Leider Belgische-Joodse gemeenschap waarschuwt voor meerdere aanslagen in de toekomst

joods-museum2

Dr. Maurice Sosnowski, één van de zovele zelfbenoemde leiders en/of woordvoerders van de ca. 40.000 leden tellende Joodse gemeenschap van België, waarschuwde enkele dagen geleden de Europese Joden voor meerdere aanslagen in de zeer nabije toekomst.

“Ik denk dat elke Joodse gemeenschap in de de wereld van vandaag zich moet voorbereiden op dergelijk incident,” vertelde Sosnowski in een interview met de linkse Israëlische krant Haaretz:

“Van wat ik gehoord heb van alle soorten deskundigen op het gebied van terrorisme, zal dit soort incident zich waarschijnlijk nog vijf keer meer voordoen in Europa de komende twee jaren, dus dat betekent dat iedereen voorbereid moet zijn.”

shooter2Een maand na de bloedige aanslag in het Museum van België te Brussel, lijkt de Joodse gemeenschap stilaan van de schok bekomen te zijn.

Tijdens die aanslag werden twee niet-Joodse medewerkers en twee Joodse Israëliërs met enkele schoten koudweg geëxecuteerd.

De dader bleek de uit Syrië teruggekeerde ISIS-strijder Mehdi Nemmouche te zijn, afkomstig uit de Franse grootstad Roubaix (plaatje rechts).

Wat een eventuele vlucht van Belgische Joden naar het buitenland en naar Israël betreft, ontkende Sosnowski een toename en noemde de imigratie naar de Joodse staat “verwaarloosbaar”.  Ook ontkende hij dat die zou ingegeven zijn door het antisemitisme in ons land maar eerder om economische motieven.

“Wanneer ze spreken over een toename met 30 procent, mag dat misschien heel veel lijken tot u zich realiseert dat het gaat om 30 procent op 100, wat natuurlijk een heel klein aantal is,” zei hij.

Net zoals onder de meeste leden van de Joodse gemeenschap van België, ligt Israël bij Dr. Sosnowksi duidelijk niet in zijn bovenste lade. De haat/liefde verhouding met de Joodse staat en de bijzonder kritische houding jegens het dagelijkse politieke beleid, zorgt zoals bekend voor een massieve intense verdeeldheid onder de Joden… tenminste toch als het over Israël gaat.

De Israëlbashers van België die voortdurend blijven raaskallen en verwijzen naar het feitelijke bestaan van een Joodse of Israël Lobby in België, kan ik bij deze gerustellen. Inderdaad, die bestaat, beter gezegd: er zijn haast zoveel Joodse Lobby’s en Israël Lobby’s als er Joden zijn in België. Kortom, wie spreekt over de een of andere ‘Lobby’ die dwaast. Het is en blijft een boosaardige antisemitische mythe.

En eerlijk gezegd: bestond er maar zoiets als een Israël Lobby in België. Dan kon ik op slag en stond stoppen met alle dagen van het jaar urenlang te bloggen over Israël en mijn tijd aardig wat leuker besteden. Alle dagen over die intense Jodenhaat lezen… je zou voor minder een depressie krijgen.

brand4Antwerpen, donderdag 10 mei 2012: Orthodoxe Joden verbranden openlijk Israëlische vlag

Sosnowski zei dat hij niet de intentie heeft om de Belgische Joden aan te moedigen om te verhuizen naar Israël.

“Als hoofd van de Belgische Joodse gemeenschap, zou ik nooit ofte nimmer tegen de mensen zeggen dat ze naar Israël moeten gaan,” zei hij.

“Ik ben een Belgische onderdaan en ben daar erg trots op. Als mensen zich onveilig voelen mogen ze vertrekken. Maar dat is hun eigen keuze.”

Er moet een toekomst zijn voor de Joden in Europa “omdat er anders geen toekomst is voor democratische samenlevingen in Europa. Het is niet enkel een kwestie van of er toekomst is voor de Joden, maar de toekomst van alle samenlevingen om het even waar.”

In de nasleep van de aanslag te Brussel, vertelde Sosnowski dat hij de overheid gevraagd heeft om de kosten te helpen financieren van het opdrijven van de veiligheid van gebouwen en instellingen die in de toekomst een doelwit kunnen vormen omwille van hun banden met de Joodse gemeenschap.

Hierin zijn begrepen 50 gebouwen in Antwerpen en nog eens 30 gebouwen te Brussel, de twee belangrijkste centra van de locale Joodse gemeenschap. “Ze onderzoeken thans hoeveel dit allemaal zal kosten,” zei hij, opmerkende dat in verscheidene andere Europese landen dergelijke kosten worden gedragen door hun respectievelijke regeringen.

rivaMira en Emmanuel moesten dood omdat ze Joods waren…

door Brabosh.com

Een gedachte over “Leider Belgische-Joodse gemeenschap waarschuwt voor meerdere aanslagen in de toekomst

  1. Helaas bestaan er ook antisemitische Joden. Ook in de Tweede Wereldoorlog bestonden ze. Ze vochten zelfs zij aan zij met de Duitsers aan het front in Rusland. Dat waren Finse Joden. En in diverse landen stuurden ze hun eigen mensen de dood in. En in de kampen sloegen ze hun eigen mensen zelfs de gaskamers in. Tot op de dag van vandaag verbranden ze hun eigen Davidster. Dat is als een Judaskus…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.