Nieuwe invasie van de Gazastrook na dramatische ontknoping van ontvoeringszaak erg onwaarschijnlijk

prc06Het is weer feest in Gaza: Militanten van de terreurgroep de Nasser Saladin Brigades van de Volksverzet Comitées (PRC), danken hun Allah voor het gelukzalig overwinningsgevoel dat het vermoorden van drie Joodse tieners hen zo in vervoering heeft gebracht en genieten voluit van de religieuze extase waarin ze momenteel verkeren.

Ondanks het feit dat internationaal de blijken van deelneming met de drie vermoorde Joodse jongen in Israël blijven toestromen, lijkt het met het uur onwaarschijnlijker te worden dat een nieuwe invasie in de Gazastrook in de steigers staat.

Israël internationaal weer onder druk
Internationaal wordt momenteel enorme druk op Israël uitgeoefend om af te zien van een vergeldingsactie tegen Hamas en Co in de Strook en wordt Israël er tevens op gewezen dat het haar nederzettingenbeleid moet staken en zich opnieuw moet concentreren op hervatting van het vredesproces met de Hamas/Al Fatah regeringscoalitie.

De internationale gemeenschap duidt vrijwel algemeen Israël’s nederzettingenbeleid aan als de feitelijke oorzaak van de ontvoering en moord op de Joodse tieners. “Eigen schuld dikken bult”, klinkt het harteloze verdict in Europa en in de rest van de wereld, hoewel het beweert dat het de afschuwelijke moorden afkeurt net zoals gisteren de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat ook deed.

Of zoals de Amerikaanse auteur Juan Cole de mening van het Westen inzake de ontvoeringszaak in het algemeen samenvat:

The kidnapping and killing of three Israeli squatter youth whose parents usurped Palestinian land has produced a paroxysm of hatred and calls for reprisals in Israel. Whoever is responsible for it, the killing of the youth was a horrid and inexcusable crime, and the heart of any parent goes out to the bereaved families.

It should be noted that during the Israeli dragnet in the West Bank, some 9 Palestinians, some youth or children, have also been killed, and hundreds arbitrarily arrested. The heart of any parent also goes out to those bereaved families.”

Zowel de Verenigde Staten, de Verenigde Naties als de 28-lidstaten van de Europese Unie, hebben meteen na het installeren van de eenheidsregering van Hamas en Al Fatah op 2 juni jongstleden, het nieuwe kabinet van PA-president Mahmoud Abbas van harte begroet en verwelkomd en niets kan blijkbaar hun koerswijziging mbt. tot de terreur van Hamas nog wijzigen.

‘Terror is Good, Israel is Bad’
De wereld lijkt haar afschuw voor de terreur van Hamas te hebben doorgeslikt en als een “noodzakelijk kwaad” te hebben geaccepteerd en “het wordt tijd dat Israël dat ook maar eens doet,” luidt het.

Aldus zullen er in Israël de komende dagen nog harde discussies worden gevoerd hoe Israël op gepaste wijze van repliek kan dienen. Want hoedanook krijgt deze ontvoeringszaak, die helaas fataal is afgelopen en al in de eerste minuten werd beslist, nog een gewelddadig staartje.

Tijdens de 18-daagse campagne Operation Brother’s Keeper zat Israël nog in goede papieren om Gaza binnen te vallen en Hamas te verjagen, maar nu de drie jongens zijn gevonden, lijkt die kans verkeken te zijn.

Als de invasie al mocht doorgaan, wordt ze bij voorbaat afgekeurd door de wereld en de Israëlische regering wil de anti-Israëlatmosfeer die momenteel vrijwel algemeen de geesten in het Westen heeft verduisterd, niet nog meer provoceren.

begrafenis

Israël, dinsdag 2 juli 2014. Honderden woonden de begrafenis bij van Eyal, Gilad en Naftali. Enige blijk van Joodse hoop tijdens die gezamelijke begrafenis in Modiin  zoals de T-shirt van de jongen hierboven leest: “Eén volk met één hart.” [bron]

Rakettenterreur uit Gaza duurt verder
Intussen blijven de terreurgroepen in Gaza verder actief en Israël provoceren. Tijdens de begrafenis gisteren van de drie Joodse tieners die werd bijgewoond door honderden mensen, werd bij wijze van overwinningsaluut vanuit de Gazastrook een nieuw salvo van mortiergranaten afgevuurd op het gebied van Eshkol.

Vijf mortiergranaten storten neer in de omgeving van Eshkol en drie anderen landen voortijdig neer in Gaza zelf. Het is niet bekend hoeveel bij die laatste aanval Palestijnse slachtoffers vielen, maar die zullen hoe dan ook op het account van Israël worden bijgeschreven. Pallywood, de leugenmachine van de Palestijnse Autoriteit, regelt dat wel.

Die aanval met mortiergranaten volgde nadat eerder op dinsdagochtend vier raketten werden afgevuurd richting Israël. In het totaal werden van zondagnacht tot gisteren ruim vijftien raketten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël. De meesten van die raketten storten neer in braakliggende gebieden rondom Eshkol, zonder veel schade noch gewonden te veroorzaken.

Israël op haar beurt heeft op dinsdagochtend ca. 34 terroristen doelwitten gebombardeerd in de Gazastrook en het lijkt daar nog een tijdje mee te willen doorgaan.

In de Palestijnse gebieden wordt altijd gefeest, snoepgoed en koekjes uitgedeeld aan passanten in de straten, telkens wanneer er een succesvolle aanslag is gepleegd tegen Israël en wanneer er Joden worden vermoord. Hoewel afgelopen weekeinde officieel de islamitische vastenmaand Ramadan is begonnen, ploppen binnenskamers de champagnekurken…

door Brabosh.com

4 gedachtes over “Nieuwe invasie van de Gazastrook na dramatische ontknoping van ontvoeringszaak erg onwaarschijnlijk

 1. Vandaag las ik Het Laatste Nieuws en De Morgen -het is inderdaad zo dat het weerwerk dat Israël doet dik, heel dik in de verf gezet wordt. Niets over de ambulance met de lijken van de jongens die bekogeld en aangevallen werd, niets over het interview met de moeder van een van de moordenaars die openlijk zegt heel fier te zijn over de geweldige daad van haar zoon, niets over het feesten van de Palestijnen over de ontvoering en de dood van de drie jongens en het drie-vinger-teken dat wereldwijd vrolijk vertoond wordt…ook door kleine kinderen -jong geleerd is oud gedaan!

  Like

 2. haha you kidding me ? -_- !!!! mensen … jullie zetten dit anders wel op het nieuws he ? DIT ZETTEN JULLIE WEL OP HET NIEUWS EH ?! 3 joden zijn vermoord door palestijnen . het zijn altijd wel die palestijnen volgens jullie MAAR MENSEN denk eens na !!! weten jullie wel wat israel heeft gedaan ? ZE hebben een land afgepakt waarvan er maar 1 klein deeltje ( gaza stad ) overblijft !!! elke dag worden er duizenden palestijnse kinderen gearesteerd !!! duizenden palestijnen worden vermoord !!! kinderen van 3 4 5 6 ,… worden voor de ogen van hun ouders ontvoert en dood terug gevonden ELKE DAG ! zouden jullie dat niet beter op het nieuws zetten ? en dat alleen om een land te hebben !!! Ze hebben een onderzoek gedaan en waat blijkt aren het israelische mensen die die 3 tieners hadden vermoord ! A.U.B. MENSEN DIT IS ECHT BELACHLIJK !!! als je gewoon maar op google palestina intikt zie je al genoeg schokende dingen ! maak daar eens een spotje van ! of zijn jullie bang ?! dit is echt hart !! gewoon niet te geloven !!

  Like

  1. “Duizenden Palestijnen vermoord elke dag”? Ik denk dat je verkeerd gegoogled hebt. Die situaties die jij beschrijft spelen zich niet af in ‘Palestina’ maar in Syrië/Irak waar jouw vrienden van ISIS grote kuis houden onder eigen moslimbevolking.

   Like

 3. dit is bullshit !!! dit laat me lachen !!! haha jullie menen dit ???
  allen eerst wil ik jullie al verzekeren dat dit geen palestijnen waren.
  dit is werk van israel !
  ze doen dit om de palestijnen zwart te maken en excuus te vinden om ze 1 voor 1 af te slachten.
  MENSEN en dan nog iets… vinden jullie nu zelf dat dit op het nieuws hoort te zitten ?
  ondertussen worden er duizenden palestijnse kinderen gearesteerd in israel voor niets.
  palestijnse kinderen van 1,2,3,4,5,6,… jaar worden ontvoert voor de ogen van hun ouders en ja natuurlijk dood terug gevonden. ze worden uit hun eigen huizen weggejaagd !
  Een soldaat uit israel vroeg aan een kleine palestijnse jongen “hou je van je vader” ? waarop hij antwoorde ja en weet je wat die soldaat had gedaan ? hij vermoorde zijn vader voor zijn ogen.
  als je gewoon al op google “palestina” intikt zie je al verschrikkelijke dingen. Der was nog een ander jongen die werd gedwongen zijn vader te vermoorden en als hij dat niet deed werd hij en zijn vader vermoord. en uit eindelijk zijn ze alle bij vermoord. zouden jullie dit niet beter op het nieuws zetten ? in plaats van zo een achterlijke onware artikel te presenteren ? israel neemt heel palestina over met een heel gruwelijke manier … maar dat vinden jullie niet erg MAAR vertel me wat willen jullie bewijzen met dit artikel ? wat he ? israel hoort niet te bestaan ! ik wens de mensen in gaza vele sterkte toe ( gaza het enige stad dat nog overblijf ) waar ze nu aan t plunderen zijn 😥 dit is SCHANDALIG

  Like

Reacties zijn gesloten.