Hamas vuurt enkele raketten af op Beersjeba en dreigt alle steden in Israël te bestoken

hamas_qassamGaza: Gemaskerde Qassam Brigadisten van Hamas met typische groene hoofdbanden, poseren bij hun moordtuigen, half-automatische AK-47 Kalashnikov geweren, draagbare raketlanceerders en zelfgemaakte qassamraketten. De hier wat ouder getoonde type Qassam 2 raket, heeft een bereik van ca. 12 kilometers, weegt 40 kg en draagt in de kop een explosieve lading mee van 10 kg. Met de productie van qassams werd in 2001 begonnen en het was op 5 maart 2002 toen voor het eerst een Israëlische stad werd geraakt. Toen sloegen twee qassams in op de zuidelijke stad Sderot.

De afgelopen vijf dagen, sinds woensdag jl., werden tot nog toe 110 raketten afgevuurd vanuit Gaza op Israël wat het totaal voor deze maand brengt op 135 afgevuurde raketten. Van dit aantal werden 21 raketten onderschept door het Iron Dome anti-raketafweersysteem.

Terwijl de Israëlische regering blijkbaar blijft aarzelen om Hamas harder aan te pakken en aldus een einde te maken aan de doorlopende beschieting van zuid-Israëlische dorpen en gemeenten met raketten en mortiergranaten, lijkt Hamas uit het politiek getreuzel nog meer durf en energie te putten en vuurt thans vanuit Gaza raketten af met een groter bereik.

Beersjeba onder vuur
Voor het eerst sinds november 2012 hebben Gazaanse terroristen opnieuw raketten afgevuurd op Beersjeba, de grootste Israëlische stad in het Negev gebied met een bevolking van ca. 200.000 inwoners. Beersjeba ligt op 47,3 kilometers van Gaza, een raket met een behoorlijk bereik dus.

beersjebamap2Op zaterdagavond 5 juli ’14 werden vanuit Gaza drie raketten afgevuurd op Beersjeba.

Eén raket werd onderschept door het Iron Dome anti-raketafweersysteem, twee andere raketten explodeerden in open terrein. Er werd geen materiële schade noch lichamelijk gewonden gerapporteerd.

De laatste keer dat Beersjeba onder vuur lag was tijdens Operation Pillar of Defense toen vele Israëlische steden werden bestookt zoals Ashkelon, Ashdod en zelfs RishonLezion, Tel Aviv en Jeruzalem.

Tijdens die 8-dagen durende opstoot van het conflict met de Arabieren, werden zes Israëliërs gedood en 167 Palestijnen, voor het merendeel terroristen.

Hamas in overdrive
Kort na de aanval op Beersjeba werden nog vijf meer raketten afgevuurd in de richting van Hof Ashkelon en de gebieden van Eshkol.  regions. Drie daarvan werden onderschept door het Iron Dome anti-raketafweersysteem en twee storten neer in open gebied. Eerder werd ook het stadje Ofakim bestookt met raketten en mortiergranaten.

Alles samen werden afgelopen zaterdag meer dan 20 raketten en mortiergranaten vanuit Gaza afgevuurd op de Joodse staat. Gelukkig bleef de schade beperkt en slechts één soldaat raakte licht gewond door scherven van een ontploffende mortiergranaat.

all-cities

Intussen heeft Hamas op zaterdagavond haar oorlogsretoriek nog wat opgedreven. Kort na de aanval op Beersjeba werd op de Arabisch-talige website van Hamas een beeld opgeladen (plaatje hierboven), waarop een Hamasterrorist werd afgebeeld die gehuld in vlammen een raketlanceerder vasthoudt.

Het plaatje werd voorzien van een Hebreeuws-talig opschrift: “Alle steden [in Israël]  liggen dicht bij Gaza“, waarmee Hamas Israël wil duidelijk maken dat het alle steden in Israël kàn en zàl treffen.

Israël’s ministers eisen harde actie tegen Hamas
Verschillende regeringsleden van het Israëlische kabinet beginnen duidelijk genoeg te krijgen van de rakettenterreur en eisen harde tegenmaatregelen. Op vrijdag, tijdens zijn bezoek aan het door raketten zwaar getroffen Sderot, bekritiseerde minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman de aarzeling van het kabinet om hard terug te slaan.

Op zaterdagavond, na de raketaanvallen op Beersjeba, reageerde minister van Economie Naftali Bennett als volgt:

“De strategie van ‘we zullen rust met rust beantwoorden’ beschadigt Israël’s afschrikkingskracht en laat Hamas toe om elke ronde telkens weer wat sterker te worden. Terughoudendheid in het aangezicht van vrouwen en kinderen die worden beschoten, is niet erg krachtig. Terughoudendheid in het zicht van de moord op drie kinderen is zwak.

Naftali-BennettVan Syrië tot Wadi Ara – wanneer wij de inwoners van Beersjeba naar schuilplaatsen zien rennen, verwachten zij een krachtig antwoord en interpreteren zij onze non-actie bezorgd [om verslaan te worden]. Een miljoen mensen die leven nabij schuilplaatsen, is de situatie momenteel en we kunnen zo niet blijven doorgaan.

Israel’s inwoners in het zuiden zijn geen tweederangsburgers en wij moeten de beschieting van Beersjeba met raketten beantwoorden net zoals we dat zouden doen wanneer Tel Aviv zou worden beschoten. Israël mag niet op die escalatie wachten vooraleer te antwoorden.

Ik aanvaard de uitspraken niet dat er geen manier bestaat om de beschieting met raketten te stoppen. Het Joodse Volk heeft een bijzondere veerkracht laten zien bij elke ontbering, en de verklaring zou klaar en duidelijk moeten luiden: wij zullen geen raketten dulden op onze Israëlische steden. Wij hebben zerotolerantie voor terrorisme. [Wij hebben] zerotolerantie voor haatopruiing van de Palestijnse Autoriteit die naar ons bloed dorst.”

En inderdaad, Israël heeft noch de toestemming noch de instemming nodig van het Westen om haar burgers te beschermen tegen de genocidale intenties van Palestijnen en andere islamistische Arabieren.

In het bijzonder worden geviseerd, de terroristen van Hamas en het dozijn andere terreurbrigades, die Gaza de voorbije jaren hebben uitgebouwd tot één reusachtige voorpost van de Arabische wereld in de strijd om de vernietiging van de Joodse Staat en die de Strook met medeweten, alsmede de bovenmatige materiële en financiële hulp van de internationale gemeenschap, hebben  omgeturnd tot een bastion van de terreur jegens Israël.

Video: raketaanval op zuid-Israël van 4 juli 2014

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  ♦ Rocket fire into Israel continues as ceasefire remains elusive – Iron Dome intercepts 1 projectile; soldier lightly injured from shrapnel after mortar shell explodes in Eshkol; Israel gives Egypt 24 hours to broker ceasefire [lezen]
  ♦ Bennett assails government for ‘weak’ response to Gaza rocket fire on south – “We need to respond to rocket fire on Beersheba just as we would on rockets at Tel Aviv, and not to wait for rockets to hit Tel Aviv” [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Bennett: Restraint Against Rocket Fire is ‘Weak’ – Jewish Home Chairman pushes ‘zero tolerance’ on rocket fire, slams implication that Negev less important to protect than Tel Aviv; door Tova Dvorin [lezen]
 3. The Times of Israel:
  ♦ PM considers tougher response as Gaza rockets target Beersheba – Iron Dome intercepts one rocket, two fall in open areas, after warning sirens heard in Negev town for first time since 2012; Netanyahu consults with security chiefs [lezen]
  ♦ IAF strikes 10 targets in Gaza overnight – Rocket fire batters southern Israeli towns; Gaza residents report loud explosions; IDF troops continue to flow to border [lezen]
  ♦ Southern towns plan closure of schools, summer camps – As rocket fire continues, parents and officials in Ashkelon, Ashdod fear for children’s safety [lezen]
  ♦ Hamas boasts that all Israeli cities are within its reach – As rockets rain down on southern Israel, Bennett says Israel’s strategy is hurting its deterrence; IDF chief: Soldiers prepared for any action needed; door Ilan Ben Zion en Itamar Sharon [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Israël zou beter westerse kritiek negeren en Hamas hard terugslaan naar de catacomben van Arabistan [lezen]
 • Israël stelt Hamas een 48 uren ultimatum om rakettenterreur vanuit Gaza te stoppen [lezen]
 • Israëlische stad Sderot ligt andermaal in de vuurlijn van de rakettenterreur uit Gaza [lezen]
 • Strijd escaleert verder in Gaza: terreurgroepen bestoken Israël met dozijnen raketten; IAF slaat terug [lezen]
 • Nieuwe invasie van de Gazastrook na dramatische ontknoping van ontvoeringszaak erg onwaarschijnlijk [lezen]
 • Hamas steunt raketaanslagen van verwante Gazaanse terreurgroep PRC die fabriek verwoestte in Sderot [lezen]
 • Door Hamas vanuit Gaza afgevuurde qassamraket legt fabriek in Sderot in de as [lezen]
 • Terreurgroepen in Gaza bestoken opnieuw Israël; IDF schakelt twee PRC terroristen uit [lezen]

5 gedachtes over “Hamas vuurt enkele raketten af op Beersjeba en dreigt alle steden in Israël te bestoken

 1. De enige optie die Israël heeft is de Gazastrip opnieuw te bezetten om dit terroristentuig te neutraliseren.

  Like

 2. Het enige wat echt helpt is vernietiging ven de gehele Palestijnse infrastructuur, zoals die bestaat en deportatie van alle Palestijnen uit Israel, de strook van Gaza en Judea en Samaria. Ze gewoon naar de Arabische landen sturen waar ze van oorsprong vandaan komen.

  Like

  1. Je eerste reactie klopt honderd procent, Kruisridder, maar de tweede niet, want Samaria en Judea zijn al officieel Israëlisch gebied. Alleen duurt die Arabische bezetting te lang, en dus heb je gelijk dat die landsdelen etnisch gezuiverd zouden moeten worden. Dit heb ik overigens al in een mail aan het gehele kabinet (alle leden afzonderlijk, inclusief Bibi) gevraagd om te doen. Steun van de wereld krijgen ze toch miet, steun uit de wereld wel.
   Zie likud.nl

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.