Israël zet alles in het werk om het terreurnetwerk van Hamas op de Westbank compleet op te rollen

hamas_grls2

Een gezellig weekeindje uit met Hamas op de Westbank,
het hele gezin gaat mee de hort op tegen Israël…

Laatst bijgewerkt: zaterdag, 21 juni 2014 om 11u26'

Al bijna twee jaar lang ziet Israël de opkomst van Hamas en de Islamitische Jihad op de Westbank en in Jeruzalem met lede ogen aan. Sinds de Palestijnse terreurgroepen in december 2012, na het einde van het Israëlisch zelfsverdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense in de Gazastrook, opnieuw openlijk op de straten mogen manifesteren van PA-president Mahmoud Abbas is er geen houden meer aan geweest. Hamas is terug van weg geweest, op de Westbank.

bring-back2De verzoening tussen Al Fatah en Hamas van 23 april 2014 gevolgd door de beëdiging van de nieuw eenheidsregering op 2 juni jongsleden waarin enkele nepafgevaardigden van Hamas zetelen, betekende de feitelijke doorbraak van Hamas op het diplomatieke toneel.

Het nieuwe Palestijnse schijnkabinet werd hartelijk verwelkomd door zowel de Verenigde Staten, de 28 lidstaten van de Europese Unie en door de Verenigde Naties, niettegenstaande zowel de VS als de Europese Unie Hamas op de zwarte lijst van verboden terreurorganisaties hebben staan.

Israël stond compleet aan de grond genageld door het westerse onbegrip en het verraad van ‘vriend’ de VS….

De flater van Hamas
Maar een krokodil zou geen krokodil meer zijn als die ineens van de ene op de andere dag zou moeten leren overleven op sla, komkommer en tomaat, in plaats van dagelijks een flinke portie vers vlees…

Na een hele reeks manifestaties, geweldplegingen, aanslagen, verklaringen en toespraken waarin Hamas op de Westbank de Palestijnen opriep om de gewapende strijd weer op te nemen, gebeurde op donderdag 12 juni ’14 iets waar iedereen voor gevreesd had en alle experts hadden voorspeld dat het zou gebeuren: drie Joodse studenten, kinderen nog, werden terwijl ze stonden te liften in de buurt van Hebron, door een Palestijnse terreurcel van de straat gepikt en zijn sindsdien spoorloos.

gebetonneerde tunnel van Hamas naar IsraëlHoewel tot op heden de ontvoering niet werd opgeëist, wezen de Israëlische inlichtingendienst en het IDF met stellige zekerheid Hamas aan als de boosdoener. Sinds de vrijlating van soldaat Gilad Shalit op 18 oktober 2011 in ruil voor 1027 Palestijnse terroristen, kondigden de terreurgroepen voortdurend nieuwe ontvoeringen aan als ultiem middel om hun gevangen kompanen uit de Israëlische gevangenissen te krijgen.

Tunnels werden ontdekt die vanuit Gaza werden gegraven onder het veiligheidshekken door rechtstreeks tot diep in Israël. Met als enige doel terreuraanslagen uit te voeren en te trachten Israëlische burgers of soldaten te ontvoeren en in Gaza op te sluiten.

Het meest spectaculaire was wellicht de ontdekking in oktober 2013 van een compleet gebetonneerde tunnel (plaatje rechts) die vanuit Gaza werd gegraven op een diepte van ca. 20 meter onder de grond bijna twee kilometers verder [!] weer boven de grond kwam vlakbij een kibboets in Zuid-Israël.

Aan die tunnel werd door Hamas ruim een jaar gebouwd en er werd ruim 500 ton Israëlische cement voor gebruikt. Die moet al bij al een fortuin hebben gekost. Men kan zich terecht afvragen of al die hulpgelden voor de verpauperde bevolking in Gaza niet beter besteed konden worden.

Klopjacht op Hamas ingezet
De ontvoering van de drie Israëlische kids is de spreekwoordelijke druppel die de emmer van Israël heeft doen overlopen. “Genoeg is genoeg,” klonk het in Jeruzalem, en sindsdien worden krachten, kosten noch moeite gespaard om:

1. De drie ontvoerde Joodse jongens terug te vinden, als het kan levend en wel, en;

2. Het Hamas netwerk en infrastructuur op de Westbank en in Oost-Jeruzalem een zodanig harde klap toe te brengen dat zich zoiets in de toekomst niet meer kan herhalen.

Of zoals de Israëlische minister van Defensie Moshe Ya’alon enkele dagen terug over de klopjacht op Hamas en de massale arrestaties op de Westbank het uitdrukte: “We boeken vooruitgang. We zullen de terroristen grijpen en [in de weg daar naar toe] eventueel onze jongens terugvinden.”

Nauwelijks een dag na de ontvoering van de drie Israëlische kids ging de militaire operatie ‘Operation Brother’s Keeper‘ van start die vandaag aan zijn negende dag toe is. Dag en nacht doet het leger invallen in verdachte bolwerken van Hamas en andere terreurorganisaties zoals de Islamitische Jihad. Bovenal wordt Hamas geviseerd als instignator van de ontvoering en verantwoordelijk voor het wel en wee in de Gazastrook. Tot op heden werden bijna 300 arrestaties verricht waarvan een groot deel Hamasleden en tegelijk ook een aantal van haar leiders.

 

one-mans-terrorist2

Gilad Shalit ‘helden’ weer in de cel
Naast de honderden arrestaties van Hamasleden werden bovendien een vijftigtal Hamasleden opgepakt die, in ruil voor soldaat Gilad Shalit, in oktober 2011 vervroegd werden vrijgelaten. Vier van hen zaten dubbele levenslange gevangenisstraffen uit; 13 anderen levenslang; 19 zaten een gevangenisstraf uit van meer dan 20 jaar en vijf anderen zaten straffen uit tot 20 jaar cel.

Mahmoud AbbasZe waren allen veroordeeld voor moord, doodslag, het produceren van wapens, contact houden met de vijand en het deelnemen aan vuurgevechten. Hun pardon werd door Israël meteen ingetrokken. Zij zitten weer in de cel en zij mogen alsnog de rest van hun straf verder uitzitten in een Israëlische cel.

President van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas heeft reeds geprotesteerd tegen het heroppakken van deze voormalige gevangen terroristen en noemde het een “grove schending van het [Shalit] vrijlatings akkoord.”

Niet dat iemand van dergelijke verklaring nog opkijkt. Drie jaar geleden had Abbas zijn vrijgelaten terroristen warm verwelkomd en grote feestelijkheden georganiseerd om hun thuiskomst te vieren (plaatje hierboven.) Ze kregen grote premies uitbetaald, werden gul beloond met militaire rangen tot zelfs die van luitenant-generaal en werden bijgeschreven in het Boek der Helden van de Palestijnse bevrijdingsstrijd.

Op donderdag 19 juni noemde de Palestijnse Autoriteit de Israëlische militaire operaties van de afgelopen dagen op de Westbank een “collectieve bestraffing” van de Palestijnen. Tegelijk herhaalde een topmedewerker van Abbas’ factie Al Fatah dat “ontvoeringen het enige zekere middel zijn om gevangen Palestijnen weer vrij te krijgen.”Erg voorspelbaar klonk het dat “Israël de verdwijning van de drie tieners gebruikt als een excuus om de rechten van de Palestijnen te beperken,” luidde de officiële verklaring van het kantoor van Abbas.

Al Fatah en Hamas ruziën weer
Eerder op woensdag 18 juni ’14 had PA-president Mahmoud Abbas
zich in het Engels uitgesproken voor de veiligheidsacties van Israël en zijn Palestijnse veiligheids- en ordediensten de opdracht gegeven om samen te werken met de Israëlische om de drie ontvoerde Joodse jongens op te sporen en de daders te vatten, zeggende dat de ontvoering van de drie jongens “destructief is voor de Palestijnen.” In hoeverre dat Abbas dit allemaal ernstig meende kan die vraag beter in het Arabisch stellen.

Jibril Rajoub Interessanter is het om te luisteren wat Jibril Rajoub (plaatje rechts) ons weer te zeggen had. Hij is een topfiguur binnen Al Fatah, de PA en de PLO. Hij is tevens voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité èn de voorzitter van de Palestijnse Nationale Voetbalfederatie. Deze Palestijnse virulente antisemiet ‘verblijdt’ ons telkens weer met zijn niets verhullende antisemitische en anti-Israëlische uitspraken.

Op donderdag 19 juni ’14 vertelde Fatah boegbeeld Jibril Rajoub op de offciële Palestijnse omroep dat “na 20 jaren van onderhandelen [met Israël], wij eindelijk hebben begrepen dat de ontvoeringen de enige taal is die Israël verstaat. Het werd voor ons klaarduidelijk dat dit de enige weg is om onze gevangen [terroristen en massamoordenaars] weer vrij te krijgen wiens aantallen nog elke dag toenemen.” Niettegenstaande zijn uitspraak beweerde Rajoub dat hij de recente ontvoering niet steunt.

De uitspraken van Mahmoud Abbas, al dan niet oprecht, werden hem niet in dank afgenomen door Hamas dat zijn uitspraken sterk veroordeelde. Hamas woordvoerder Abu Zuhri, hekelde Abbas voor “om zijn uitspraken enkel af te stemmen op de Israëlische, zonder echte informatie te presenteren.”

Hamas parlementslid Mushir al-Masri (plaatje rechts) sloot zich aan bij de kritiek van Abu Zuhri, Abbas ervan beschuldigend dat “zijn bekommernis bij voorkeur uitgaat naar de drie [Israëlische] jongens in plaats van naar de duizenden Palestijnen die ondraaglijk lijden in de Israëlische cellen.”

Mushir al-Masri“De bezetter zei dat het blij is met de verklaringen van Abbas met betrekking tot de ontvoerde soldaten,” (hoewel het hier om niét om soldaten maar om simpele Joodse studenten gaat waaronder twee minderjarigen), schreef al-Masri op ijn Facebookpagina. “Hoe durft Fatah zijn verklaringen te verdedigen? Is dit niet met modder gooien naar de nalatenschap van de martelaren en een belediging voor zelfs de gevangenen van al Fatah?”

Later plaatste Masri naast elkaar een foto van Abbas met een foto van de vermoorde Hamas-leider sjeik Ahmad Yassin, met daaronder de tekst: “we willen onze kinderen naar huis brengen.” Maar terwijl Yassin’s foto werd gekoppeld aan een kleinere foto van Palestijnse gevangenen achter de tralies, werd Abbas gepaard met een foto van de drie ontvoerde Israëlische kids. “Het verschil tussen waarheid en leugen,” becommentarieerde Masri eraan toevoegend: “het belangrijkste is de drie Shalits.”

Eveneens op donderdag waarschuwde een woordvoerder van Hamas Israël ervoor om geen gevangenen in haar hechtenis te deporteren. Eerder waren er in Israël stemmen opgegaan om al de Hamasleden en leiders die de voorbije dagen op de Westbank werden gearresteerd, definitief te verbannen naar de Gazastrook. “Dit zal de poorten naar de hel openen,” zei Hamaswoordvoerder Sami Abu Zuhri. “De bezetter maakt gebruik van de gelegenheid om wat er in Hebron is gebeurd, om Hamas op de Westbank te vernietigen en het eenheidsakkoord tussen Hamas en Al Fatah te vernietigen,” voegde Zuhri eraan toe.

Israël staat er opnieuw alleen voor
Zoals kon verwacht worden kan Israël maar op weinig begrip en steun in het Westen rekenen. De retoriek van Mahmoud Abbas worden klakkeloos overgenomen in de westerse media. Zoals ik hier al schreef beschouwen de Vlaamse mensenrechtenorganisaties unaniem de Israëlische acties tegen Hamas als een “collectieve bestraffing van de Palestijnse burgerbevolking” en “als een excuus om de bezetting in de Palestijnse bezette gebieden te consolideren.”

Brigitte Herremans, Broederlijk Delen en Pax Christi VlaanderenDat is exact en woordelijk hetzelfde wat Abbas en Hamas zeggen. Er is totaal geen ruimte voor begrip noch empathie voor het Volk van Israël dat deze ellende “zichzelf op de hals heeft gehaald door onrechtmatig Arabische grond te stelen van de Palestijnen.” Palestijnse terroristen zoals Hamas worden ‘verzetslui’ genoemd zoals diegene die tijdens WOII tegen de nazi’s streden.

Zeer tegen hun zin bekennen ze dat de aanslagen tegen onschuldige Israëlische burgers niet zou mogen gebeuren maar ze vertellen er nooit bij hoe die Palestijnse terreur dan wel moet worden aangepakt en bestreden worden, omdat ze het uiteraard volledig eens zijn met de objectieven zijn van Hamas en Al Fatah, hoewel ze dat maar zelden met zoveel woorden expliciet uitdrukken.

Zowel Brigitte Herremans van Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen als Ludo De Brabander van Vrede vzw, een zwaar door de Belgische staat overgesubisideerde zelfbenoemde mensenrechtenorganisatie, noemden de strijd van Hamas en de Islamitische Jihad “legitiem volksverzet tegen Israël” dat “doorgaat met de kolonisatie en het roven van Palestijnse grond,” verwijzend naar de nieuwbouw van Joodse woningen in Oost-Jeruzalem en in andere Israëlische gemeenten en steden voorbij de Groene Lijn.

Ook van de Amerikanen komt geen steun en maar bitter weinig begrip voor de miltaire anti-terreuroperatie van het IDF op de Westbank. Hoewel verschillende leden van het Amerikaanse Congres de ontvoering van de drie jongens scherp veroordeelden, blijft het in de entourage van president Barack Obama opvallend stil. Begrijpelijk dat veel Israëliërs zich bijzonder ergeren aan het angstvallig stilzwijgen van de Amerikaanse president. Zwijgen als er moet gesproken woorden is op zich al compleet fout.

Vanuit de Verenigde Naties zelf klinken weinig bemoedigende woorden. De Nederlandse diplomaat Robert Serry (PVDA kopstuk), die sinds 29 november 2007 de Bijzondere Coördinator is voor het Midden-Oosten van de Verenigde Naties, drukte zijn grote bezorgdheid uit omtrent de arrestatie van Israël’s gezochte terroristen.  Eerder, op zondag 8 juni 2014, was Robert Serry de eerste internationale diplomaat die zich naar de Gazastrook haastte om er de steun van de Verenigde Naties voor de nieuwe ‘terreurregering’ van Palestina van Al Fatah en Hamas uit te drukken.

Robert Serry“De Verenigde Naties begrijpt dat deze veiligheidsoperaties en het aanhalen van beprekingen op vrijgheid van beweging op de Westbank, allen deel uitmaken van alle mogelijke inspanningen door Israël om de drie jongeren veilig thuis te brengen. Wij gaan door met hun onmiddellijke vrijlating te eisen,” zei Serry en voegde er onmiddellijk aan toe: “Tezelfdertijd vragen wij om terughoudendheid en verwachten van Israël dat het de veiligheidsacties zal uitvoeren conform het internationaal recht en respect voor de levens, waardigheid en leefomstandigheden van de Palestijnen.”

“Israël moet een minimum impact nastreven dat de veiligheidsacties kunnen hebben op individuën die niets misdaan hebben en moet alle beschuldigingen van overmatig machtsmisbruik onderzoeken met inbegrip van het doden van burgers”. De Bijzondere Coördinator maakt zich vooral zorgen dat “zonder terughoudendheid aan alle kanten in deze dramatische omstandigheden, het nog veel moeilijker zal worden om een reeds kritieke situatie aan de grond te beheersen,” besloot hij in zijn officiële verklaring.

Israël kan enkel op zichzelf rekenen
Het enige positieve geluid kwam van Alan Baker, de voormalige Israëlische ambassadeur aan Canada, die een formeel verzoek heeft ingediend bij secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon om de statues van de Palestijnse Autoriteit als waarnemend niet-lidstaat officieel weer in te trekken in het licht van de eenheidskabinet met de terreurgroep Hamas.

Ook Canada reageerde met de minister van Buitenlandse Zaken John Baird die op donderdag jongstleden de Palestijnse Autoriteit opriep om de Palestijnse gebieden zowel in Judea & Samaria op de Westbank als in de Gazastrook onmiddelijk te demilitariseren.

Met de recente ontvoeringskwestie van de drie Joodse jongens, wordt het Israëlisch publiek opnieuw geconfronteerd met enkele pijnlijke keiharde realiteiten:

1. De Palestijnen, ongeacht of ze nu een lidkaart op zak hebben van Al Fatah, Hamas of de Islamitische Jihad, blijven vasthouden aan de harde onverzoenlijke doctrine van terreur en geweld jegens de Joden en de fysieke vernietiging van Israël als oplossing voor al hun problemen en er is niets dat er opwijst dat dit in de nabije of verre toekomst ooit kan of zal veranderen;

2. Israël moet ophouden met zichzelf een rad voor de ogen te draaien. Eretz Israël heeft geen betrouwbare vrienden in het Westen die zich onvoorwaardelijk en loyaal achter het bestaansrecht van de Joodse staat scharen. Met elke nieuwe president, nieuwe regering, of gebeurtenis kan in om het even welk land het beleid ten aanzien van Israël op slag en stont compleet omkeren, kijk bv. naar wat er met het pro-Israël beleid in Nederland gebeurde toen een nieuw kabinet werd gevormd;

3. Als de Joodse staat ooit wil overleven en een eeuwige toekomst wil bieden aan het Joodse volk, moet het zelf, héél alleen, de klus (kunnen) klaren, wil het werkelijk en duurzaam de veiligheid van zijn bevolking garanderen. Elke hulp is welgekomen en zal dankbaar aangenomen worden, maar Israël moet permanent in staat zijn zichzelf ten allen tijde te kunnen beredderen zonder hulp van buitenaf.

tieners-vermist2De drie door Hamas ontvoerde Israëlische tieners, van links naar rechts: Eyal Yifrach, 19 jaar uit Elad nabij Petah Tikva; Gil-ad Shaar, 16 jaar uit Talmon op de Westbank en Naftali Frenkel, 16 jaar van Israëlisch-Amerikaanse dubbele nationaliteit afkomstig uit Nof Ayalon nabij Modi’in.

door Brabosh.com


Gerelateerd op Brabosh.com:

  • Fatah/Hamas eenheidsakkoord stimuleert terreur: in 2014 al 108 raketten afgevuurd vanuit Gaza [lezen]
  • Israël kan en moet enkel op zichzelf betrouwen om het behoud van de Joodse staat te verzekeren [lezen]
  • Hamasminister: geluid van fluitende kogels en ontploffende bommen is wat ons ontroerd +video [lezen]
  • Israëlisch leger sluit reeks antisemitische publicaties van Hamas in de PA-gebieden op de Westbank [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.