‘Tok tok… Wie klopt er aan mijn deurtje?’ Het is het IDF, meneer Hamas +2 x video

De eerste vijf dagen van OPE (Operation Protective Edge) werden in Gaza 735 raketlanceerinstallaties van Hamas en Co vernietigd. Daarnaast 64 oefenkampen en wooncomplexen voor hun militanten, 58 wapenopslagplaatsen en wapenfabrieken, 32 woningen van Hamasleiders, 29 communicatie infrastructuren en andere plaatsen die worden gebruikt voor terroristische activiteiten.

Hoe die woningen van Hamasleiders en commandanten van de Qassam Brigades worden aangepakt door de Israëlische Luchtmacht (IAF) is te zien op de twee bijgevoegde videoclips. Het IDF gebruikt daarvoor een procedure “Knock on the roof” (klop op het dak).

Samengevat betekent dit dat eerst de bewoners van het geviseerde huis worden verwittigd vooraleer beschoten te worden. Eerst wordt er een kleine mortiergranaat op het doelwit afgevuurd om het sein te geven dat er een aanval op til is. Vervolgens vuurt een piloot er één of meerdere raketten op af, die zoals te zien is op de beelden, weinig overeind laten staan van de huizen in kwestie.

De beelden hierboven betreffen de gezinswoning in het vluchtelingenkamp van al-Bureij, van een commandant van de raketlanceergroep van de Qassam Brigades, Ayman Siam. Het is niet meteen bekend hoeveel slachtoffers er waren. Eerder had het IDF de auto van de commandant bestookt, maar naar blijkt zat deze niet in de wagen. In elk geval zal de commandant op zoek moeten naar een nieuwe woonst.

Hieronder zelfde procedure. Altijd eerst een waarschuwingsschot afvuren op het dak, waarna in dit geval gevolgd wordt door twee F-16 raketten, die werden afgevuurd door de Israeli Air Force. Het geviseerde huis werd bewoond door de Nofal familie, die door de jaren heen berucht werd om de vele gewelddadige Hamasleden en Qassam Brigadisten die het heeft voortgebracht.

door Brabosh.com