Solidariteitsbijeenkomst voor Israël: vandaag 17 juli om 19u op de Dam in Amsterdam

vlag-israel01

Donderdag 17 juli om 19.00 uur: op de Dam in Amsterdam

Zoals u wellicht weet wordt Israël op dit moment bestookt met raketten vanuit Gaza. In verschillende steden in Europa zijn de afgelopen dagen demonstraties gehouden tegen de verdedigingsmaatregelen van Israël. Israël zou volgens deze demonstranten niet het recht hebben haar burgers te verdedigen tegen de terroristische dreiging van Hamas.

We willen een krachtig tegengeluid laten horen, en roepen u daarom op om massaal naar De Dam in Amsterdam te komen, en wel op donderdag 17 juli aanstaande van 19.00 tot 20.00 uur.

De organisatie van de manifestatie is in handen van Christenen voor Israël, CIDI en CiJo. (de Dam ligt op 800 meter lopen van NS-station Amsterdam Centraal)

Kom ook!

We roepen u met klem op om juist nu te komen en zo aan Israël te laten zien dat zij niet alleen staan. Wilt u ook deze uitnodiging verspreiden in uw kennissenkring, en uw familie en vrienden oproepen om ook te komen naar Amsterdam?

Opmerking: Het is niet toegestaan om stokken, wapens of spandoeken met eigen teksten mee te nemen. Israëlische vlaggen zijn wel toegestaan, de organisatie zorgt zelf voor spandoeken met teksten.

Solidariteitsverklaring

Erken Israëls recht op zelfverdediging

Wij verklaren dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Wij verklaren dat wij Israël steunen in hun strijd tegen de jarenlange raketterreur vanuit Gaza. Wij vragen onze politici en regeringsleiders op te komen voor Israëls recht op zelfverdediging.

In 2005 trok Israël zich terug uit de Gazastrook. Maar de verwachte vrede bleef uit. De bevolking van Gaza koos Hamas, door de internationale wereld als terreurorganisatie beoordeeld, als leider. Hamas dat zich – volgens zijn handvest – ten doel stelt Israël te vernietigen.

Israël heeft zich terughoudend opgesteld. Sinds 2001 zagen de Israëli’s meer dan 13.000  raketten neergekomen. Als belangrijkste reactie bouwden zij schuilkelders en raketschilden om hun burgerbevolking zo veel mogelijk te beschermen.

De afgelopen maand zijn de raketaanvallen explosief toegenomen. Bij hun acties om hieraan een eind te maken waarschuwt het Israëlische leger de burgers van Gaza van tevoren met onder meer telefoontjes, flyers en ongevaarlijke schoten. Hamas misbruikt de eigen burgers als menselijk schild terwijl Hamasstrijders zich ondergronds verschuilen.

In het verleden trokken Israëlische soldaten noodgedwongen al twee keer de Gazastrook binnen om het geweld te bedwingen. Wij hopen dat dit deze keer niet nodig zal zijn. Maar de veiligheid van Israël is door de voortdurende raketbeschietingen ernstig aangetast. Luchtalarmen loeien tot in Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa. Vrijwel de hele Israëlische bevolking ligt binnen bereik. Hier tegenover kan Israël niet terughoudend blijven. Uiteraard is ieder onschuldig slachtoffer er een teveel.

Des te tragischer is het dat Hamas afgelopen dinsdag opnieuw een bestandsvoorstel afwees. Wij erkennen daarom dat de staat Israël de plicht tot zelfverdediging heeft ten opzichte van haar Joodse en Arabische burgers en hopen dat dit conflict zo snel mogelijk zal eindigen.

Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI)
Christenen voor Israël (CvI)
Cidi Jongeren (CiJO)
Federatie Nederlandse Zionisten (FNZ)
Nederlands Israëlietisch Kerkgenootschap (NIK)
Liberaal Joodse Gemeenschap (LJG)
Portugees Israëlietisch Kerkgenootschap (PIK)

am-israel-chai