In Gaza werd een drie-jarig Palestijns meisje gedood toen een qassamraket voortijdig afging

gaza-child
Het Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency, bericht over het volgende pijnlijke incident dat zich afgelopen dinsdagnacht afspeelde in de Gazastrook:

Een jong Palestijns [3-jarig] meisje overleed en drie familieleden werden gewond tijdens een explosie die afgelopen dinsdagnacht (24 juni) plaatsvond in Beit Lahiya in het noorden van de Gazastrook, vertelden medici.

Ashraf al-Qidra, een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza, zei dat vier mensen waaronder twee kinderen het Shifa Hospitaal in Gaza Stad waren binnen gebracht. De twee kinderen verkeerden in kritieke conditie.

Bewoners van het gebied zeiden dat de explosie werd veroorzaakt door een zelfgemaakte raket.

De Israëlische media berichtten eerder op dinsdag dat zeker twee raketten vanuit de Gazastrook werden afgevuurd en in het zuiden van Israël neerstorten. Het ‘Iron Dome’ anti-raketafweersysteem slaagde erin om één van de twee projectielen te onderscheppen, berichtte aldus Ynet News. Ze werden afgevuurd richting het regionale gebied van Hof Ashkelon, aldus het bericht.

raket09Op bezoek in Gaza in een qassamraketfabriek van de Palestijnse Islamitische Jihad [lezen]

Dat is niet voor het eerst dat zich een dergelijk ‘arbeidsongeval‘ voordoet in de Gazastrook. Op 16 maart 2014 werd een 2-jarig jongetje gedood in de Gazastrook toen een raket explodeerde die Hamasmilitanten in elkaar knutselden in een nabijgelegen woning. Eveneens in maart van dit jaar werd een 62-jarige vrouw gedood door een raket par accident. Aisha al-Hamadeen, overleefde de klap niet toen een raket te vroeg neerkwam en insloeg op haar huis in de Gazastrook.

Er zijn de jaren voordien vele andere burgerslachtoffers geweest in Gaza die werden gedood door exploderende qassamraketten. De meest slachtoffers waren kinderen. Elder of Ziyon heeft tot nog toe 29 mensen geteld die op dergelijke wijze aan hun einde kwamen door explosies en raketten. “Gazaanse terreurgroepen geloven dat de vele mensen die zijzelf in Gaza gedood hebben, een goede prijs is [collateral damage/randschade] voor het wonderlijke gevoel dat ze krijgen, telkens wanneer ze de Israëliërs naar hun bomschuilkelders en -bunkers zien rennen,” aldus EoZ.

Achteraf blijkt dikwijls dat foto’s en namen van dergelijke eigen veroorzaakte slachtoffers terug opduiken op hun zelf opgemaakte lijsten van Palestijnen die werden gedood door het Israëlische leger. Soms worden door Pallywood ook foto’s op de sociale media in roulatie gebracht met het “IDF dat onschuldige kinderen vermoord in Gaza.” Geen mens die dan nog weet wat er zich ècht heeft afgespeeld.

De leugens van de Palestijnse propagandamachine gaan er bij de westerse media in als zoete koek. Wanneer u straks, of binnen een paar maanden of jaren, het plaatje bovenaan van dat arme 3-jarige Palestijnse meisje weer ziet opduiken op anti-Israëlische Facebookpagina’s, herinnert u zich hopelijk dit artikel nog omtrent wat zich toen werkelijk heeft afgespeeld.

Want tegen het Pal-Arabische leiderschap, die leugen en bedrog [taqiyya] tot het kroonjuweel van hun Palestijns nationaal erfgoed hebben verheven en grondig hebben ingebed in hun cultuur in de eeuwige strijd om de vernietiging van Israël, is geen enkel kruid opgewassen.

Terloops: sinds het begin van Israël’s Operation Brother’s Keeper in een poging om de drie ontvoerde jongens Eyal Yifrach, Gil-Ad Shaer en Naftali Frenkel terug te vinden en te bevrijden, werden meer dan 20 raketten vanuit Gaza afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in Israël en reeds meer dan 200 raketten sinds het begin van dit jaar.

palpress-childDe slachtoffers van de explosie van de zelfgemaakte raket worden overgebracht naar het hospitaal in Gaza

door Brabosh.com


Bronnen:

  1. Ma’an News Agency:
    ♦ Explosion kills Palestinian girl in Beit Lahiya – A young Palestinian girl died and three family members suffered injuries late Tuesday in an explosion in Beit Lahiya in the northern Gaza Strip, medics said [lezen]
  2. Ynet News:
    ♦ Gaza rocket misfires, kills 3-year-old Palestinian girl – IAF hit Gaza targets after rocket barrage slams into Israel; however, one rocket failed to land in Israel, mistakenly killed girl, wounding her family; door Matan Tzuri en Yoav Zitun [lezen]
  3. Elder of Ziyon Blog:
    ♦ 3-year old girl killed by a terror rocket – in Gaza [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.