Israël heeft de toestemming van de wereld niet nodig om te overleven, zonder gaat ook

shomron2

Als statement van de dag, is dit er eentje van Ronn Torossian dat kan tellen:

Wereldopinie doet er niet toe
Israël moet winnen

Als een resultaat van de meest recente “clash” tussen Israël en de Palestijnse Arabieren, worden recht geaarde Joden nog meer supporter van Israël dan ooit tevoren het geval was [net zoals ondergetekende Brabosh.com]

Niemand kan nog langer blijven beweren dat dit conflict in het gebied draait om de zogenaamde “bezette gebieden” of omwille van Israël’s vermeende rechtse regering.

Hamas, de verkozen regering van het Palestijnse Arabische volk, trachtte op de luchthaven Ben-Goerion een burgervliegtuig neer te halen. Zij vuren missiles af over het hele grondgebied van de Staat Israël; op elke stad.

Dit draait, en dat is het altijd al geweest, om het bestaan van de Joodse Staat.

Ondanks dit, blijft de hele wereld Israël onder druk zetten.

Hoe kan iemand niet aan de zijde van ons volk staan? Hoe kan iemand niet naast de Joodse natie staan?

Peilingen tonen aan dat 87 procent van de Israëlische Joden zeggen dat ze deze keer geen staakt-het-vuren voorstel zullen steunen. En dit is in een natie waar verschil van mening een deel is van de nationale cultuur.

Inderdaad, net zoals Amerika geen staakt-het-vuren zal accepteren met Al-Qaeda, kan Israël niet toestaan dat een terroristische organisatie mag beslissen of Israëlische kinderen in het park mogen spelen of wanneer Israëliërs moeten toezien hoe wapens worden afgevuurd naar hun huizen.

Beschaafde naties stoppen baldadige terroristen.

Laat de hele wereld maar klagen als zij dat wenst. Het zou er niet mogen toedoen. Als Israël de mening had gevraagd van de wereld, bestond er niet eens een Joodse staat. Israël doet niet mee aan een populariteits wedstrijd en als ze dat wel de deden, zouden ze die verliezen, zoals de Joden in de loop van de geschiedenis altijd al geslachtofferd werden.

Hamas wil de Joodse Staat vernietigen.

Dit narratief is vrij simpel: wij zijn de goeden en zij zijn dat niet.

Israël heeft de toestemming van de wereld niet nodig om te overleven.

door Ronn Torossian

“Het beste wapen tegen tirannie is, dunkt mij, kennis. Kennis en openheid, dat wil zeggen toegankelijkheid van informatie. Als die ontbreekt, dan dooft het licht.”
[Jan Terlouw, 4 mei 2014, Amsterdam]

in een vertaling van Brabosh.com

met dank aan Tiki S. voor de hint
am-yisrael-chai