Geen Wereldbeker Voetbal meer op TV voor Hamasgevangenen in Israëlische cellen

Hierboven Saeed Omar, een terrorist van de PFLP (Palestijns Front voor de Bevrijding van Palestina), die tot negentien jaar opsluiting werd veroordeeld en opgesloten zit in een Israëlische gevangenis. Saeed poseert hier op het bed in zijn cel met een spandoek van zijn favoriete voetbalploeg FC Barcelona. Dat plaatje kom uit zijn Facebookprofiel dat hij via zijn internetaansluiting er zèlf heeft opgezet vanuit de gevangenis. Hij post er ook regelmatig fragmenten van gedichten die oproepen tot de vernietiging van Israël.

Laatst bijgewerkt: donderdag, 19 juni 2014 om 10u50'

Op woensdag 18 juni 2014 heeft het Israëlische Gevangeniswezen een aantal maatregelen uitgevaardigd waarin een reeks privileges die gevangenen van Hamas die in Israëlische cellen zitten opgesloten worden ingetrokken. De maatregelen betreffen zo’n 1000-tal gevangenen van Hamas.

bring-back2Naast vele andere dingen wil Israël met deze maatregelen die specifiek gericht zijn tot de Palestijnse gevangenen, de druk op Hamas verhogen om hen te dwingen de drie Israëlische jongens die werden gekidnapt – waaronder twee minderjarigen – weer op vrije voeten te stellen.

Sinds hun ontvoering op donderdagavond 12 mei, werd van de jongens niets meer vernomen en hun ontvoering werd nog niet opgeëist. Echter de Israëlische inlichtingendiensten en het IDF zijn ervan overtuigd dat Hamas achter de ontvoering van de jongens zit.

Geen Wereldbeker Voetbal op TV
Eén van de rechtstreekse gevolgen van deze maatregelen is dat de Palestijnse gevangenen vanuit hun cel niet langer meer naar de voetbalmatchen kunnen bekijken op hun televisietoestel. Zo hebben ze dus ook niet kunnen zien hoe de Belgische Rode Duivels afgelopen woensdag 17 juni hun Arabisch Algerijnse broedervolk in met 2-1 versloeg.

Het Gevangeniswezen heeft nog andere maatregelen uitgevaardigd en vertelde dat er nog meer zullen volgen. Zo kunnen ze geen maaltijden meer aankopen in de gevangenis kantine, krijgen ook geen nieuwsbladen en kranten meer, berichtte aldus het Israëlische nieuwsportaal Walla. De Gevangenisdienst wil ook de bezoektijden inkorten en in sommige gevallen familiale bezoeken zelfs volledig opschorten.

world cupDe gevangenen zullen wellicht ook de toegang en het gebruik van electrische toestellen worden ontzegd zoals telivisies en radio’s, verwarmingsschotels en kooktoestellen enz. In het verleden maakte het Israëlische Gevangeniswezen een einde aan het opvoedkundig en academische programma’s voor de gevangenen. 

In feite gaat het allemaal om maatregelen tot het inperken van privileges die niet verplicht worden onder de internationale wet. Zo kan bv. Israël niet  tornen aan het recht van een gevangene om gelucht te worden. Hoewel die tijd thans beperkt wordt tot maximaal één uur per etmaal.

Operatie Broeder’s Hoeder
Intussen bericht Ynet News dat de sfeer onder de Palestijnse gevangenen in Israëlische cellen over het algemeen vrij goed is. Velen van hen hopen spoedig vrij te komen zoals tijdens het akkoord omtrent de vrijlating van soldaat Gilad Shalit gebeurde toen op 18 oktober 2011 meer dan 1000 Palestijnse terroristen en massamoordenaars voortijdig werd vrijgelaten. Shalit werd in juni 2006 in gijzeling genomen door Hamas in een overval waarbij tevens twee Israëlische soldaten werden gedood.

Hoewel een Palestijnse ambtenaar reeds waarschuwde voor overdreven optimisme omdat de vorige ruilhandel meer dan vijf jaar heeft geduurd vooraleer resultaat werd geboekt. Bovendien neemt de tegenstand in Israël zelf om gevangenen nog te ruilen voor een Israëliër steeds toe. De laatste vrijlatingen gebeurden in het kader van het vredesproces toen 78 Palestijnen weer vrij kwamen zonder dat Israël daar iets voor in de plaats kreeg. Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft reeds openlijk verklaard dat zijn partij Ysrael Beytenu gekant is tegen elke gevangenenruil in de toekomst.

Overigens heeft het IDF voorbije dinsdagnacht 64 Palestijnen gearresteerd waaronder 54 leden van Hamas die in het kader van de ruil om soldaat Gilad Shalit waren vrijgelaten. Operation Brother’s Keeper (Operatie Broeder’s Hoeder) gaat vandaag zijn zevende dag in en in het kader van deze militaire operatie om de drie ontvoerde jongens weer terug te vinden, werden ca. 240 Palestijnen gearresteerd waaronder 180 Hamas militanten; zowat 800 structuren werden inmiddels reeds doorzocht.

Ook de afgelopen nacht van 18 op 19 juni heeft het IDF andermaal huiszoekingen verricht op de Westbank. Deze donderdagochtend vroeg heeft het IDF andermaal 30 militanten van Hamas opgepakt verklaarde de woordvoerder van het IDF.

Hotel Prison*****
Over het zogenaamde “harde leven” van Palestijnse terroristen in de Israëlische gevangenissen circuleren een berg Wild Westverhalen, gewoonlijk in omloop gebracht door Pallywood, de media machine van de Palestijnse Autoriteit die onophoudelijk leugens spuit richting de media in het Westen. In werkelijkheid worden Palestijnen er erg goed behandeld.

Palestijnse gevangenen kunnen via de Open Universiteit van Israël studeren en een nieuw vak leren, werken in ateliers, ontvangen familiaal bezoek, de Palestijnse Autoriteit betaalt hen maandelijks lonen en vergoedingen uit, ze krijgen rechtsbijstand van een advocaat naar hun keuze en Israël’s rechters waken trouw over hun rechten, die dezelfde zijn als voor Israëlische Joodse gevangenen, afhankelijk van hun misdaad.

Plaatje hieronder: Facebookpagina van Hamas terrorist Haytham Battat, die de moord op vier Israëliërs op zijn geweten heeft. Hij gebruikt zijn Facebookpagina om jihadi video’s te verspreiden via YouTube die hij deelt met zijn ‘vrienden’ buiten de gevangenis.

Af en toe gaat hij shoppen via het internet en koopt online kleding en andere gebruiksartikelen, die hij laat afleveren aan de poorten van de gevangenis en betaalt deze van zijn maandloon dat hem door de Palestijnse Autoriteit wordt uitgekeerd zolang hij in de cel zit.

Met zijn 3G smartphone kan hij de foto’s die hij binnen de Israëlische gevangenis heeft gemaakt, uploaden op zijn profiel zoals de plaatjes hieronder die in de gevangenis werden gemaakt terwijl hij met zijn kameraden een feestmaaltijd bereidt. 

omarfacebook2

 

Bij de videobeelden hieronder: In tegenspraak met beschuldigingen omtrent slechte behandeling verhaalde een vrijgelaten Palestijnse gevangene verleden jaar dat het gevangenen in Israëlische gevangenissen aan niets ontbreekt. 

 door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ No World Cup TV: Israel toughens conditions for Hamas inmates – Measures also include reduced visiting hours and ban on canteen purchases, newspapers; door Spencer Ho [lezen]
  ♦ IDF arrests 30 Hamas men throughout West Bank – On 7th day of Operation Brother’s Keeper, military expands crackdown on terror group in search for kidnapped teenagers [lezen]
 2. Ynet News:
  ♦ Israel considering imposing strict measures on prisoners affiliated with Hamas – As part of attempt to put pressure on Hamas, Minister Aharonovich set to decide whether to toughen conditions of imprisonment; on the table are steps to limit visitation, purchases of food, educational programs; door Raanan Ben-Zur [lezen]
  ♦ IDF arrests 51 prisoners released in Shalit deal – Nightly operations continue with 64 Palestinians arrested, including Hamas people released in Gilad Shalit prisoner swap; IDF raids offices of Hamas-run radio station in Ramallah and Hebron; door Yoav Zitun [lezen]
 3. The Media Line:
  ♦ IsraelFast-Tracks Bill Allowing Forced-Feeding of Prisoners – The Israeli Knesset is expected to next week approve a bill that would allow hospitals or prisons to force-feed prisoners on hunger strike. The bill has already passed its first reading and the final vote comes as 82 Palestinian prisoners are currently in Israeli hospitals after being on a hunger strike for more than 50 days. The prisoners, who are protesting Israel’s policy of administrative detention without charges or trial, are taking mineral supplements and drinking water; door Linda Gradstein [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.