Hamas steunt raketaanslagen van verwante Gazaanse terreurgroep PRC die fabriek verwoestte in Sderot

sderot-fire02Zaterdag, 28 juni 2014. Israëlische brandweerlui trachten het vuur onder controle te krijgen nadat Palestijnse terroristen vanuit Gaza een raket afvuurden die insloeg op een fabriek in Sderot in het zuiden van Israël (foto: AP Photo/ Tsafrir Abayov)

Zoals bekend houdt Israël Hamas verantwoordelijk voor al de aanvallen en aanslagen die vanuit Gaza tegen de Joodse Staat worden gepleegd. En sinds het eenheidskabinet op 2 juni werd gevormd, stelt het PA-president Mahmoud Abbas persoonlijk aansprakelijk voor al de onrust en het geweld dat ontspruit in al de Palestijnse gebieden, de Westbank, Oost-Jeruzalem en in de Gazastrook.

Dat wordt Israël regelmatig kwalijk genomen dat, hoewel andere Gazaanse terreurgroepen de aanslagen uitvoeren, toch Hamas wordt geviseerd door het IDF. De reden voor dat beleid is nochtans vrij eenvoudig: geen enkele raket of mortiergranaat of aanslag die door om het even welke militaire factie van het dozijn terreurgroepen die in Gaza actief zijn, kan worden gepland en uitgevoerd zonder medeweten of instemming van Hamas.

Het is niet enkel Israël die dat beweert maar Hamas zèlf. Dat bleek andermaal tijdens de recente golf Palestijnse aanslagen vanuit Gaza tegen Israël.

al-nasser-brigades2

PRC eist raketaanslagen op
Volgens een bericht van het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an News Agency, hebben de Nasser Saladin Brigades (Al-Nasser Salah al-Din Brigades), de militaire vleugel van de Volksverzet Comitées (PRC), de recente reeks van raketaanslagen opgeëist.

De terreurgroep verklaarde op zondag op haar website dat hun strijders vier raketten afvuurden richting Eshkol gebied, drie raketten naar Sderot en drie raketten naar andere Israëlische steden. Eén van die raketten sloeg in op een fabriek in Sderot die volledig uitbrandde.

De barrage van de raketten “maakt deel uit van onze vergelding voor de Israëlische misdaden tegen ons Palestijnse volk in de Westbank en de Gazastrook en de voortdurende geweldplegingen tegen gevangenen,” las de verklaring.

Hamas steunt de PRC
Tegelijk gaf een Hamasleider op zondag toe dat het de andere terreurgroepen in de Strook de vrije hand geeft om aanslagen tegen Israël uit te voeren.

Moussa Abu-MarzoukDe rechterhand van Khaled Meshaal van het poliburo van Hamas in het buitenland, Moussa Abu-Marzouk (plaatje rechts), onthulde op zijn Facebookpagina dat ondanks het eenheidsakkoord van Hamas met Al Fatah (Abbas’ politieke factie), Hamas geen coördinatieakkoord ondertekend heeft met Israël inzake ordehandhaving en veiligheid, in tegenstelling tot de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas, die dat wel deed.

De Hamasleider verduidelijkte dat het staakt-het-vuren akkoord met Israël, dat in november 2012 werd bemiddeld door Egypte om een einde te maken aan Israël’s contra-terreuroperatie Operation Pillar of Defense, verschilt van de veiligheidssamenwerking met het IDF van de Palestijnse Autoriteit.

Dat staakt-het-vuren akkoord, aldus Abu-Marzouk, was een strategische verwezenlijking voor Hamas, omdat het de bufferzone ophief aan de Gazaanse kant van het veiligheidshekken, waardoor de terroristen dichter het veiligheidshekken konden benaderen om raketten te lanceren. Abu-Marzouk voegde eraan toe dat Israël tevens de toegelaten visserijzone had opgetrokken tot 11 kilometer (zes mijl) buiten de kust van Gaza en de grensovergangen heropende.

Vandaar dat Abu-Marzouk de recente golf van raketaanslagen toejuichte die door de Nasser Aladin Brigades werden uitgevoerd en waarbij zaterdagavond jongstleden een fabriek in Sderot in de as werd gelegd. Hamasleider Abu Marzouk kondigde aan dat de activiteiten van deze terreurgroep niet zullen worden gestopt noch dat de PRC militanten zullen gearresteerd worden.

hamasapeDe twee gezichten van Abu Mazen, aka de ‘gematigde’ (?) Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse (Nationale) Autoriteit en voorzitter van Al Fatah en van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie aka de PLO. Trek een Palestijnse terroristenleider een net pak, hemd en das aan… en het Westen loopt ermee weg.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ Hamas Admits Giving Rocket Terror a Free Hand – Hamas deputy leader says group is not making a single arrest to stop the rocket barrage; used 2012 ceasefire to expand power; door Dalit Halevy en Ari Yashar [lezen]
 2. Palestinian Ma’an News Agency:
  ♦ PRC claims responsibility for rockets fired from Gaza – Al-Nasser Salah al-Din Brigades, the military wing of the Popular Resistance Committees, on Sunday claimed responsibility for launching rockets from the Gaza Strip toward southern Israel [lezen]

3 gedachtes over “Hamas steunt raketaanslagen van verwante Gazaanse terreurgroep PRC die fabriek verwoestte in Sderot

 1. Het IDF moet van de regering nu helemaal de vrije hand krijgen om de Gazastrook terug te veroveren, de Palestijnen daar de zee in drijven en in Judea en Samaria hetzelfde verhaal met dien verstande daar alle Palestijnen daar de grenzen van de andere landen over te jagen zodat er aan de grote schoonmaak begonnen kan worden. De grootste fouten van Israel waren om de Sinai op te geven en de “vredesbesprekingen” aan te gaan met hen die de joden ook aan het gas willen. Verplichte deportatie dus van alle Palestijnen naar de Arabische landen.

  Like

 2. Helemaal met je eens Bas! En laat ze ook meteen dat stuk Negev maar weer terugnemen, want dat te schenen aan Egypte na 1967 was een strategische fout.

  Like

 3. Er rest Israël niets anders dan de Gazastrook weer onderdeel te maken van Eretz-Israël en te zuiveren van al dat Palestijnse ongedierte dat niets geeft om een (Joods) leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.