Shujajia district in Gaza was bolwerk van Hamas gebouwd met hulpgelden van VS en EU

shu-bolwerk2

Eén van de primaire doelwitten tijdens de eerste dagen van het grondoffensief dat op 18 juli van start ging was het Shujajia district in het oosten van Gaza Stad, dichtbij de grens met Israël. Dagenlang werd dit stadsdeel zwaar bevochten en verdedigd door Hamas. Dat was geen toeval.

handboek-hamasGisteren werd in het felbevochten Shayiya district in het oostelijk deel van Gaza Stad door het IDF een handboek van Hamas ontdekt omtrent stadsguerilla en het aanbevolen gebruik van burgers als menselijk schild.

Zoals reeds bij herhaling vermeld, werd door Hamas voortdurend de burgerbevolking van Gaza gebruikt als menselijk schild. Hoe meer slachtoffers onder de burgers hoe meer profijt Hamas erin zag. Het handboek bewijst tevens dat het inzetten door Hamas van burgers als menselijk schild intentioneel en vooraf gepland was.

Zoals uit het kaartje hieronder blijkt werd het dichtbevolkte Shujajia district door de terreurgroepen uitgebouwd tot een bolwerk van de terreur. Shujajia was als het ware een echte vesting vanwaar bovengronds onophoudelijk raketten werden afgevuurd.

motoOndergronds werd een uitgebreid tunnelnetwerk aangelegd met tientallen in- en uitgangen en ondergrondse verbindingen. Er werden zelfs motoren gevonden (plaatje hierboven) om zich snel door de tunnels te kunnen verplaatsen.

Die zouden worden ingezet wanneer een IDF-soldaat kon overmeesterd worden, ontvoerd en snel overgebracht naar een geheime bergplaats. Elke terreurcel kreeg als eerste opdracht om te trachten een IDF-soldaat te grijpen die dan later voor veel gevangen Palestijnen kon worden ingeruild.

Het is duidelijk dat Hamas en Co hier vele jaren aan heeft gewerkt en een grote veldslag voorbereidde. Huis- en tuinvlijt die vele miljoenen Amerikaanse dollars en Europese euros heeft gekost, schaamteloos weggegrist uit de hulpfondsen die oorspronkelijk bedoeld werden om voor al die verpauperde Gazanen een betere infrastructuur op te bouwen.

Klik op het kaartje voor groter beeld:
640 x 1024 pixels
kaart-shujaja

door Brabosh.com