Voetbalfinale redt mensenlevens; Hamas schiet eigen stroomtoevoer aan flarden

raketten-hamasGaza, 11 juli 2014. Ook de Palestijnen vierden de Vlaamse Nationale feestdag van 11 juli 1302 door extra veel raketten en mortiergranaten af te vuren op de Joodse staat.

Aan het begin van de 7de dag van Operation Protective Edge lijkt de sfeer tussen Israël en Hamas steeds grimmiger te worden. Hamas lijkt wel door het dolle heen, vooral wegens het gebrek aan succes van haar aanvalsacties.

130rakettenMeer dan 130 raketten heeft Hamas gisteren afgevuurd op de Joodse staat. Intussen staat de dodentol aan Palestijnse zijde op ca. 170 mensen waarvan meer dan 100 terroristen en hun leiders. Dat belet de Westerse persen niet om precies het tegenovergestelde te beweren.

De Verenigde Naties beweren zelfs dat 80 procent van de slachtoffers burgers zijn. Maar die raadplegen dan ook enkel de media van Hamas en de Palestijnse Autoriteit, die vakkundig eerst haar hele berichtgeving manipuleert en vervolgens bewerkt aflevert.

Wereldbeker voetbal redt mensenlevens
Hoewel 170 Palestijnse doden blijkbaar erg tot de westerse verbeelding spreekt is dat in feite peanuts vergeleken met wat er aan de noordelijke grens gebeurt, met name in Syrië waar de dodentol stilaan de kaap van 200.000 nadert.

world cupMaar dat conflict moet maar even wachten. Tenslotte zijn daar geen Joden noch Israël in betrokken en dan heeft het in het Westen totaal geen nieuwswaarde. En om de kijkcijfers is het te doen.

Enkel tijdens de finale van de wereldbeker voetbal was het even rustig geworden. Ook bij Hamas keek iedereen TV. Halverwege de match tijdens de rustpauze was er nog maar één raket afgevuurd op Israël.

De stand eindigde op gelijk spel waardoor er verlengingen kwamen en dus ook de raketten tot zolang geparkeerd bleven. Voor ik het vergeet: Duitsland heeft de Worldcup gewonnen.

Van zodra de match voorbij was begon het weer raketten te regenen op Israël. Aldus heeft de voetbalfinale toch enkele mensenlevens gespaard en tegelijk werd door de Palestijnse terroristen een nieuw dieptepunt van cynisme gescoord.

Beit Lahya loopt leeg
Intussen hebben naar verluidt reeds meer dan 17.000 Palestijnen Beit Lahya verlaten in het noorden van de Strook, na herhaalde verwittigingen van het IDF dat het daar een reeks lanceerinstellingen en wapenopslagplaatsen zal bombarderen de komende 24 uren.

Hamas-fires-rocket-Israel-strikes-back2Volgens de inlichtingendiensten van het IDF heeft Hamas daar bijna de helft van haar langeafstandsraketten opgeslagen waarmee het Israël al een week bestookt. Dat zou wel eens hard kunnen knallen als dat doelwit zou beschoten worden.

Hamas zou nochtans een bombardement kunnen vermijden als het die wapenopslagplaatsen of wel uit de bebouwde kom wegneemt, oftewel simpelweg vernietigt of aangeeft bij het IDF. Echter, Hamas voert een suïcidale aanvalsoorlog tegen Israël waarbij het belang van haar eigen volk moet wijken voor het hogere belang, de vernietiging van Israël dus.

Vandaar dat Hamas haar eigen bevolking gijzelt en de Palestijnen verzocht om ter plaatse in Beit Lahya te blijven om de dodentol nog wat op te drijven – wat de bewoners dus blijkbaar  niet doen. De UNRWA heeft inmiddels een 10-tal van haar eigen scholen in Gaza opgevorderd om de Palestijnse vluchtelingen tijdelijk in onder te brengen.

Hamas vernielt eigen stroomtoevoer
Eerder vuurde Hamas een raket af die insloeg op een electricteitsinstallatie die in Israël staat opgesteld en die stroom levert aan Gaza. Door de inslag werd de stroomtoevoer voor zowat 70.000 Palestijnen in Gaza afgesneden. Hamas beweert tegenover eigen volk dat Israël de electriciteitstoevoer heeft afgesneden maar dat klopt dus niet.

In elk geval wacht het personeel van de Israel Electric Corporation nog even om de schade te herstellen die werd veroorzaakt door de raketinslag. Temeer omdat in het algemeen de stroomtoevoer naar Gaza niet ernstig belemmerd wordt en om de veiligheid van haar eigen personeel te bewaren.

Samenvatting 6de dag OPE (13 juli 2014)
door Arutz Sheva TV (in het Engels)

door Brabosh.com