat in Gaza geen terroristen zijn maar enkel ‘burgers’ die zich verzetten tegen de bezetters. In de tweede video van 20 juli 2014 wordt uiteengezet dat alle Israëliërs zonder onderscheid door Hamas beschouwd worden als soldaten.

Hamas TV denies Israel hit Hamas’ military

Uitzending op Al-Aqsa TV (Hamas), van 10 augustus 2014:

Commentator van Hamas bij de beelden:

“Wij weten dat het Palestijnse publiek een burgerlijk publiek is. Zelfs de Veiligheidskrachten [van de PA] zijn burgerlijke strijdkrachten, evenzo de verkeerspolitie en de civiele defensie zijn allen burgerlijke eenheden.

Zelfs de Jihadistische strijders op het slagveld, zijn in feite gewone Palestijnse burgers die hun religieuze en nationale plicht vervullen.

Dat is waarom [wij geen] onderscheid [kunnen maken] en spreken van ‘een burgervoertuig’, ‘een burger doelwit’ en zo verder, sinds wij geen regulier leger hebben en geen werkelijke militaire doelwitten, zoals de bezetter tracht te beweren in zijn propaganda.”

Hamas TV- have no mercy on any Israeli civilian

Uitzending op Al-Aqsa TV (Hamas), van 20 juli 2014. In een interview met Sjeik Bassam Kayed, het hoofd van de Palestijnse Islamitische Associatie van Docenten in Libanon, die Hamas aanmoedigde om Israëlische burgers aan te vallen, zegt de sjeik “negeer wat de wereld zegt dat het allemaal burgers zijn want het zijn allemaal soldaten…”:

Sjeik Bassam Kayed:

“Mijn wens voor de Jihad strijders, als zij deze woorden horen, is dat ze de nederzettingen binnenvallen [de gemeenten in zuidelijk Israël]; bloed voor bloed, moorden voor moorden, verwoesting voor verwoesting en massacre voor massacre. Versla hen!

Hoewel wij hun soldaten hebben gemassacreerd, zeggen wij [over Israëlische burgers]: Zoon van Al-Qassam [Hamas combattant], zoon van Islam, zij zijn allen soldaten; ze zijn allen veroveraars; ze zijn allen criminelen; heb met geen enkele van hen medelijden. Zoon van Islam, negeer de hele wereld die zegt dat het burgers zijn.”

door Brabosh.com