Drie Joodse tieners werden vrijwel onmiddelijk na hun ontvoering door Hamasleden vermoord

tieners-vermist3

Na de ontdekking in de late namiddag van maandag 30 juni van de stoffelijke resten van de drie ontvoerde Joodse tieners, zijn de Israëlische inlichtingendiensten thans in staat om de hele ontvoering en de fatale afloop te reconstrueren.

Uit de eerste gegevens blijkt dat de drie jongens, Gilad, Eyal en Naftali, al in de eerste minuten van hun ontvoering door de Hamasleden op de achterbank van een wagen werden doodgeschoten. Ze maakten geen schijn van kans.

Omstreeks 22u15 (Belgische tijd 21u15) stonden de drie tieners te liften aan het kruispunt van Geva’ot, ten westen van de Joodse gemeente Alon Shvut in het Etzion gebied ten zuiden van Jeruzalem. Nietsvermoedend liet het drietal zich oppikken door een Hyundai i35, die bestuurd werd door twee leden van Hamas, Amer Abu Aysha en Marwan Kawasme.

De jongens moeten zich al snel gerealiseerd hebben dat ze in de val waren getrapt want enkele minuten later kon één van de jongens, wellicht de 16-jarige Gil-ad Shaar, vanop de achterbank in de wagen met zijn mobilofoon de noodcentrale bellen met de boodschap “We zijn ontvoerd.”

Bovendien zou één van de jongens zich behoorlijk verweerd hebben tegen de ontvoerders, zo zou blijken uit de eerste resultaten van de autopsie, bericht The Algemeiner hedenochtend. De 19-jarige Eyal (Yifrach) “stierf een heldendood”, schreef zijn grootvader Ezra in zijn eulogie.

De ontvoerders moeten dat telefoongesprek opgemerkt hebben, dachten dat de Israëlische veiligheidsdiensten hen op het spoor waren en zijn toen blijkbaar in paniek geslagen. Ze lieten hun plan varen om de jongens te ontvoeren en ze eventueel later om te ruilen voor gevangen Palestijnse criminelen, en schoten de drie jongens in koelen bloede dood op de achterbank van de wagen.

De Palestijnse moordenaars reden ca. 10 minuten verder waarna ze auto’s wisselden. De relatief nieuwe Hyundai i35 lieten ze achter en staken de auto in brand om hun sporen uit te wissen. Ze brachten de drie lijken over naar het tweede voertuig en reden verder naar een veld in het Halhul gebied waar ze de lijken van de drie jongens haastig onder de grond stopten, waar ze pas 18 dagen later door het IDF werden ontdekt.

Het terrein waar de jongens werden begraven blijkt eigendom te zijn van de familie van één van de daders, met name van Marwan Kawasme. Na de moorden kozen de twee moordenaars van Hamas het hazepad. Van hen ontbreekt tot nog toe elk spoor.

Ongelukkiglijk werd de alarmoproep van Gil-ad Shaar naar de noodcentrale niet meteen juist geïnterpreteerd en werden de Israëlische veiligheidsdiensten pas zeven uur later van de ontvoering op de hoogte gesteld waarna een 18-daagse klopjacht werd gehouden op de ontvoerders.

Maar hoedanook, had dit het leven van de drie jongens niet meer kunnen redden vermits ze al binnen de eerste 20 minuten van hun ontvoering door de Hamasleden werden geëxecuteerd.

hamas-verdachtenHamasmoordenaars op de vlucht: Amer Abu Aysha en Marwan Kawasme

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ What happened on the night of the kidnapping – The teenagers were shot dead in the backseat of the car within minutes of the abduction; the killers believed, erroneously, that the security forces were on their trail; door David Horovitz en Mitch Ginsburg [lezen]

Een gedachte over “Drie Joodse tieners werden vrijwel onmiddelijk na hun ontvoering door Hamasleden vermoord

  1. Opvallend snel hebben verschillende westerse landen, Frankrijk en de VS voorop, in krachtige bewoordingen de moord op de 16-jarige Arabische jongen veroordeeld. Waarom? Omdat ze die moord zo verschrikkelijk vinden? Ongetwijfeld vinden ze dat verschrikkelijk – want dat is het ook -, maar daarom hebben ze dat niet gedaan, want anders zouden deze landen dagelijks hun afschuw uitspreken over dergelijke misdaden en dat doen ze niet. Nee, de mogelijkheid dat het een wraakactie is van ‘radicale Israëlische kolonisten’, is de reden dat zo fel deze misdaad wordt veroordeeld. Aan de mogelijkheid, die de politie ook noemde, dat de dood van de jongen verband houdt met conflicten tussen Arabische clans en het om een ‘eerwraak’ gaat, wordt gemakshalve voorbijgegaan. Daarmee kun je Israël immers niet beschuldigen.

    Like

Reacties zijn gesloten.