ISIS wil Jeruzalem veroveren en de Joden uitroeien in het hele Midden-Oosten

isis-jeruzalemZwaaiend met een hakmes belooft deze ISIS-leider Jeruzalem te zuiveren van de Joden en belooft met veel passie en overtuiging alle ongelovige honden een kopje kleiner te maken. DE hele moslimwereld, in het hele Midden-Oosten en ver daarbuiten, van Spanje tot in India, moet Islam worden. Zie hier het filmpje op de Redactie.be.

isis-jeruzalem2

In Irak veroverde de extreem fanatieke islamistische organisatie ISIS [Islamitische Staat in Irak en Shaam (de Levant)] verleden week de op een na grootste stad van het land, Mosul, op het Iraakse legereerder viel Fallujah in handen van de islamistische rebellen.

De leider van de beweging, Abu Bakr al-Baghdadi, heeft in het veroverde gebied de onafhankelijkheid uitgeroepen en zichzelf gekroond tot kalief. De beweging roept alle jihadisten ter wereld op om zich bij hen aan te sluiten. Volgens ISIS strekt de islamitische staat zich uit van de Iraakse provincie Diyala tot Aleppo in Syrië. Tegelijk met het uitroepen van het kalifaat heeft ISIS, een afkorting van Islamitische Staat in Irak en Syrië, zichzelf een nieuwe naam gegeven. De beweging heet voortaan kortweg Islamitische Staat.

shooter2Voor wie ISIS niet kent, zal er onmiddellijk een belletje rinkelen wanneer we terugdenken aan de Franse Jihadist Mehdi Nemmouche, die in Brussel een aanslag pleegde in het Joods Museum van België, waar hij vier mensen – waaronder twee Israëliërs – koelbloedig executeerde.

Nemmouche vocht anderhalf jaar lang in Syrië aan de zijde van de rebellen en meer bepaald in de groep de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS), een jihadistische terreurgroep die al drie jaar een bloedige uitputtingsslag levert tegen het al even bloedige regime van de Syrische president Bashar Al-Assad en thans richting Bagdad opmarcheert.

ISIS is een afsplitsing van Al Qaeda en wordt zelfs door Ayman Al Zawahiri, de leider van Al Qaeda als te extreem gezien. Een van de verklaarde doelen van ISIS is de ‘bevrijding’ van Al Quds (Jeruzalem) van de Joden. Een ander doel is het heroveren van Andalus (Spanje) dat ooit tot het Islamitische imperium behoorde. In Irak en in Syrië heeft de organisatie korte metten gemaakt met eenieder die niet moslim is of niet voldoende religieus is in de ogen van ISIS.

isis-irak-mapDe opmars van ISIS in Irak (rood gekleurd), dat reeds het noorden van Syrië in handen heeft, baart Israël grote zorgen


Bronnen:

 1. Ynet News:
  ♦ Jordan, Israel cooperate in face of ISIS threat – Jordanian sources say kingdom’s cooperation with Israel has only increased as situation in Iraq has deteriorated amid ISIS offensive; door Roi Kais [lezen]
 2. Breitbart:
  ♦ World View: ISIS Threats to Kingdom of Jordan May Require US and Israeli Troops [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Opmars in Syrië en Irak van de islamistische terreurgroep ISIS baart Israël grote zorgen [lezen]

2 gedachtes over “ISIS wil Jeruzalem veroveren en de Joden uitroeien in het hele Midden-Oosten

 1. Dat deze dwaze, bloeddorstige islamisten een serieus gevaar vormen voor ons gezapige en verwende vrije westen, lijkt de meesten, inclusief onze bestuurders, te ontgaan. ’t Is bovendien ver van ons bed, dus waarom zouden we ons daar druk over maken?
  Ik weet het, de ogen van de meesten zullen pas open gaan als het te laat is.
  Is het toeval dat uitgerekend Israël wel zijn ogen openhoudt voor dit gevaar en zich wel voorbereid tegen deze dreiging? Natuurlijk niet! Want zij weten als geen ander uit ervaring hoe groot het gevaar van de islam is.
  Kon ik ook maar aliya maken …

  Like

 2. En het moge natuurlijk duidelijk zijn: alles wat deze ‘vrijheidsstrijders’ doen zijn ‘incidenten’ en heeft niets met de Islam te maken…
  En wij ons maar blauw betalen aan de pomp zodat de Saoudi’s het allemaal financieren…
  Bah…

  Like

Reacties zijn gesloten.