Nog eens twee IDF-soldaten gedood in de Gazastrook: Benya Rovel en Bar Rahav

soldaten6a

Afgelopen zaterdag blijken nog eens twee IDF-soldaten te zijn gesneuveld. Het droevige nieuws van hun overlijden werd pas deze zondagochtend door het IDF-commando vrij gegeven voor publicatie. Dat brengt het dodental onder de soldaten op 5, naast de 4 burgerdoden.

Op zaterdagavond dook er opeens een schutter van Hamas uit een tunnel in het zuiden van de Gazastrook en opende het vuur op IDF-soldaten. Hierbij werd de 20-jarige sergeant Benya Rovel (r.) afkomstig uit Holon, dodelijk gewond en een andere soldaat eveneens gewond. Twee soldaten beantwoordden het vuur en doodden de schutter.

slachtoffers04bEerder op zaterdag, werd de 21-jarige tweede-luitenant Bar Rahav (l.) uit Ramat Yishai, gedood door een anti-tankraket.

Eerder op zaterdag werden twee soldaten doodgeschoten toen infiltranten van Hamas plots opdoken uit een tunnel en de patrouille onder vuur namen.

Slachtoffers waren de 20 -jarige Adar Barsano (l.) uit Nahariya en 45-jarige reserve-majoor Amotz Greenberg (r.) uit Hod Hasharon.

Eergisteren, 18 juli ’14, sneuvelde de eerste IDF-soldaat. De 20-jarige sergeant Eitan Barak uit Herzliya, werd naar verluidt dodelijk getroffen door een granaatscherf van een Israëlische tank; en werd aldus gedood door friendly fire (eigen geschut).

In het totaal werden 21 Israëlische soldaten, die gewond werden tijdens de gevechten in Gaza, voor verzorging opgenomen in Israëlische hospitalen, bericht de Israëlische Radio. Twee van de soldaten hebben ernstige verwondingen opgelopen,  12 zijn redelijk gewond en de overigen werden slechts licht gewond.

Tien van de soldaten werden opgenomen in het Soroka Hospitaal van Beersjeba, acht soldaten in het Barzilai Hospitaal van Ashkelon en de drie overigen in het Sheba Hospitaal nabij Tel Aviv.

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. Arutz Sheva:
    ♦ Two More IDF Soldiers Killed in Gaza – Cadet Bar Rahav, 21, of Ramat Yishai, and Sergeant Benaya Ruval, 20, of Holon, killed in Gaza Saturday night; door Elad Benari [lezen]