Hoe moet je een terrorist of een sympathisant van het terrorisme interviewen +video


Video: How to Interview a Terrorist: Hannity on Hamas

Laatst bijgewerkt: zaterdag 9 augustus 2014 om 12u10'

In deze videoclip legt Yarden Frankl van Honest Reporting uit hoe ondanks de vele bewijzen dat Hamas en andere Palestijnse groepen eigen volk als menselijk schild gebruikt, dit steevast door Palestijnse leiders in Gaza en op de Westbank wordt ontkend. De journalisten kennen die bewijzen en toch slagen ze er niet om de Palestijnse geinterviewden als notoire leugenaars te confronteren. Frankl geeft een paar tips hoe het beter kan.

ashrawiYarden haalt enkele voorbeelden aan, zoals dit interview op CNN met Hanan Ashrawi in Ramallah op de Westbank (plaatje hierboven links met Abbas). Ashrawi is een gekend boegbeeld van de PLO, vertrouwenspersoon van wijlen Yasser Arafat, tegenwoordig lid van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Autoriteit en een naaste medewerkster van PA-president Mahmoud Abbas.

Haar vader, Daoud Mikhail, was één van de stichters van de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO). In dit interview blijft Ashrawi, ondanks de harde bewijzen van het tegendeel, ontkennen dat Hamas bewust de eigen bevolking gebruikt als menselijk schild. De journaliste van dienst laat haar ongestoord de gekende rist leugens uitkramen.

Khaled Meshaal en Ismail HaniyehTweede voorbeeld is een interview van journalist Nick Robertson van CNN met Hamasleider Khaled Meshaal, de numero uno van Hamas die door in Israël in ballingschap werd gesteld en tegenwoordig Hamas leidt vanuit Qatar. Ook hij ontkent categorisch dat Hamas zijn burgers opoffert in de strijd tegen Israël en Robertson laat Meshaal volledig uitpraten ook al liegt hij met uitgestreken gezicht al zijn tanden bloot..

Yarden geeft een ander voorbeeld van hoe journalisten wèl behoorlijk hun taak uitvoeren en de geïnterviewde haast dwingen – of dat toch proberen – om een direct antwoord te geven op de gestelde vragen. Journalist Sean Hannity van Fox News interviewde onlangs Yussuf Munayer, uitvoerend directeur van The Jerusalem Fund en Palestine Center, een in Washington gevestigde organisatie die in de VS fondsen werft voor de Palestijnse zaak. De interviewer tracht van Munayer een direct antwoord te krijgen op de vraag of Hamas volgens hem nu al dan niet een terroristische organisatie is. Kijk wat er gebeurt

Tot slot voeg ik hieronder één van de talloze voorbeelden van het bewust gebruik van burgers als menselijk schild en dat ook zo verdedigd wordt – uiteraard in het Arabisch – door Hamasleiders zelves.

Bij de videobeelden hierboven: Op de officiële televisiezender Al Aqsa TV vertelde Hamasleider Sami Abu Zuhri op dinsdag 8 juli 2014 dat de tactiek om inwoners van Gaza te gebruiken als menselijk schild, prijzenswaardig is en effectief werkt tegen Israël:

roof“De politiek om mensen te confronteren met de Israëlische oorlogsvliegtuigen met onblote borst, met het doel om hun huizen te beschermen, heeft bewezen efficient te werken tegen de bezetting.

Ook weerspiegelt deze politiek het karakter van het moedige, dappere volk. Wij van Hamas roepen ons volk op om deze politiek over te nemen met het doel om de Palestijnse huizen te beschermen.”

handboek-hamasDe bewijzen van oorlogsmisdaden van Hamas blijven zich intussen opstapelen. Zo werd op maandag 4 augustus in het felbevochten Shayiya district in het oostelijk deel van Gaza Stad door het IDF een handboek van Hamas ontdekt omtrent stadsguerilla en het aanbevolen gebruik van burgers als menselijk schild.

Zoals reeds bij herhaling vermeld, werd door Hamas voortdurend de burgerbevolking van Gaza gebruikt als menselijk schild. Het handboek bewijst tevens dat het inzetten door Hamas van burgers als menselijk schild intentioneel en vooraf gepland was.

Met andere woorden, Hamas pleegt bewust oorlogsmisdaden en trekt zich geen barst aan van het internationale recht. Het deed dat vroeger niet en nu ook niet. Waarom niet? Omdat Hamas daar ook vroeger niet voor werd veroordeeld door de internationale gemeenschap en dat naar alle waarschijnlijkheid ook nu niet zal gebeuren.

door Brabosh.com