Terreurgroepen in Gaza bestoken opnieuw Israël; IDF schakelt twee PRC terroristen uit

saladin04Dagelijks straattafereel in Gaza: Terroristen van de Nasser Saladin Brigades van de Volksverzet Comitées (PRC) houden een parade. Militanten van deze groep bestookten de afgelopen dagen opnieuw willekeurige burgerdoelwitten in Israël

Laatst bijgewerkt: zondag, 29 juni 2014 om 05u05'

Vandaag is het reeds de 16de dag van Operation Brother’s Keeper, de tweevoudige Israëlische militaire operatie om 1. de drie door Hamas ontvoerde jongens terug te vinden en 2. tegelijk het netwerk van de terreurgroep Hamas op de Westbank op te rollen.

Honderden Hamasleden en terroristen van andere Palestijnse terreurgroepen werden de voorbije twee weken gearresteerd en in administratieve hechtenis geplaatst. Onder hen bevinden zich ook tientallen Hamasleden van een groep van 1027 terroristen die in ruil voor korporaal Gilad Shalit op 18 oktober 2011 vervroegd waren vrijgelaten en door het IDF weer in de cel werden opgesloten.

Israël heeft afgelopen donderdag de namen vrijgegeven van twee Palestijnse Hamasleden die gezocht worden ivm. de ontvoering van de drie Joodse jongens. Abu Aysha en Marwan Kawasme, beiden uit Hebron en gekende terroristen van Hamas, zijn enkele uren vóór de ontvoering op 12 juni 2014 verdwenen en het IDF houdt sindsdien een klopjacht naar de twee.

Terroristen in Gaza weer actief
Zoals kon verwacht worden maken de acties van het IDF op de Westbank ook Hamas en gelieerde terreurgroepen in de Gazastrook behoorlijk nerveus. Ze zien hun netwerk van kantoren, kranten, trainingskampen enz. op de Westbank stilaan uit elkaar vallen en het maandenlange opbouwwerk vernietigd worden.

Als vergelding voor het vrijgeven van de identiteit van de gezochte Hamasleden, vuurden gisteren vrijdag Palestijnse terroristen vanuit Gaza zes tot acht qassamraketten en een mortiergranaat af naar willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Twee van de qassams konden onderschept worden door het Iron Dome anti-raketafweersysteem, de vier anderen explodeerden neer in open gebied. Drie in het gebied van Eshkol en een andere in het gebied van Hof Ashkelon, zonder veel schade noch gewonden te veroorzaken.

Op vrijdag werd door terroristen een explosieve lading bom tot ontploffing gebracht, die was gericht tegen IDF soldaten die opereerden langsheen het veiligheidshekken rondom de Gazastrook. Gelukkig raakte niemand gewond. Israëlische tanks namen daarop uitkijkposten van terroristen nabij Khan Younis onder vuur. Volgens het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an News Agency raakte bij die tegenaanval zes Palestijnen gewond, waaronder een zwangere vrouw en een 11-jarig jongetje. Daarnaast werden twee moskeeën beschadigd.

autowrakVrijdag, 27 juni 2014. Het autowrak waarin de twee PRC-terroristen de dood vonden

Doelgerichte aanval
De Israëlische Luchtmacht (IAF) beantwoordde de raketaanval en een reeks andere incidenten met een luchtaanval in de Gazastrook. In het Gazaanse vluchtelingenkamp Shati voerde het IAF een doelgerichte aanval uit en nam een auto onder vuur waarin zich twee terroristen bevonden van de Volksverzet Comitées (PRC). De twee leden van de Nasser Saladin Brigades, de gewapende vleugelde van de PRC, de 29-jarige O​sama Has​sumi en de 24-jarige Mohammad Fatzih, overleefden de klap niet.

“Militanten zoals Hassumi en Fatzih, die Israël aanvallen vanuit Gaza, zijn niet veilig, hebben geen immuniteit en krijgen de vrijheid niet om te plannen, samen te zweren en te opereren. Wij zullen doorgaan met de aanzetters en opruiers te bestrijden met geduld, vastberadenheid en precisie. Het Gazaanse raketten terrorisme loont niet,” verklaarde op vrijdag luitenant-kolonel Peter Lerner, de woordvoerder van het IDF, na de doelgerichte uitschakeling van de twee terroristen.

Zoals bekend houdt Israël Hamas verantwoordelijk voor al de aanvallen en aanslagen die vanuit Gaza tegen de Joodse Staat worden gepleegd. En sinds het eenheidskabinet op 2 juni werd gevormd, stelt het PA-president Mahmoud Abbas persoonlijk aansprakelijk voor al de onrust en het geweld dat ontspruit in al de Palestijnse gebieden, de Westbank, Oost-Jeruzalem en in de Gazastrook.

Bewakingscamera’s tonen de directe hit

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. The Times of Israel:
    ♦ Israel strikes Gaza in response to rocket barrage – Air force carries out second string of hits on Palestinian enclave in 24 hours as tensions escalate in South [lezen]
    ♦ ‘Don’t test us,’ Israel warns, after air strike kills 2 Gaza terrorists – Defense minister says Israel will hunt down those who attack civilians, holds Hamas responsible for recent violent incidents [lezen]
    ♦ Israeli jets strike car, killing 2 Palestinians in Gaza – Direct hit a targeted assassination of terror operatives in Shati refugee camp; incident occurred next to home of Hamas chief Ismail Haniyeh; door Lazar Berman [lezen]
    ♦ Iron Dome intercepts Gaza rockets after air strike kills 2 operatives – Two projectiles shot down, four land in open territory following targeted assassination of terrorists; no reported injuries or damage [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.