Eén Israëliër onder de doden in het boven Oekraïne neergehaalde Maleisisch vliegtuig

itamar-avnon

Laatst bijgewerkt: zaterdag, 19 juli 2014 om 14u11'

Op donderdagnamiddag 17 juli ’14 werd een vliegtuig van Malaysian Airlines met een geleide raket neergehaald op 10 kilometer hoogte in het luchtruim in het oosten van Oekraïne.  298 passagiers en bemanningsleden vonden de dood, onder hen ook 193 Nederlanders en zes Belgen althans volgens de laatste gegevens. Bekijk hier de eerste videobeelden van de crash, gemaakt door de Oekraïense televisie (opgelet! expliciet beeldmateriaal!)

Op de fatale vlucht bevond zich helaas ook een Israëlische onderdaan met tevens de Nederlandse nationaliteit, met name de 26-jarige Itamar Avnon. Itamar werd in het Nederlandse Nieuwegein geboren maar emigreerde naar het Australische Melbourne om er te studeren. Hij was in Nederland om er zijn zus te bezoeken die in Woerden woont en om in Amsterdam het huwelijk bij te wonen van zijn beste vriend.

Itamar vervulde zijn 3-jarige diensplicht in Israël waarin hij in 2007 als gewone soldaat diende in het IDF. In 2009 nam hij deel aan de gevechten in Gaza tijdens Operation Cast Lead. Na zijn legerdienst reisde de toen 22-jarige Itamar in het voorjaar van 2010 naar Amsterdam en later naar Australië. Op 17 juli ’14 nam hij in Schiphol de fatale vlucht MH17 om via Koeala Loempoer terug te keren naar Australië.

“Helaas bevond mijn zoon Itamar zich op het vliegtuig dat crashte boven Oekraïne. Hij keerde terug naar Australië na een verblijf in Nederland. Hij diende bij de paratroopers en vocht mee in Operation Cast Lead, maar stierf in een vliegtuigcrash,” schreef zijn vader, Dov Avnon, op donderdag op zijn Facebookpagina. Itamar laat een broer en een zus na, Jonathan en Ruth.

avnon01

Een puike Joodse soldaat en pro-Israëlactivist is niet meer onder ons. Jammer. 😦

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ Israeli citizen among 298 killed on downed Malaysian plane – Itamar Avnon, 27, served as a lone soldier and fought in Operation Cast Lead in 2009 [lezen]
  2. Ynet News:
    ♦ Israeli killed in downed Malaysian plane – Itamar Avnon, former Israeli paratrooper, among 249 people killed in Malaysian airliner crash over Ukraine; Father: Fought in Gaza, but died in plane crash [lezen]
  3. Arutz Sheva:
    ♦ Israeli Killed in Malaysia Airlines Crash Over Russia – Itamar Avnon, 27, had survived elite IDF service and Operation Cast Lead before perishing in horrific crash; door Eliran Aharon en Tova Dvorin [lezen]