Door Hamas vanuit Gaza afgevuurde qassamraket legt fabriek in Sderot in de as

sderot-fire01

Laatst bijgewerkt: zondag, 29 juni 2014 om 09u51'

Vandaag zondag 29 juni, op de 17de dag van Operation Brother’s Keeper, lijkt de strijd zich steeds meer te verplaatsen naar de Gazastrook zelves, en dat aan het begin van de Ramadan, de vastenmaand in de Islam.

Zoals bekend heeft de tweevoudige Israëlische militaire operatie tot doel om 1. de drie door Hamas ontvoerde jongens terug te vinden en 2. tegelijk het netwerk van de terreurgroep Hamas op de Westbank op te rollen.

Echter, het centrum van de terreur jegens Israël en van waaruit alle aanslagen en aanvallen tegen de Joodse staat worden gecoördineerd bevindt zich in de Gazastrook en de voorbije weken worden steeds meer qassamraketten en mortiergranaten afgeschoten naar willekeurige burgerdoelwitten in Israëlische dorpen en gemeenten in het zuiden van het land.

Gisteren, zaterdagavond, noteerde Hamas een voltreffer toen een afgevuurde raket insloeg op een fabriek in Sderot, een stadje van ca. 25.000 inwoners dat al een lange geschiedenis van belegering met raketten vanuit Gaza achter de rug heeft. Een tweede raket landde in open gebied.

denber-logoDe plastiekfabriek DenberPaints and Coatings Israel Ltd, gelegen in de industriezone van Sderot, vloog meteen in lichterlaaie. Brandweerkorpsen uit Sderot, Beersjeba, Ashkelon en Netivot hadden de grootste moeite om het vuur onder controle te krijgen, maar konden helaas niet verhinderen dat de fabriek tot aan de grond afbrandde.

Op het ogenblik van de inslag waren drie mensen in de fabriek aan de slag maar ze konden zich tijdig uit de voeten maken. Eén persoon werd licht gewond en werd voor verzorging overgebracht naar het Barzilai Hospitaal in Ashkelon.

De voltreffer in Sderot was de eerste keer dat een qassamraket haar doel trof sinds het begin van Operation Brother’s Keeper op 12 juni 2014. Tot nog toe werden ca. 50 raketten afgevuurd vanuit Gaza de vooorbije twee weken, hoewel amper de helft Israël bereikten. Het Iron Dome anti-raketafweersysteem haalde er een aantal tijdig uit de lucht. Dit weekeinde alleen al werden er 12 raketten afgevuurd op Israël wat het totaal sinds het begin van dit jaar op ca. 250 raketten brengt.

sderot-fire02Zaterdag, 28 juni 2014. Israëlische brandweerlui trachten het vuur onder controle te krijgen nadat Palestijnse terroristen vanuit Gaza een raket afvuurden die insloeg op een fabriek in Sderot in het zuiden van Israël (foto: AP Photo/ Tsafrir Abayov)

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Sderot Media Center:
  ♦ “Rocket City”- Film – For the last 12 years the southeren part of Israel has been the target of over 10’000 rockets from the Gaza strip. As many as 42 people died. Many houses were destroyed. Countless people suffer from a trauma; door Marc Villiger- Visual Productions [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Rocket fired from Gaza slams into Sderot factory – Building in southern city ablaze after direct hit; one person lightly injured; three employees escape unharmed; another rocket lands in open territory [lezen]
  ♦ After direct hit on Sderot factory, two more rockets fired at Israel – Emergency crews bring blaze under control; four employees escape unharmed [lezen]
 3. Arutz Sheva:
  ♦ Massive Blaze as Gaza Rocket Strikes Sderot Factory – Crews succeed in keeping large blaze from spreading to other factories; ‘Sderot ready to take blows for the kidnapped’; door Ari Yashar [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Terreurgroepen in Gaza bestoken opnieuw Israël; IDF schakelt twee PRC terroristen uit [lezen]

2 gedachtes over “Door Hamas vanuit Gaza afgevuurde qassamraket legt fabriek in Sderot in de as

 1. Ik begrijp nog steeds niet dat Israel zich zolang laat ringeloren door een stel ongeregelde lieden. Toen Syrie met Artilleriebeschietingen begon op Israel in 1967,was het zo geklaard dat Israel de Golan-Hoogten innam. Die Gazastrook moet ook toch zo op te ruimen zijn met grootschalige luchtaanvallen,artilleriebeschietingen, beschietingen vanaf zee, Commandoraids vanaf zee en vanuit de lucht en verdere aanvallen van het IDF op drie fronten.

  Like

 2. Benieuwd of dit nieuws in Hilversum inslaat als een bom,,, denk het niet. Pas zodra Israel terugslaat (na waarschuwing van te beschieten doel uit helikopters te hebben geworpen), komt de ‘terreurdaad van de joden’ op de Vanlandschoot staats-tv. Het is om te huilen, zo slecht als de media zijn en doen.
  Wat Gaza betreft, dat Hamas-tuig moet maar eens met de grond gelijk worden gemaakt. Gewoon schoonvegen die strook, Israel! Geef ze drie dagen de tijd om op te rotten naar hun Arabische zusjes en broertjes, neefjes en nichtjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.