Tunnelnetwerk van Hamas momenteel de grootste nachtmerrie van het Israëlische Leger

tunnel-undergroundEen dagje uit in Gaza. Blokkade? Hoezo? Neem toch de ondergrondse, dat gaat zoveel sneller! Directe verbindingen met Israël!

De omvang van het tunnelnetwerk in de Gazastrook van Hamas en van het dozijn gelieerde terreurgroepen die allen onder het algemeen commando van Hamas opereren, verbaast zelfs het IDF commando. Jarenlang moet daar in stilte aan gewerkt zijn. Sommige tunnels werden zelfs volledig gebetonneerd, hoewel er volgens de Palestijnen (en hun westerse aanhangers) “geen bouwmaterialen de Gazastrook binnen mogen”.

Volslagen onzin natuurlijk. Maar het klopt wel dat Israël geen cement levert rechstreeks aan Hamas maar laat anderzijds wel toe dat de honderden NGO’s, de UNRWA en de landenprojecten die in Gaza bouwen, hun materialen krijgen.

hamastunnel01Leugens en misleiding zijn troef, als het om Gaza en de Palestijnen gaat. Wie zich afvraagt waar al die bouwmaterialen dan wel naar toe zijn, moet gewoon het tunnelnetwerk van Hamas binnenstappen en die ziet en weet het wel.

Een ander deel van die bouwmaterialen ging naar luxevilla’s, hotels, pretparken enz. zoals te bewonderen valt in mijn rubriek Gaza Unplugged (127 artikelen en duizenden foto’s!)

Dat tunnelnetwerk is momenteel de grootste nachtmerrie van het Israëlische Leger (IDF). Daar kreeg het IDF reeds een eerste voorsmaakje van toen op donderdagochtend 17 juli, een commando van Hamas van 13 gewapende terroristen via een tunnel vanuit de Gazastrook 250 meter het gebied van Israël binnendrong, voorbereid om een aanslag te plegen. De terreurcel werd op tijd onderschept en 8 van de 13 terroristen werden gedood.

Echter twee dagen later werd opnieuw een poging gedaan en deze keer helaas met meer ‘succes’. Gisterochtend werd een Israëlische patrouille aangevallen en twee soldaten gedood en een dozijn anderen gewond.

Terroristen doken opeens op uit een tunnel, droegen zelfs uniformen van het Israëlische leger en namen de patrouille onder vuur. Slachtoffers waren de 45-jarige reserve-majoor Amotz Greenberg uit Hod Hasharon en de 20 -jarige Adar Barsano uit Nahariya

Daarop brak een hevig gevecht uit waarbij een Palestijn werd gedood en de rest op de vlucht sloeg. Achteraf bleek dat de terroristen een verdovingsspray en handboeien op zak te hadden, een duidelijk bewijs dat ze uit waren om een soldaat of burger te ontvoeren en die later om te ruilen voor zoveel mogelijk gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars.

dry-tunnel

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. Ynet News:
    ♦ In depth: IDF shifts focus to tunnels – As military troops attempt to uncover and destroy as many tunnels as possible before ceasefire is signed, Hamas does everything in its power to slow down the forces’ activity – including desperate suicide attacks; door Ron Ben-Yishai [lezen]