VN-afgevaardigde Ron Prosor veegt in de Veiligheidsraad de vloer aan met Hamas +video

Israel’s ambassadeur Ron Prosor aan de Verenigde Naties bekritiseert de uitspraken van de president van de VN Veiligheidsraad waarin deze oproept tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en de ambassadeur roept de wereld op om Israël te steunen in de strijd tegen de terreur.

Prosor klaagt over de totale afwezigheid van maar de geringste verwijzing naar het rakettenvuur van Hamas in de verklaring: “De presidentiële verklaring slaagt er op een miraculeuze wijze in om Hamas niet te vernoemen noch zijn raketten noch Israël’s recht om zijn burgers te verdedigen,” zei hij en maakte duidelijk dat hij geen oproep doet aan de wereldleiders maar eerder aan het publiek om het gezond verstand te gebruiken.

“Vanavond wil ik spreken als de stem der redelijkheid tot de burgers van de wereld die de onverbloemde waarheid moeten kennen,” zei hij. “We zijn moe geworden van de laster en de demonisering van de enige democratie in het Midden-Oosten.”

“Laat u niet misleiden door de propaganda van Hamas,” voegt Prosor eraan toe en vergelijkt Hamas met extremistische organisaties zoals al-Qaeda, Hezbollah en ISIS (IS). “Het [Hamas] is eveneens een extremistische organisatie met een jihadistische ideologie en een missie om Israël van de kaart te vegen.”

Prosor zei dat er aanvalstunnels werden gegraven onder de grens van Gaza recht naar het hart van de Israëlische gemeenschappen. “Hamas heeft honderden miljoenen dollars die door uw regeringen werden gedoneerd, misbruikt om deze terroristentunnels te bouwen,” zei hij.

“Uw belastingsdollars werden niet gebruikt voor opvoeding, noch voor civiele diensten of ontwikkeling. Zij werden gebruikt om een terroristisch bolwerk te ontwikkelen. De volkeren van de wereld zouden geschokt moeten zijn door wat wij in Gaza hebben ontdekt.”

Geloof de kranten niet die beweren dat beide zijden gelijke schuld treffen,” waarschuwde Prosor. “Wij hebben alles gedaan om dit conflict te vermijden, maar Hamas weigerde te stoppen met [ons] aan te vallen. Telkens de internationale gemeenschap opriep tot een staakt-het-vuren, stopten wij en Hamas vuurde.”

Prosor ging verder met de geallieerden van Hamas, Qatar en Iran, met de vinger te wijzen. “Vergis u niet: Hamas werkt niet alleen. Het wordt gefinancierd door Qatar en Iran. Elke raket die vanuit Gaza op ons werd afgevuurd draagt het etiket met de opdruk “goedgekeurd door Iran” terwijl elke terreurtunnel het teken kan hebben “mogelijk gemaakt dankzij een vriendelijke donatie van de Emir van Qatar.”

De ambasaddeur herhaalt de boodschap van Israël dat “wanneer het rustig is in Israël, het rustig zal zijn in Gaza” en roept de internationale gemeenschap om naast Israël te staan: “Sta naast een natie die vecht tegen het terrorisme,” smeekte hij haast. “Steun het goede tegen het kwade en kom op voor het juiste tegen het verkeerde.”

door Brabosh.com

Free-Gaza-From-Hamas