Advocaten van moordenaar Mehdi Nemmouche brengen antisemitische quenelle groet

advo-quenelle2
Het Vlaamse dagblad Het Belang van Limburg bericht heden dat:

“De twee advocaten van Mehdi Nemmouche, die vier mensen doodde met zijn aanslag op het Joods Museum in Brussel, staan op een foto met de gecontesteerde Franse komiek Dieudonné terwijl ze een ‘quenelle’ doen, een gebaar gelinkt aan antisemitisme. Sébastien Courtoy en Henri Laquay heten de twee Brusselse advocaten, die hier trots poseren met de omstreden Franse komiek Dieudonné M’Bala M’Bala, wiens zaalshows al meermaals geschrapt werden en die al veroordeeld is wegens antisemitisme.”

Op zaterdagnamiddag 24 mei 2014 vond in Brussel een afschuwelijke antisemitische aanslag plaats in het Joods Museum van België in de Miniemenstraat aan de Zavel te Brussel. Er vielen vier doden, twee vrouwen en twee mannen.

Twee Israëlische toeristen uit Tel Aviv, het echtpaar Mira (53 jr.) en Emmanuel Riva (54 jr.) werden in de inkomhal met een pistool doodgeschoten. Daarna ging de dader rustig en beheerst naar binnen en schoot met een machinegeweer twee medewerkers van het museum dood.

De 66-jarige Française Dominique Sabrier die als vrijwilligster werkte, was op slag dood. De jonge Alexandre Strens, die als receptionist in het museum aan de slag was, overleed een paar dagen later.

Op vrijdag 30 mei werd aan het busstation Saint-Charles in Marseille door de Franse douane een verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij de moordaanslagen in het Joods Museum in Brussel. De aangehouden verdachte is de 29-jarige Fransman Mehdi Nemmouche uit Roubaix een bij het gerecht gekende Syriëstrijder.

BrusselquenelleBrussel 4 mei 2014, allemaal lachende gezichten enkele weken voor de verkiezingen. Verkiezingskandidaat Laurent Louis (3de van links) maakt met zijn makkers de quenelle, de omgekeerde Hitlergroet. Jodenhaat is weer acceptabel geworden in België en ver daarbuiten. Er mag weer gelachen worden met antisemitisme. Joden zijn weerom mikpunt geworden van spot en vulgaire platitudes, net zoals toen. Drie weken later voegt een of andere einzelgänger (of huurmoordenaar?) de daad bij het woord en executeert zonder pardon op minder dan één minuut vier mensen in het Joods Museum te Brussel. Komiek Dieudonné heeft weer wat stof om nieuwe Joodse grappen te verzinnen. 😦

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. Het Belang van Limburg:
    ♦ Advocaten schutter Joods Museum brengen antisemitische groet [lezen]
  2. RésistanceS.be
    ♦ Qui aura une « Quenelle d’Or » cette année ? – Chaque année, Dieudonné, l’humoriste français pro-Front national et disciple de la secte négationniste, remet des « Quenelles d’or » à ses supporters connus. Y compris à des Belges [lezen]
  3. Le Vif Express
    ♦ Les deux avocats belges de Mehdi Nemmouche, auteur présumé de l’attentat au Musée juif de Bruxelles, figurent parmi les adeptes de la quenelle. Ainsi, on peut les voir sur le site de l’observatoire de l’extrême droite, ResistanceS.be, reproduire un tel geste en compagnie de l’humoriste controversé français Dieudonné, condamné pour antisémitisme et figurant parmi leurs clients [lezen]