ISIS beweging in Gaza eist ontvoering en moord op van de drie Joodse jongens in Hebron

ISIS-gazaDe gewelddadige en bijzonder sadistische koppensnellers van de beweging Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL of ISIS), een zijscheut van Al-Qaeda, zijn tegenwoordig ook actief geworden in de Gazastrook, zoals dit plaatje en het andere onderaan uit Gaza bewijzen

Een nieuwe afdeling in Gaza van de Palestijnse jihadistische groep, die zegt dat ze opereert namens de Islamitische Staat, heeft dit weekeinde de verantwoordelijkheid opgeëist van de ontvoering en de moord op de drie Joodse jongens Eyal, Gilad en Naftali, naast de opeising van een andere reeks dodelijke aanslagen  op Israëlische soldaten en burgers.

ISIS in Gaza
De Islamitische Staat is de nieuwe naam van ISIL of ISIS, sinds deze rebellenbeweging, die vecht tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad, enkele dagen geleden het kalifaat uitriep in de gebieden die het veroverde op Syrië en Irak en tegelijk ook de sharia (islamitische wet) invoerde in de veroverde gebieden.

rebellen3Officieel ontkent Hamas het bestaan van ISIS in de Gazastrook. Journalist Khaled Abu Toameh bericht dat Eyad al-Bazam, woordvoerder van het door Hamas gecontroleerde ministerie van Binnenlandse Zaken, eerder berichten had ontkend dat ISIS terroristen Egypte infiltreerden via haar smokkeltunnels die onder de grens van Gaza naar de Sinaï in Egypte leiden.

Al-Bazam beschreef de berichten als “leugens en fabricaties” eraan toevoegende dat ze deel uitmaken van een campagne om “het imago te beschadigen van de Gazastrook” en dat “er geen aanwezigheid is van ISIS in de Gazastrook.”

De ontkenning van het bestaan van ISIS in de Strook kwam er in antwoord op een bericht in de Egyptische krant Al-Masry Al-Youm volgens dewelke Egyptische veiligheidstroepen 15 ISIS terroristen arresteerden, die trachten de Sinaï te bereiken via de Gazastrook. Volgens het bericht hebben Palestijnse terroristen in Gaza de infiltratie van ISIS terroristen naar Egypte mogelijk gemaakt zodat zij terreuraanslagen kunnen uitvoeren tegen Egyptenaren.

isis-jeruzalem

Gaza-ISIS aanslagen tegen Israël
In een verklaring die afgelopen dinsdag werd geplaatst op enkele jihadistische websites, hebben de ‘Supporters van de Islamitische Staat’ in Bayt al-Maqdis [zoals het Al Aqsa complex op de Tempelberg in Jeruzalem door islamisten wordt genoemd] gezegd dat ze achter de ontvoering en moord zitten op “de drie soldaten” (cfr. Eyal, Gilad en Naftali) in Hebron (in feite was het nabij het Etzion blok).

Abu Bakr al-Baghdadi, 'kalief' van de Islamitische Staat (ISIS)Ook zeggen ze dat ze enkele aanslagen door sluipschutters uitvoerden in Hebron en ook in Tarqumia en zowat zes weken geleden enkele raketten afvuurden vanuit de Gazastrook op Israël.

De acties werden uitgevoerd ter ere van Abu Bakr al-Baghdadi (plaatje rechts), de zelfverklaarde ‘kalief’ van de Islamitische Staat, de reïncarnatie van de Islamitische Staat in Syrië en de Levant (ISIL ofte ISIS) die vorige maand werden uitgeroepen, las aldus de verklaring.

“Onze boodschap aan de Joden in Bayt al-Maqdis [= Jeruzalem] en in de omgeving: door het land van de moslims in Palestina te bezetten hebben jullie een deur geopend die niet meer kan gesloten worden tenzij jullie het [door jullie] bevuilde land hebben verlaten of gedood werden, op de manier zoals jullie de verrotte lichamen van jullie drie soldaten hebben teruggevonden. Wij hebben in onze zakken nog veel zwarte dagen zitten voor jullie.”

Overigens zijn het niet enkel de ‘Supporters van de Islamitische Staat’ die de ontvoering en moord op de drie Joodse jongens opeisen. Een onbekende groep genaamd de Hezbollah Brigades heeft eveneens de verantwoordelijkheid voor de ontvoering van 12 juni jl. opgeëist, zeggende dat het om een vergelding ging van de op 12 februari 2008 geliquideerde Hezbollah commandant Imad Mughniyeh die tevens ook lid was van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) in Gaza.

bodies-sitePlek waar vier dagen geleden de drie vermoorde studenten werden teruggevonden

ISIS versus Al-Fatah en Hamas
Overigens hebben de ‘Supporters van de Islamitische Staat’ het niet enkel op de Joden en Israël gemunt, ook de leiders van de Palestijnse Autoriteit worden met dood en vernietiging bedreigd. In hun kritiek krijgt naast Abbas’ factie Al-Fatah ook het Hamasleiderschap de volle laag:

“Wij zijn geen partizanengroep zoals de besmeurde organisaties van wie de leiders hun religie verkochten in ruil voor politieke voordelen. Zij zijn polytheïstische parlementen binnengegaan en hebben zich verbonden aan heidenen en sjiitische leiders, die hun religie prediken op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook, God verhoede ons.

Aan het leiderschap van de ketterse [Palestijnse] Autoriteit: We hebben verrassingen voor u in petto die uw tronen zullen doen daveren en een einde maken aan uw agressie tegen moslims op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza. U heeft ons gedood en rebelleerde tegen God… wacht op ons, we zijn gekomen om u af te slachten en te vermoorden. Wij zullen de onderdrukte moslims niet loslaten totdat wij elke gelovige uit uw gevangenissen hebben bevrijd.”

Israël jaagt thans op drie Hamasmoordenaars
Niet tegenstaande het geleuter van de ‘Supporters van de Islamitische Staat’, blijft premier Banjemin Netanjahoe verantwoordelijk houden door de moord op de drie Joodse studenten  Gil-ad Shaar, Naftali Fraenkel en Eyal Yifrah op 12 juni 2014.

Op woensdag jongstleden verwierp Sami Abu Zuhri, een woordvoerder van Hamas een bericht op Sky News Arabia, zeggende dat de chef van het politburo van Hamas, Khaled Mashaal de betrokkenheid van Hamas in deze slachting had ontkend. Abu Zuhri zei dat Hamas “geen informatie heeft omtrent deze kwestie.”

Drievinger feest bij de PalestijnenZoals bekend maken de Israëlische inlichtingendiensten en de Mossad al sinds de eerste dag van de ontvoering jacht op de 29-jarige Marwan Kawasme en de 32-jarige Amer Abu Aysha, die beiden in Hebron activisten zijn van Hamas.

Daar werd thans nog een derde naam van een Hamaslid aan toegevoegd die eveneens betrokken is in de moorden en thans opgespoord wordt. Het gaat hier om een ander Hamaslid, Husam Dofsh, van wie bekend is dat de familie banden heeft met de terreur. Dofsh zat in het verleden een tijd vast in Israëlische gevangenissen.

Zijn familie onderhoudt nauwe banden met de terreurgroep Hamas. Twee van zijn familieleden waren betrokken in het plannen en uitvoeren van verscheidene terreuraanslagen, volgens Palestijnse bronnen.

In 2003 werd één van Dofsh’s familieleden, Jihad Dofsh, gedood in wat werd omschreven als een “arbeidsongeval” toen hij aan de slag was in een explosieven laboratorium van Hamas. Eén van de familieleden van Dofsh’s kompaan Marwan Kawasme, Hatem Kawasme, kwam tijdens datzelfde incident om het leven.

door Brabosh.com

ISIS in Gaza“Met de complimenten van ISIS uit Gaza: Kill the Jews!”

syria-rebellenISIS rebellen: “Wie zich tegen ons verzet hakken we de handen en voeten af.”

Hieronder in twitterberichten beloven pro-ISIS activisten de Joden een nieuwe Holocaust:
new-holocaust-ISIS


Bronnen:

 1. The Algemeiner:
  ♦ ISIS Style Flags Aloft at Arab Teen’s Funeral, Signs of Bloodthirsty Terror Outfit Growing in Palestinian Territories [lezen]
 2. The Gatestone Institute:
  ♦ ISIS Already in Gaza Strip – Hamas seems to be losing control of the dozens of terror cells in the Gaza Strip – Hamas prevented local journalists from covering the ISIS rally in the Gaza Strip last month as part of its effort to deny the existence of ISIS in the Gaza Strip. But Hamas seems to be trying to cover the sun with one finger; door Khaled Abu Toameh [lezen]
 3. Al Monitor:
  ♦ Gaza Salafists pledge allegiance to ISIS – It seems Ayman al-Zawahri’s statement on Jan. 22 disavowing Abu Bakr al-Baghdadi’s Islamic State of Iraq and al-Sham (ISIS) had very little impact on the Salafist jihadist organizations operating in the Gaza Strip. The most prominent among those organizations, the Mujahedeen Shura Council in the Environs of Jerusalem, quickly issued a statement on Feb. 2, asserting that they were “committed to helping ISIS and bolstering its ranks.” [lezen]
 4. Israel Matzav:
  ♦ ISIS has already arrived in the Gaza Stip – Last month, Hamas sent its policemen and militias to disperse a rally organized by ISIS followers in the Gaza Strip to celebrate the recent “military victories” of the terrorist group in Iraq. Hamas prevented local journalists from covering the event as part of its attempt to deny the existence of ISIS in the Gaza Strip [lezen]
 5. The Times of Israel:
  ♦ Jihadist group takes credit for teens’ killings – Pledging allegiance to ISIL, ‘Supporters of the Islamic State in Bayt al-Maqdis’ claims attacks in Hebron, Gaza; door Elhanan Miller [lezen]
  ♦ Unknown organization claims responsibility for kidnapping – So-called ‘Hezbollah Brigades’ says abduction of three teens in West Bank was retribution for 2008 assassination of Imad Mughniyeh; door Aron Dónzis [lezen]
  ♦ Israel hunting third Hamas operative missing since night teens were killed – IDF conducts several raids on Hebron home of Husam Dofsh, whose family has known ties with terror activities; door Avi Issacharoff en Adiv Sterman [lezen]
  ♦ How did the Shin Bet fail to spot the Hebron kidnap cell in time? – Israel’s intelligence services have a remarkable record of success in the West Bank. Not this time. Hard lessons will have to be learned about the failure to thwart the killings of the three Israeli teens; door Avi Issacharoff [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • ♦ De moordenaars zijn onder ons: ‘ISIS-terreur geworteld in islamitische cultuur’ zegt Leon De Winter [lezen]
 • ♦ ISIS wil Jeruzalem veroveren en de Joden uitroeien in het hele Midden-Oosten [lezen]
 • ♦ Opmars in Syrië en Irak van de islamistische terreurgroep ISIS baart Israël grote zorgen [lezen]

3 gedachtes over “ISIS beweging in Gaza eist ontvoering en moord op van de drie Joodse jongens in Hebron

 1. De brutaliteit van ISIS-aanhangers is grenzeloos! “We gaan Jeruzalem bevrijden van de Joden”, is één van de arrogante uitspraken van ISIS, maar hun arrogantie kan hun wel eens de kop kosten.
  Israël zou wel eens de hele Gaza-strook kunnen schoonvegen, en iedereen oppakken die een gevaar betekent voor de Joodse staat.
  Het beste zou zijn om alle ‘Palestijnen’ een plek te geven buiten Israël. Laat ze ergens in de woestijn maar een eigen land ontwikkelen, zoals ooit de Joden hebben gedaan. Helaas voor hen kunnen ze niet in de schaduw staan van het Joodse volk, en op eigen benen staan zal moeilijk, zo niet onmogelijk blijken te zijn.
  ‘Palestijnen’ zijn meestal Arabieren, en het is voor hen het beste als zij aansluiting zoeken bij andere Arabische landen.
  Israël is het land wat aan het Joodse volk is beloofd en gegeven.

  Like

  1. Dag Cathja,
   Uw laatste paragraaf doet me de wenkbrauwen fronsen en getuigt van weinig inzicht en realiteitszin. “….aansluiting zoeken bij andere Arabische landen…” Kan niet en zal nooit gebeuren omdat dit de Arabische landen ze niet willen (wat hun recht is) en het zou de problemen alleen maar vergroten.
   Uw laatste zin is een heet hangijzer. De rechtstaat Israel is een democratie met respect voor de verschillende bevolkingsgroepen ongeacht wie de meerderheid uitmaakt.
   “Beloven en geven” zijn van religieuze oorsprong en wie met dergelijke argumenten sloganeert heeft niks van de geschiedenis geleerd en zal vroeg of laat de rekening gerepresenteerd krijgen.
   Essentieel, zoals van elke “bevolkingsgroep” kan gezegd worden, absoluut geen sluitende definitie kan aangevoerd worden wie wat is of tenminste zou moeten voldoen aan welbepaalde eisen opgelegd door diezelfde democratische rechtstaat.
   Als voorbeeld kan gesteld worden dat de “Russische joden” die een belangrijk deel uitmaken van Israel, voor meer dan 60% niet-joden/gojim zijn omdat ze volgens de traditionele/orthodox/conservatieve rabbijnen geen joodse moeder hebben en al helemaal geen religieuze interesse hadden/hebben. Aan dit probleem is de bekering tot het jodendom de enige oplossing. Naar mening toch wel raar, eerst binnen halen en dan de vijs erop. Overigens wordt het tijd dat de staat Israel een burgerlijk wetboek gaat opstellen los van elke religieuze richtlijn gezien o.a. de trieste positie van de gehuwde vrouw die scheiden wilt. Het is een staat die zich democratisch noemt onwaardig.
   Een aardige zionist,
   Ben

   Like

Reacties zijn gesloten.