Hamas liquideert meedogenloos tientallen Palestijnse opposanten en ‘collaborateurs’

Screenshot van een videofilm van een tijd geleden waarin Hamas een Palestijnse “verrader” executeert. De ene gemaskerde boef schiet de andere gemaskerde boef dood. Ook dàt is Gaza… 😦

Tijdens de Gazaoorlog in januari 2009 arresteerde Hamas dozijnen Palestijnen die verdacht werden van spionage of collaboratie met Israël en werden allen zonder pardon en zonder vorm van proces doodgeschoten. Zelfs maanden later werden Palestijnse oppossanten en vermeende collaborateurs geboeid van daken gegooid of hun knieschijven kapotgeslagen of met een kogel doorschoten.

Eenzelfde scenario speelt zich af in de huidige oorlog van Hamas tegen Israël. Op maandagavond 28 juli kwamen honderden boze Palestijnen de straat op om te demonstreren tegen Hamas voor de massieve vernielingen die door het IDF werden aangericht in het Shejaia district in het oosten van Gaza Stad.

Volgens het journaal van dinsdag jl. op de Israëlische TV-zender Channel 10 opende Hamas het vuur op de betogers waarbij minstens 20 doden vielen. De voorbije dagen heeft Hamas in verscheidene delen van de Gazastrook ca. 30 burgers geëxecuteerd die verdacht werden van collaboratie met Israël en informatie zouden hebben doorgegeven aan het IDF.

Het Palestine Press News Agency bericht dat Hamas beweerd had dat het “spionnen” had opgespoord in het Shejaia district en dat ze werden geëxecuteerd, nadat enkelen vooraf waren gemarteld en verhoord. Volgens Hamas zouden bij hun speurtocht wapens en communicatieapparatuur zijn gevonden die in het bezit waren van de “spionnen”.

In de eerste tien dagen van het begin van OPE (Operation Protective Edge) executeerde Hamas vier Palestijnen op verdenking van “collaboratie” met Israël, berichtte het Palestijnse dagblad Al-Quds. De krant citeerde bronnen in de Gazastrook waarover sprake was van de arrestatie door Hamas van 13 andere Palestijnen op verdenking van het doorgeven aan Israël van informatie over militiemannen en huizen van burgers.

Palestijnse bronnen vertelden dat militanten van de Al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas, agenten in burgerkledij de straat opstuurden om de bewegingen van verdachte informanten na te gaan. Sommigen van de gearresteerden werden beschuldigd van het “verspreiden van paniek en geruchten onder de inwoners” door te zeggen dat hun huizen zouden bestookt worden door Israël.

Niemand die straks verbaasd zal opkijken als de namen van de door Hamas geëxecuteerde Palestijnen straks weer opduiken op de lijst van vermoorde burgers door het IDF. “Dat tikt lekker aan,” denken ze maar zo bij Hamas. 😦

Militaire rechtbank van Hamas in Gaza. Op donderdag 2 februari 2012 werd een 27-jarige inwoner van Gaza veroordeeld tot de dood door ophanging. Hij werd schuldig bevonden aan hoogverraad en samenzwering tot moord, volgens een verklaring van het Hamas ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bericht vermelde dat het vonnis werd uitgesproken op basis van de Palestijnse Revolutionaire Strafwet.

door Brabosh.com


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  ♦ Report: Hamas executes alleged spies, shoots protesters in Gaza – Palestinian media reports Hamas has executed more than 30 civilians accused of collaborating with Israel; door Ariel Ben Solomon [lezen]
  ♦ Hamas has executed four Palestinian ‘collaborators’ since start of Gaza operation – Hamas has executed four Palestinians on suspicion of “collaboration” with Israel since the beginning of the fighting in the Gaza Strip 10 days ago, the Palestinian daily Al-Quds reported Thursday; door Khaled Abu Toameh [lezen]

Gerelateerd:

 • Hamas ‘viert uitbundig’ einde van Ramadan (Suikerfeest) met massale publieke executies [lezen]
 • Opnieuw in Gaza twee vermeende ‘collaborateurs met Israël’ door Hamas opgeknoopt [lezen]
 • Hamas executeert zonder proces zes mannen voor vermeende collaboratie met Israël [lees]
 • Human Rights Watch rapport: Hamas schendt mensenrechten van Palestijnen in Gaza [lees]
 • Nieuwe executies van Palestijnen door Hamas in de Gazastrook [lees]
 • Beschuldiging van executie moeder met 2 kinderen in Gaza blijkt vals [lees]
 • Hamas executeert 3 Palestijnen in Gaza waaronder één die ‘collaboreerde’ met Israël [lees]
 • Nieuwe executies van Palestijnen door Hamas in de Gazastrook [lees]
 • Opnieuw doodstraf door ophanging uitgesproken in Hamastan Gaza [lees]
 • Gematigde P.A.: Doodstraf voor verkoop onroerend goed aan Joden [lees]