Vlaamse mensenrechtengroepen eensgezind over de ontvoeringszaak: ’t Is al de schuld van Israël!

tieners-vermist2De drie door Hamas ontvoerde Israëlische tieners, van links naar rechts: Eyal Yifrach, 19 jaar uit Elad nabij Petah Tikva; Gil-ad Shaar, 16 jaar uit Talmon op de Westbank en Naftali Frenkel, 16 jaar van Israëlisch-Amerikaanse dubbele nationaliteit afkomstig uit Nof Ayalon nabij Modi’in.

Laatst bijgewerkt: zaterdag, 21 juni 2014 om 05u57'

Andermaal scharen de tientallen vzw’s, ngo’s en andere ‘pro-Palestijnse’ Vlaamse en Belgische organisaties die, achter de gemeenschappelijke façade van ‘mensenrechtenorganisaties’, van Israëlbashen hun enige en belangrijkste missie hebben gemaakt en voor hun noeste vlijt daarvoor overgesubsidieerd worden door de Belgische staat, zich eensgezind achter het standpunt dat de huidige escalatie in de Palestijnse gebieden de schuld van Israël is.

Pallywood

De terroristen van Hamas worden ‘burgers’ genoemd, de terreuracties van Hamas en Co ‘legitiem burgerverzet tegen de bezetter’, Israël grijpt de gijzeling van drie Israëlische jongens aan om een “etnische zuivering uit te voeren onder de Palestijnse ‘burgerbevolking'”, de “burgerbevolking wordt collectief bestraft” enzovoorts.

Voor ons is dit soort antt-Israël retoriek dagelijkse kost, want die standpunten lees ik dagelijks in de mediauitgaven van Hamas, Islamitische Jihad, Al Fatah enz. tot en met in de dagelijkse nieuwsbulletins van de Palestijnse Autoriteit en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO).

Pallywood, de Palestijnse industriële mediamachine die onophoudelijk leugens en haat spuit over het conflict, vindt zijn grootste afnemers van ‘objectief nieuws, heet van de naald‘ onder de Vlaamse ‘mensenrechten’ organisaties zoals Vrede vzw van “Hamasboy” Ludo De Brabander (zie verder) en bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen van spreekbuis en “Jihadbabe” Brigitte Herremans.

Belgische >Anti-Israël Lobby< ten aanval tegen de Joodse staat
Interessant wordt het weer om hun reacties te lezen mbt de gijzeling van de drie Israëlische jongens en hoe zij de reacties van Israël op de huidige crisis verteren en veroordelen.

lobby014Vooral de grote schoonmaak die het IDF momenteel uitvoert in de pas opgebouwde infrastructuur van de Gazaanse terreurgroepen op de Westbank en waarbij reeds 300 Hamasmilitanten, terroristen en leiders in de cel werden gegooid, ligt hen behoorlijk zwaar op de maag.

In hun kromme perverte redenering zijn dat allemaal ‘burgers’ die zich ‘legitiem verzetten’ en thans ‘etnisch gezuiverd worden’ door Israël.

Brigitte Herremans, woordvoerster en boegbeeld van Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen, die er nooit een geheim van maakte onder één dak te slapen met terroristen van Hamas en Islamitische Jihad, haalt behoorlijk uit naar de anti-Hamascampagne die momenteel wordt uitgevoerd door het IDF naar aanleiding van de ontvoering van de drie Joodse jongens door Hamas en Co.

Herremans heeft haar eigen rubriek op De Wereldmorgen.be, een door de overheid gesubsidieerd mediaorgaan en een ent van de communistische partij de PVDA, waarin ze opkomt voor de Palestijnse Zaak en brandhout maakt van de Joodse staat.

In een artikel verschenen in het Vlaamse dagblad De Standaard en op de site van 11.11.11, gaat het als volgt:
broederlijkdelen

Dyab Abou Jah JahDat de eens zo kwaliteitsvolle krant De Standaard de kritiek op Israël van Brigitte Herremans publiceerde, verbaast ons niks meer. Ook Abou Jah Jah, de voormalige leider van AEL (Arabisch-Europese Liga) en de politieke partij Resist en vriend van Sharia4Belgium en zijn bende islamistische debielen en Syriëstrijders, kreeg onlangs zijn eigen kolom in … jawel De Standaard. JahJah werd een tijd geleden gespot werd met een machinegeweer AK47 Kalashnikov poserend in Libanon (plaatje rechts).

Dezelfde Abou Jah Jah, die onlangs de Antwerpse burgemeester Bart De Wever in een twitterbericht een “Zionistenpijpernoemde omdat hij de politiebewaking voor de Antwerpse Joodse gemeenschap had opgedreven naar aanleiding van de viervoudige moord in het Joodse Museum te Brussel, en zelfs gewaagde van het inzetten van Belgische soldaten om die klus efficienter te klaren.

Dit is het illustere gezelschap waarin Brigitte Herremans en Ludo De Brabander dagelijks vertoeven die met zijn allen samen opkomen voor de mensenrechten, behalve dan als het om mensenrechten van Joden of van Israëliërs gaat en het bestaansrecht van Israël als de natiestaat van het Joodse Volk, straal negeren dan wel kordaat verwerpen.

En Jihadgirl Brigitte Herremans vervolgt onverstoord haar kromme redenering met:

“Premier Netanyahu wijt de kidnappings aan de vorming van de Palestijnse eenheidsregering. Hij stelt die voor als een zootje ongeregeld omdat ze de steun geniet van Hamas, die verantwoordelijk wordt geacht voor de kidnappings. Israël beschouwt Hamas als een terroristische organisatie die blijvend geïsoleerd moet worden. Ondanks haar harde taal en acties jegens Hamas, sloot de Israëlische regering er in 2011 wel een akkoord mee over een gevangenenruil. Deze samenwerking wordt handig verzwegen door Netanyahu, die nu uit is op politieke winst. Als Hamas inderdaad achter de kidnappings zit, is de schade voor de nieuwe Palestijnse regering immers groot. De steun die ze internationaal kreeg, zal dan afkalven.”

Brigitte HermansWel Brigitte, niet alleen Israël beschouwt Hamas als een terreurorganisatie.

Dat doen ook de Verenigde Staten en Canada en dat doen tevens de 28 landen van de Europese Unie waaronder dus ook België en Nederland, die met zijn allen Hamas (en enkele andere Palestijnse terreurgroepen) op de zwarte lijst van verboden terreurgroepen hebben geplaatst.

En niet enkel dat. Ook de beruchte Al Aqsa Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Abbas’ politieke factie Al Fatah, prijken op diezelfde zwarte terreurlijst.

U weet dat natuurlijk ook allemaal, maar waarom vertelt u dat dan nooit op de VRT radio en televisie, noch op uw talrijke publieke voordrachten en nooit ergens in uw geschriften? Vanwaar die geveinsde onwetenheid, het achterhouden van essentiële details die de Zaak van Israël in een heel ander perspectief kunnen plaatsen?

Waarom systematisch de argumenten en de ware versie van de feiten verstrekt door Israël zèlves, compleet negeren dan wel verdraaien? Misschien omdat het Joden zijn? Want “Joden zijn slecht, leugenachtig en onbetrouwbare oplichters,” dàt weten we toch allemaal al tweeduizend jaar lang, niewaar? 😦

Het is eenvoudigweg een westers beleid om de Palestijnse terreur bij naam te noemen en eruit te isoleren, en dat is helemaal geen exclusief idee van Israël om zoiets te doen maar van elke normale democratische rechtstaat in de wereld. Met slechts de helft van het verhaal te vertellen, helpt u echt de Palestijnse zaak niet vooruit door enkel Israël te willen demoniseren en te stigmatiseren. 

Israël is uit het vredesproces gestapt op het ogenblik dat Mahmoud Abbas een eenheidsakkoord afsloot met de terreurgroep Hamas en die in zijn regering opnam. Is het dan zo vreemd dat Israël weigert om met internationaal als zodanig erkende terreurgroepen te onderhandelen?

Een ander feit dat ertoe leidde dat Israël uit het vredesproces zal stappen gebeurde eerder op 1 april toen Mahmoud Abbas zowat 15 applicaties bij de Verenigde Naties ondertekende om Israël aldus onder druk te zetten op Israël zodat het alsnog de laatste groep gevangenen vrij te laten, nadat het eerder 78 Palestijnse terroristen en massamoordenaars vervroegd op vrije voeten had gesteld. Met dat manoeuver in de Verenigde Naties schond Mahmoud Abbas aandermaal rechtstreeks de voorwaarden voor het vredesproces zoals werd overeengekomen met Israël. 

Hamas en Co predikt elke dag van het jaar de vernietiging van Israël met geweld, erkent het bestaansrecht van de Joodse staat niet en beschouwt héél Israël als ‘bezet gebied’. In hun Handvest worden zelfs de antisemitische Protocollen van de Wijzen van Zion geciteerd om hun genocidale intenties jegens het Volk van Israël te staven. Hetzelfde document dat Adolf Hitler gebruikte om de Holocaust op zes miljoen Joden te verantwoorden.

De onderhandelingen van Israël met Hamas om soldaat Gilad Shalit vrij te krijgen die vijf en een half jaar vastzat ergens in een hol in de Gazastrook, worden in de perverte geest van Herremans voorgesteld als een stiekeme  “samenwerking tussen Israël en Hamas.” Huh???

Hoe laag kan je nog zinken door de vrijlating  van 1027 Palestijnse massamoordenaars en terroristen in ruil voor amper één jonge Israëlische soldaat die misschien amper één schot in zijn hele jongen leven heeft afgevuurd, voorstellen als een obscene samenwerking tussen bloeddorstige Palestijnse killers en het democratische regime van Israël en dat het die ‘samenwerking’ bovendien zou willen ‘verzwijgen’?  Hoe komt ze daar weer op? How low can you go, Brigitte?

Vrede vzw verklaart Israël de oorlog
Ook Hamasboy Ludo De Brabander, woordvoerder van Vrede vzw, die over de afgelopen vijf jaar zowat 813.000 euros binnenrijfde om zijn kruistocht tegen de Joodse staat te financieren, haalde op zijn Facebookpagina andermaal uit naar de Joodse staat.

De “vredelievendheid” van deze pseudo-mensenrechtenactivist druipt er weer met bakken vanaf en daarmee zit hij op dezelfde lijn als Brigitte Herremans, Abou Jah Jah, Hamas en de Islamitische Jihad en de rest van het zootje criminele pro-islamisten:

ludoDBb

Het suggestieve zinnetje “ontvoering gebeurde in door Israël gecontroleerd en bezet gebied” laat maar weinig meer over aan de fantasie van de lezer die onmiddelijk de zaak kan interpreteren zoals Hamasboy Ludo het ziet:

Ludo De BrabanderIsraël heeft natuurlijk heel die ontvoering van die drie jongens zelf in scene gezet met het doel om het “legitieme verzet” van Hamas op de Westbank en in het “door Joden bezette Jeruzalem” te ontmantelen en de “etnische zuivering onder de Palestijnse burgerbevolking” in een hogere versnelling te schakelen. Olé José!

Gevangen Palestijnse massamoordenaars en terroristen die kinderen en babies in het holst van de nacht hebben gekeeld worden hier opgevoerd als “politieke gevangenen” die hun cultuur van bloed en terreur jegens de Joden, moeten omzwachtelen als een strijd om soevereiniteit over gebieden waarover ze zelf geen enkele historische aanspraak kunnen laten gelden.

Kortom: de Palestijnen – met inbegrip van het “legitiem verzet” van Hamas en Co – treffen als ‘volk’ geen enkele schuld want “ze doen toch maar enkel wat elk vrijheidslievend volk ook zou doen,” en dan verwijst Ludo impliciet naar het verzet tegen de nazi’s tijdens WOII (“we zouden onze eigen geschiedenisboeken eens moeten herlezen, verdorie”).

De connotatie van Israël en hun leiders met de nazi’s in het Derde Rijk is één van favoriete en meest gefrekwenteerde onder mensenrechtenactivisten zoals Ludo De Brabander. Jodenhaat, Israëlhaat, Zionistenhaat, negationisme, uitbuiting van de Holocaust, imperialisme, kolonalisme, kolonistenhaat en simpel en puur antisemitisme lopen naadloos in elkaar over als zijnde een en hetzelfde laken waaruit vest en broek van één pak werden gesneden.

dry-kidnap

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. De Morgen:
  ♦ Vredesactivist is haatmails beu en dient klacht in tegen redacteur ‘Joods Actueel’; door Barbara Debusschere [lezen]
 2. Martien Pennings Archief:
  ♦ “DeWereldMorgen”: Vlaamse site die met censuur zijn “anti-Zionisme” en islamliefde beschermt; door Martien Pennings [lezen]
 3. Alexandrina Blog:
  ♦ De aanval op Ludo De Brabander – is een Belgische vredesactivist, woordvoerder van de organisatie Vrede vzw en schrijver van talloze artikelen over met name het Midden-Oosten. Zijn stukken worden onder andere gepubliceerd door Knack, de Mediawerkgroep Syrië en uiteraard op Vrede vzw, Daarnaast wordt hij als een van de openlijke critici van Israëls wandaden wel eens uitgenodigd in Belgische televisieprogramma’s [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Vlaamse organisatie ‘Vrede vzw’ trekt ten oorlog tegen de Joodse staat op kosten van België [lezen]
 • Aanslag in Brussel en waarom België de confrontatie met islamitische Jodenhaat uit de weg blijft gaan [lezen]
 • Hardhandig optreden van Palestijnse politie van stenengooiende Palestijnse meute +video [lezen]

6 gedachtes over “Vlaamse mensenrechtengroepen eensgezind over de ontvoeringszaak: ’t Is al de schuld van Israël!

 1. Zo vredelieven zijn deze treive organisaties,,over deze 3 Israelische jongens wordt op zo’n wijze gereageerd.Het zijn doodordinaire antisemietische organisaties,misselijkmakend.

  Like

 2. Als ik lees hoe die dwaze, linkse, antisemitische huichelaars de waarheid geweld aan doen en geen enkele, maar dan ook geen enkele, empathie tonen met Eyal, Gil-ad en Naftali, hun familie en vrienden, dan kook ik vanbinnen.

  Het helpt als ik luister naar http://www.youtube.com/watch?v=iWnEjwLGh6k. Zoals het daar bezongen wordt voel en zie ik het namelijk ook.

  Like

 3. Het Gentse politiek bestuur geeft toelating aan de door hun opgerichte Vredeshuis om samen te werken met De Brabander, zegt genoeg. En de verantwoordelijke van datzelfde Vredeshuis P. De Meyer die doet alsof zijn neus bloedt als een racistische en antisemitische tekening verschijnt op de website van De Brabander.
  Omwille van opportunistische redenen heeft de heer De Meyer dan maar even De Brabander gecontacteerd teneinde diezelfde prent weg te halen. Gezien de ernst van dit incident omwille van gerechtelijke vervolging en inhouding van subsidies, heeft de Ludo zijn kar gekeerd. Bij deze steek ik alvast mijn middenvinger op naar De Brabander.

  En zijn dreigement naar journalist Guido Joris van Joods Actueel wegens smaad en eerroof zal niet doorgaan. Hij kan het niet, hij durft het niet, hij heeft het niet.
  Ben

  Like

 4. De tweet van de Hamasboy Ludo ‘nee tegen antisemitisme’ na de aanslag in Brussel had slechts 1 retweet. Dat wil al veel zeggen over zijn volgers.

  Like

 5. Bravo voor dit verhelderend artikel. Men wordt misselijk van deze “progressieven” en “linksen” die het gezelschap van tot de tanden gewapende moordenaars geen punt vinden… want gezamelijk tegen Israël ten strijde. Nog iets: indien de grond-oorzaak van de ontvoering terug te brengen is tot “de kolonisatie” van Palestina door Israël (niemand van deze mensen heeft natuurlijk ooit de ontstaansgeschiedenis van de moderne staten in het M.O. serieus bestudeerd), dan is dat impliciet zeggen: Israël mag op die plaats niet bestaan, Joden hebben geen recht om daar te verblijven (cfr het racisme van HAMAS en consoorten) -want dàt is natuurlijk de oorzaak: het bestaan van de joodse staat is een doorn in het oog, het feit dat de joodse staat zich verdedigt en haar bestaansrecht verdedigt is de oorzaak. Zoals Pat Condell zegt: indien Israël de wapens neerlegt, dan bestaat het niet meer. Mensen zoals onze “verlichte progressieven” verdragen het recht van Israël, een JOODSE staat niet! Dàt is de reden waarom ze zo te keer gaan, dàt is DE OLIFANT IN DE KAMER zoals Caroline Glick zegt HUN ANTISEMITISME dat opspeelt en dat ze verbergen onder het modieuze mom van anti-zionisme.

  Like

 6. ZE ZIJN KNETTERGEK !!
  Dat ze nog een podium krijgen, onvoorstelbaar
  Niet alleen Nederland is erg ziek, ik denk Belgie eveneens !!

  I STAND WITH ISRAEL

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.