Op. Protective Edge dag 34: Israël wacht geduldig af tot Hamas al zijn kruit verschoten heeft…

hamas-remain“We blijven hier want we kennen niks anders en we willen ook niks anders want Joden doden is onze lust en ons leven” neuzelt deze terrorist van de Al Qassam Brigades (Islamitische Jihad) in de camera van Al Jazeera. Screenshot van een interview van enkele dagen geleden, zie hier.

Laatst bijgewerkt: zondag 10 augustus 2014 om 12u59'

Deze zondagochtend, 10 augustus ’14, de 34ste dag van OPE (Operation Protective Edge), lijkt het “Palestijnse verzet tegen de Zionistische Overweldiger” stilaan uit te doven, om het maar eens in de taal van onze locale pro-Palestijnse organisaties uit te drukken. En dat niet enkel letterlijk en op het terrein, maar ook in de media.

30 raketten
De sympathie bij de wereldopinie voor de Palestijnse zaak lijkt stilaan weg te ebben, nadat Hamas een verlenging van het staakt-het-vuren had verworpen (terwijl Israël het wel had aanvaard) en op vrijdagochtend de strijd hervatte en opnieuw raketten en mortiergranaten afvuurde naar Israël.

solution2‘Vredevolle’ (nou ja..) anti-Israëlmanifestatie, New York, 9 augustus 2014

Maken we hier de laatste stuiptrekkingen mee van het ‘heroïsche verzet’ in Gaza? Daar heeft het wel wat van weg.

Daar waar op zaterdag nog 61 raketten werden afgevuurd, waarvan er 13 te vroeg neervielen in Gaza, werden gisteren zaterdag slechts 30 raketten verschoten waarvan er vijf op eigen grondgebied vielen.

Het is niet bekend hoeveel doden en gewonden de raketten die terugvielen op Gaza hebben gemaakt onder eigen volk.

Dat zullen we wellicht nooit weten en – als er al doden zijn gevallen – zal Hamas hun namen plaatsen op de lijst van burgerslachtoffers en martelaren die werden neergemaaid door Israël. Wie kan, zal en wil het ooit nog controleren? Niemand.

twee-30a

Gazaconflict? Gaap…
Ook de belangstelling van de wereld en de media voor het conflict glijdt langzaam weg in kleinere randberichten in de rubriek ‘buitenland’ daar waar het tot een week geleden continu voorpaginanieuws was.

Hoewel in eigen land dozijnen pro-Palestijnse bewegingen, partijen en vakbonden Gaza krampachtig bovenaan de agenda trachten te houden, wordt de publieke aandacht steeds meer in beslag genomen door echte catastrofes die zich elders in het Oosten, het Midden-Oosten en in Midden-Afrika afspelen.

rebellen3Ik noem maar wat:

♦ het geweld in Oekraïne, de Russische dreigementen om openlijk militair tussenbeide te komen en de boycot van producten en voedsel afkomstig uit Europa, de VS, Canada enz.;

♦ het drama dat zich momenteel afspeelt in het gebergte van Koerdistan/Irak waar ca. 50.000 Yezidi in de val zitten en op het punt staan afgeslacht te worden door de islamistische koppensnellers van IS (ISIS) en de interventie van het Amerikaanse leger in de strijd tegen ISIS;

♦ de Ebola uitbraak in Afrika en nog zoveel andere zaken; waarbij het conflict in Gaza TOTAAL verbleekt.

Hamas en het dozijn gelieerde Palestijnse terreurgroepen hadden er vurig op gehoopt en gerekend dat het IDF zijn grondtroepen terug de Strook zou binnen sturen, nadat het vrijdagochtend de strijd hervatte. “Als het IDF dan aub nog wat burgers zou willen doden,” staat Gaza automatisch weer bovenaan de agenda. Want één dode Palestijn is in het Westen meer waard dan 100.000 doden elders.

Videobeelden van 9 augustus:
IDF Targets Terror Activity in Gaza

Echter, het IDF wacht af, voert sporadisch beperkte luchtaanvallen uit en liquideert tussendoor vanop veilige hoogte terroristenleiders van Hamas en Islamitische Jihad.

rummikub stenenEn wat doen de soldaten van het IDF? Die poetsen intussen hun laarzen, vetten hun geweren in en doden verder de tijd met spelletjes rummikub en brieven schrijven naar hun familie en geliefden.

Intussen wachten Hamas en PA vertegenwoordigers nog steeds in Caïro op de terugkeer van de Israëlische afgevaardigden om te onderhandelen over een nieuw bestand, maar Israël zegt niet geïnteresseerd te zijn in onderhandelen zolang Hamas raketten blijft afvuren naar de Joodse staat.

De Palestijnse onderhandelaars hebben er intussen mee gedreigd om Caïro te verlaten als hun Israëlische collega’s niet opdagen voor de staakt-het-vuren gesprekken. Bassam Salhi, één van de Palestijnse onderhandelaars zei na zijn ontmoeting met de Egyptische bemiddelaars: “Wij vertelden aan de Egyptenaren dat als de Israëliërs niet komen en er is geen beduidende ontwikkeling, dan vertrekken we vandaag.”

Een andere Palestijnse vertegenwoordiger, Qais Abdul Karim, zei dat “Israël de meeste Palestijnse eisen heeft verworpen.” Allemaal toch wel vreemde reacties van de Palestijnen. Hamas heeft om het even welk van de vijf of zes staakt-het-vurens telkens geschonden en toont zich thans verbaasd dat de Israëliërs hun spelletjes niet meer willen meespelen. Foei Israël 😉

Het knulligste citaat van de dag (gisteren) komt wellicht van president Barack Obama die vindt dat Netanjahoe te sterk is en Mahmoud Abbas te zwak, om vrede te bereiken:

“In some ways, Bibi [Netanyahu] is too strong [and] in some ways Abu Mazen [Abbas] is too weak to bring them together and make the kinds of bold decisions that [Egypt’s president] Sadat or [Israeli prime ministers] Begin or Rabin were willing to make. It’s going to require leadership among both the Palestinians and the Israelis to look beyond tomorrow. … And that’s the hardest thing for politicians to do is to take the long view on things.”

idf-rusten

Soldaten van het IDF luieren wat en kijken verveeld in de lucht hoe af en toe een raket van Hamas overvliegt en even later verandert in een rookwolkje wanneer deze wordt onderschept en verpulverd door het Iron Dome raketafweersysteem…

door Brabosh.com