Gesjoemel van Hamas met cijfers Palestijnse burgerdoden wordt ongeloofwaardig

Gaza-or-Syria-Cant-be-both-“Weer een door het IDF gedode Palestijnse baby ontdekt tussen de puinhopen in Gaza,” bericht de media. Shit! Klein foutje, dat was 2 jaar geleden in Syrië. So sooorry… [bron]

“Hamas vuurt weer raketten. Elke raket wil ‘n bloedbad. Israël zal moeten reageren. Verwacht beelden van dode kinderen.”
[Leon De Winter’s tweet van 8 augustus 2014]

“Het is een mysterie waarom zovelen in de media als een gospel de door Hamas geleverde cijfers accepteren omtrent het aantal burgerdoden in de recente oorlog. Hamas beweert dat van de meer dan 1.800 gedode Palestijnen ongeveer 90 procent burgers zijn. Israël van zijn kant zegt dat om en bij de helft van deze doden combattanten zijn. De objectieve feiten steunen een aantal dat dichter bij dat van Israël ligt dan wat Hamas suggereert,” aldus Alan M. Dershowitz in zijn artikel van gisteren.

Al wekenlang berichten de media, met inbegrip van die in onze Lage Landen het nieuws maken en verspreiden (NOS, VRT, de reguliere dagbladen, de ministeries enz.), over de steeds toenemende tol aan burgerdoden in de oorlog van Hamas tegen Israël. De geciteerde cijfers komen exclusief van de Hamas’ ministeries voor Volksgezondheid en van Binnenlandse Zaken. Er zijn geen andere cijfers beschikbaar dan die van Hamas zelves.

Bovendien worden dezelfde cijfers klakkeloos overgenomen door internationale organisaties zoals de Verenigde Naties (bv. hier), Human Rights Watch (bv. hier), Amnesty International (bv. hier) en een rist andere mensenrechtenorganisaties die hun rapporten en oordelen louter baseren op het cijfermateriaal van Hamas en nooit de data vernoemen die door Israël worden aangebracht. Waarom ze Israël daarin negeren? Ik zeg maar wat: omdat die info “komt van de Joden en die liegen en bedriegen, dat weet toch iedereen?…” Euh, wablieft? 😦

Zoals bekend maakt Hamas in zijn opsomming van de slachtoffers geen onderscheid tussen burgers en militanten. Intussen beginnen steeds meer organisaties en zelfs mensenrechtengroepen de betrouwbaarheid van de gegevens die door Hamas worden verstrekt aan de wereld en de internationale media, steeds meer in twijfel te trekken.

Zoals een bericht in The New York Times schreef dat “Hamas waarschijnlijk onder de ‘burgers die werden gedood door Israël’ ook de volgende groepen bijrekent: Palestijnen die door Hamas werden vermoord als collaborateurs; Palestijnen die werden gedood tijdens huiselijk geweld; Palestijnen gedood door raketten en mortiergranaten van Hamas; en al de Palestijnen die een natuurlijke dood stierven voor de duur van het huidige conflict dat begon op 8 juli jl., met inbegrip van de Palestijn die bij de buren van de trap is gevallen, en een ander die zijn vrouw heeft doodgeslagen omdat de soep niet heet genoeg was.

labour

Dershowitz vraagt zich tevens af of op die dodenlijst van Hamas ook de namen prijken van de 162 kinderen die stierven tijdens hun slavenarbeid in het bouwen van de terroristentunnels. Hamas beweert dat er hooguit 10 procent van de Palestijnse dodentol combattanten zijn, ofwel zowat 180 strijders.

Voor Hamas zijn combattanten enkel die gewapende strijders die omkwamen in rechtstreekse gevechten met Israëlische soldaten. Dus in geen geval aanhangers van Hamas die de tunnels bouwden, die hun huizen beschikbaar stelden voor het opslaan van wapens en munitie en uitleenden als lanceerplatform voor raketten en mortiergranaten, porlitiemannen van Hamas, leden van de politieke vleugel van Hamas en anderen die hand in hand werkten met de gewapende terroristische facties.

Bovendien geldt het hier dan enkel om de gedode militanten van Hamas’ doodseskader, de beruchte Al-Qassam Brigades. De uitgeschakelde militanten al de andere terreurgroepen worden steevast toegevoegd aan de lijst burgerdoden. Al Jazeera publiceerde enkele dagen terug een voorlopige lijst burgerdoden. Tenminste 42 mensen staan dubbel op de lijst, bijvoorbeeld de hele groep 506 t/m 535. Helemaal te gek wordt het als uit die voorlopige lijst blijkt dat twee kinderen zelfs drie maal zijn doodgegaan.

In werkelijkheid ligt het aantal burgerslachtoffers merkelijk lager en bedraagt wellicht niet eens de helft van het totaal. Echter, volgens het rapport van het IDF van enkele dagen terug zijn in werkelijkheid meer dan de helft gedode combattanten. Het IDF spreekt van 750 tot 1.000 slachtoffers onder de terreurgroepen:

 • ten minste 253 operatieven van Hamas werden gedood;
 • ten minste 147 operatieven van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ);
 • ten minste 65 operatieven van verscheidene andere organisaties;
 • ten minste 603 operatieven van wie de banden niet gekend zijn.

children

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Gatestone Institute:
  ♦ Hamas’ Phony Statistics on Civilian Deaths; door Alan M. Dershowitz [lezen]
 2. Likoed Nederland:
  ♦ Wie gaan er dood in Gaza? In de media staan dagelijks cijfers over de doden die bij de gevechten in Gaza zijn gevallen. Daarbij wordt meestal vermeld dat een meerderheid van de doden burgers zouden zijn [lezen]
 3. Igstarr Blog:
  ♦ The exact methods, including manufactured war propaganda, that are being used to deceive the West about Israel – UPDATE [PICTURES ADDED] [lezen]