CNN reporter door Palestijnse politie aangevallen tijdens filmen van pro-Hamasbetoging op Westbank

Dat het met de vrije meningsuiting en vrije media in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit, geleid door PA-president Mahmoud Abbas, intriest gesteld is, heb ik hier in dozijnen artikelen toegelicht. Maar met de opkomst van Hamas en andere Gazaanse terreurgroepen op de Westbank, lijkt het van kwaad alleen maar erger te worden.

bring-back2Dat ondervond een journalist van CNN die een pro-Hamasbetoging wilde filmen en verslaan, die plaatsvond in Hebron op de Westbank, waar tien dagen geleden die drie Joodse studenten werden ontvoerd. Hamas wil die ontvoeringszaak in haar voordeel ombuigen en uitbuiten en betoogde op vrijdag 20 juni voor de vrijlating van de gevangen Hamasterroristen.

Journalist Ben Wedeman van CNN, die nochtans goed bekend is als een partijdige journalist die systematisch stelling kiest tegen Israël, mocht samen met zijn cameraman ter plaatse aan den lijve ondervinden hoe het er ècht aan toegaat op de Westbank, tenminste toch als je geen deel uitmaakt van de equipe van Pallywood, de medialeugenmachine van de Palestijnen.

Tijdens het maken van zijn reportage werd hij op bevel van de politiediensten van de Palestijnse Autoriteit [!] hardhandig aangepakt en zijn camera aan diggelen geslagen. Wedeman en zijn cameraman kwamen er met de schrik vanaf, met inbegrip van wat krassen en kneuzingen en een kapotte camera.

“De Palestijnse Autoriteit houdt er niet van dat de pers pro-Hamas protesten verslaat, sinds deze demonstraties altijd gericht zijn tegen de Palestijnse Autoriteit,” vertelde Ben Wedeman op CNN.

IDF-Haniyeh

Hamas en Al Fatah ruziën
Eerder op woensdag 18 juni ’14 had PA-president Mahmoud Abbas zich in het Engels uitgesproken vóór de veiligheidsacties van Israël en zijn Palestijnse veiligheids- en ordediensten de opdracht gegeven om samen te werken met de Israëlische om de drie ontvoerde Joodse jongens op te sporen en de daders te vatten, zeggende dat de ontvoering van de drie jongens “destructief is voor de Palestijnen.” In hoeverre dat Abbas dit allemaal ernstig meende kan die vraag beter in het Arabisch stellen.

De uitspraken van Mahmoud Abbas en tevens van zijn minister Riad al-Malki werden hem door Hamas niet in dank afgenomen dat zijn uitspraken sterk veroordeelde. Hamas woordvoerder Abu Zuhri, hekelde Abbas voor “om zijn uitspraken enkel af te stemmen op de Israëlische, zonder echte informatie te presenteren.”

En over de uitspraken van Al-Maliki zei Sami Abu-Zuhri dat die “zijn dubbelzinnige houding reflecteert.” Hij merkte op dat het verhaal van de ontvoering een Israëlische interpretatie blijft van de gebeurtenissen en dat het beleid van het ontvoeren van soldaten en kolonisten “geen misdaad is maar een bron van trots voor de Palestijnen.

Hamas parlementslid Mushir al-Masri sloot zich aan bij de kritiek van Abu Zuhri, Abbas ervan beschuldigend dat “zijn bekommernis bij voorkeur uitgaat naar de drie [Israëlische] jongens in plaats van naar de duizenden Palestijnen die ondraaglijk lijden in de Israëlische cellen.”

Sinds de ontvoering van de drie jongens keren soldaten van het IDF haast letterlijk al tien dagen de Westbank binnenste buiten en werden honderden Palestijnen gearresteerd, meestal van Hamas, waaronder ook een vijftigtal voormalige gevangenen werden opgepakt, die conform de ruilhandel voor soldaat Gilad Shalit op 18 oktober 2011 vervroegd werden vrijgelaten. Zij moen alsnog hun straffen uitzitten in Israëlische cellen.

Het is duidelijk dat Hamas op wraak zint voor al deze arrestaties. Verwijzend naar Operation Brother’s Keeper van het IDF zei Hamaswoordvoerder Sami Abu Zuheiri “Deze [operatie] zal Hamas niet breken. Hamas is een beweging die veel te sterk is voor deze [operatie] om te breken. Onze populariteit zal hierdoor enkel maar blijven toenemen.”

Zo te zien aan al dat onderling Palestijnse gekrakeel, gaat dat eenheidsakkoord tussen Al Fatah en Hamas niet lang meer standhouden.

door Brabosh.com

kids05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.