Mahmoud Abbas: Al Fatah, Islamitische Jihad en Hamas strijden samen tegen Israël +video

brothers-in-arms
Op de officiële Facebookpagina van Al Fatah, de politieke factie van de ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit die ook de PLO voorzetelt, verschijnen steeds meer plaatjes die de Palestijnse Heilige Drievuldigheid moeten onderschrijven: Hamas, Islamitische Jihad en Al Fatah; één en dezelfde gewapende strijd om de vernietiging van Israël.

Op het plaatje hierboven, een screenshot van de officiële Facebookpagina van Al Fatah, worden op de achtergrond de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem militanten van de drie gewapende Palestijnse terreurbrigades naast elkaar afgebeeld; van links naar rechts: de Al Quds Brigades van de Islamitische Jihad (zwarte hoofdband); de Al Aqsa Brigades van Al Fatah (gele hoofdband) en de Al Qassam Brigades van Hamas (groene hoofdband). Op het kleinere plaatje ernaast staan ze in een andere volgorde.

De in het Arabisch geschreven ondertiteling luidt: “Eén God, één vaderland, één vijand, één doel.” De drie gewapende terreurfacties op de pagina van Abbas’ factie Al Fatah, zeggen ook dat ze gezworen “wapenbroeders” zijn (“brothers in arms”).

Aanvankelijk veroordeelde Abbas de terreurgroep Hamas voor de beschieting van Israël met raketten en mortiergranaten en zei hij “dat Hamas Israël geen excuus mag geven om de Gazastrook binnen te vallen.”

Maar sinds Israël in het verweer is gegaan tegen die rakettenterreur en enkele dagen geleden Operation Protective Edge is begonnen, heeft de ‘gematigde’ president zijn kar compleet omgekeerd en zit weer openlijk in hetzelfde spoor als Hamas en de Islamitische Jihad.

En dat is helemaal niks nieuws onder de zon. Dat heeft Mahmoud Abbas in het Arabisch bestemd voor zijn acterban altijd al gedaan,  alhoewel hij in het Engels regelmatig het tegenovergestelde beweert, dit uiteraard om zijn westerse aanhang een rad voor de ogen te draaien en de kassa te laten verder rinkelen om flinke donaties af te troggelen van zijn westerse bondgenoten.

Hierboven een videoclip waarin Mahmoud Abbas zegt dat er helemaal geen verschillen zijn tussen Hamas en zijn politieke factie Al Fatah. Het fragment dateert van 31 december 2009, in volle Operation Cast Lead, zoals dat rechtstreeks werd uitgezonden op de officiële openbare omroep van de Palestijnse Autoriteit (PA TV).

Daarin richt Abbas zich tot Hamas en vraagt hen om het eenheidsakkoord te ondertekenen, iets dat pas op 24 april 2014 zal gebeuren:

“Er bestaat geen onenigheid tussen ons [Fatah en Hamas]: Omtrent geloof? Geen enkel! Omtrent politiek beleid? Geen enkel! Omtrent verzet? [een Palestijns eufemisme voor terreur] Geen enkel! Dus waarover bent u [Hamas] het dan niet mee eens? Waarom tekent u niet het [verzoenings-] akkoord?”

Gisteren verklaarde Mahmoud Abbas dat de huidige Israëlische Operation Protective Edge een genocide uitvoert in de Gazastrook. “Het is genocide – het doden van volledige families door Israël is een genocide op het Palestijnse volk,” zei Abbas op een crisisvergadering in Ramallah op de Westbank.

Tegelijk verwees hij – naast Israël’s militaire operatie – tevens naar de moord door enkele Joodse radicale jongeren op de 16-jarige Mohammed Abu Khdeir:

“Is dit een collectieve afstraffing? Daar kan je donder op zeggen, natuurlijk is dit een collectieve afstraffing. Het wordt genocide genoemd. Wat ik kan zeggen omtrent Abu Khdeir? Zullen we het hernoemen naar Auschwitz?

De Holocaust, Auschwitz en Mahmoud Abbas zijn geen te beste vrienden. Onlangs beweerde de ‘gematigde’ Palestijnse president Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, over de Holocaust: “Zes miljoen Joden vermoord tijdens de Holocaust? Kom nou. Dat is een leugen van de Zionisten om de bezetting van Palestina te verrechtvaardigen en de Palestijnen etnisch weg te zuiveren. Dat weet toch iedereen?”

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Fatah joins Hamas and Islamic Jihad in missile launches – Armed wing linked to Mahmoud Abbas’s faction says it shot rockets at Ashkelon, Sderot and elsewhere Wednesday night; door Elhanan Miller [lezen]
 2. Palestinian Media Watch (PMW):
  ♦ Fatah: “One God, one enemy, one goal” unites Hamas, Fatah and Islamic Jihad [lezen]
 3. Arutz Sheva:
  ♦ Abbas Compares Teen’s Murder to Auschwitz – Palestinian Authority chairman on Abu Khder’s murder: ‘Shall we mention Auschwitz again?’; door Gil Ronen [lezen]
 4. The Jerusalem Post:
  ♦ Abbas condemns rocket fire into Israel, calls on armed Gaza factions to respect unity deal – Following attack, PM says Abbas is responsible for rockets fired from Gaza on Israeli towns; projectile lands near road in Eshkol Regional Council [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.