Israël kan en moet enkel op zichzelf betrouwen om het behoud van de Joodse staat te verzekeren

Nabloes-rally-Hamas

We hebben het allemaal zien aankomen en we deden niks om het te stoppen, integendeel: de reorganisering en herbewapening van de terreurgroepen op de Westbank…

De olifant in het salon
Bij het plaatje hierboven: Op donderdag, 13 december 2012, minder dan een week na de viering in Gaza van de 25ste verjaardag van de stichting van Hamas, trokken duizenden militanten van Hamas doorheen de straten van Nabloes en Hebron op de Westbank.

Voor het eerst sinds 2007 kreeg Hamas op de West Bank de toestemming van Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, om weer op straat te komen en te manifesteren. In de groene kleuren en vlaggen van Hamas droegen de milities kartonnen qassamraketten mee.

Terreur loont
Terreur loont, letterlijk

Het signaal van Hamas aan de Westbank Palestijnen was duidelijk: geen onderhandelingen met Israël, geen vrede en geen erkenning van de Joodse staat. Hetzelfde credo van de Arabische wereld uit september 1967, beter bekend als de Drie Neen’s van Khartoem: “De Palestijnen zijn het middel; Israël vernietigen het ultieme doel.”

De Palestijnse cultuur van bloed en geweld jegens de Joden van Israël maakte toen luidruchtig zijn re-entree in Judea en Samaria. Niet door het een of ander obscuur achterpoortje maar open en bloot recht via de hoofdingang van ‘Palestina’ op de Westbank naar binnen en met beide voeten staande op de drempel van de Joodse staat.

Israël’s politieke sien “stond erbij en keek er naar” èn liet betijen. Dat zal een grote diplomatieke flater blijken en hen dra zuur opbreken. De Islamitische Jihad en Hamas kregen alzo van zowat iedereen vrij spel om hun door Abbas’ Al Fatah verwoeste infrastructuren op de Westelijke Jordaanoever, gestaag weer op te bouwen.

Zestien maanden later was de tijd rijp, verzoenden Hamas en Al Fatah zich weer en stelden op 2 juni 2014 een schijnkabinet voor, in een geslaagde poging om het Westen te misleiden omtrent hun ware intenties. Een Palestijnse commedia dell’arte op z’n best.

Westerse dolk in de rug van Israël
De truuk werkte. De Obama’s in de Verenigde Staten, de 28 lidstaten van de Europese Unie met Nederland en België op kop, èn als toetje de Verenigde Naties, een na een drukten zij allen met betraande ogen van geluk en vreugd’ het nepkabinet van Abbas in de armen. En de westerse portemonnee’s gingen weer wagenwijd open.

Tegelijk keken ze boos en vol verwijten naar Israël dat heel veel minder gelukkig bleek en zich prompt uit het vredesproces terugtrok “omdàt het weigert met terroristen te onderhandelen.” Flauw toch van die Israëli’s. Terwijl de Westerse en de Arabische anti-Israël Liga hadden zich weer verenigd, begonnen die Joodse spelbrekers zowaar de westerse pret alweer te vergallen. Waar haalden ze dat lef vandaan, die getverdemmese Joden van Israël… 😦

Thans staan Europa en de VS ietwat beteuterd te kijken naar het drama dat zich momenteel afspeelt in Israël naar aanleiding van de ontvoering door Hamas (of Hamas gelieerde organisaties) van drie Joodse jongens waarvan twee minderjarigen.

obama-abbasEerste woorden van president Barack Obama tijdens zijn onderhoud met Mahmoud Abbas: “Is this Yasser Arafat or is it my driver?”

Van harte hebben ze de nieuwe eenheidsregering Fatah/Hamas van Mahmoud Abbas verwelkomd waarin ook Hamas een paar stromannen (‘technocraten’) heeft neergepoot en nu gebeurt weer dit.

Tsss… Wel een vervelende zaak voor die westerse arrogante politieke hansworsten die per se een vinger in de Palestijns/Israëlische gortepap willen houden.

De waarheid is dat met hun geflirt met het Palestijnse leiderschap, zowel de Europeanen als de Amerikanen de missie van Hamas een schijn van legitimiteit hebben geschonken en de facto de Palestijnse terreur jegens de Joden en Israël gefacilieerd.

Dat ze de vrede wellicht verder hebben weggeduwd dan ooit eerder het geval was, hebben ze waarschijnlijk niet eens in de gaten. Tenminste, als het de westerlingen al ooit om vrede te doen is geweest, dan wel simpelweg de Arabieren bij te staan door te trachten Israël over de richel in de afgrond te duwen. Nog een laatste zetje en dan is het gebeurd…

De Israëlische Arabische journalist Khaled Abu Toameh sloeg gisteren de spijker op de kop toen hij schreef:

“Op basis van de verzekering van Abbas dat de regering van nationale eenheid het ‘geweld zal afzweren en het bestaansrecht van Israël zou erkennen,’ haastten de regering-Obama en diverse EU-regeringen zich om aan te kondigen dat ze zouden samenwerken met de nieuwe regering, zelfs indien Hamas de beweringen van Abbas blijft ontkennen.

Abbas kan zich thans eindelijk gerealiseerd hebben dat de werkelijke bedoeling van Hamas is, om zich van hem te ontdoen en de Westelijke Jordaanoever om te turnen in een slagveld tegen Israël.

Het is duidelijk dat iedereen die er snel bij was om het partnerschap tussen Fatah en Hamas te verwelkomen – de VS en Europa – aldus de islamitische beweging hebben aangemoedigd en gelegitimeerd waardoor de missie van Hamas werd gefacilieerd voor het uitvoeren van terroristische aanslagen tegen Israëliërs alsmede een feitelijke machtsovername van de Westbank.

Hamas vernietigen
Maar zoals we zo vaak hebben gezien tijdens de vele opeenvolgende oorlogen in het Arabisch-Israëlisch conflict, is het nooit een goed idee gebleken om de hedendaagse Jood van Israël in de hoek te drijven. De Israëlische Jood heeft na anderhalve eeuw strijd om de Jodenstaat weer op te richten, bijzonder harde knuisten ontwikkeld en kan vanuit een schier onverdedigbare positie keihard terugslaan en het gevecht alsnog in zijn voordeel ombuigen.

Vraag dat maar aan de Arabieren. Die hebben veel ervaringsdeskundigen in hun middens. Die zijn na de vele débacles en schandelijke aftochten ooit tot de verstandige conclusie gekomen dat Israël militair niet te verslaan is,. Hoewel sommigen daar nog steeds hardop over dagdromen. Zoals bv. Ayatollah Ali Khamenei in Iran, Hassan Nasrallah van Hezbollah in Libanon en niet te vergeten Khaled Meshaal en Ismail Haniyeh in Gaza.

Opnieuw bindt Israël de strijd aan met Hamas, een zijscheut van de islamistische Moslim Broederschap in Egypte. Het slagveld vindt voor de verandering plaats op de Westbank. Op dinsdag 17 juni ’13 arresteerde het Israëlische leger 41 terroristen van Hamas in de omgeving van Shechem (Nabloes) en in Balata in Samaria, waaronder enkele belangrijke kopstukken. Zij worden momenteel op de rooster gelegd door de Israëlische inlichtingdiensten.

In Shechem werden tijdens de arrestatie van de Hamas terroristen een groot aantal wapens en munitie ontdekt (plaatjes onderaan) die erop wijzen dat Hamas een reeks aanslagen planden tegen de Joodse gemeenten en steden voorbij de Groene Lijn en in Oost-Jeruzalem. Zo werden er vier M 16 semi-automatische oorlogswapens ontdekt, gragmentatie granaten en andere wapens. Tevens werd een wapenlaboratorium ontdekt waar automatische wapens werden geproduceerd.

sick08Naar verluidt gebeurde het oprollen van deze terreurcel van Hamas door het IDF dat hiervoor samenwerkte met de ordediensten van de Palestijnse Autoriteit, wat tot de nodige ergernis leidde bij Hamaskopstukken in de Gazastrook, die openlijk Mahmoud Abbas opriepen om de Jihad jegens Israël af te kondigen ipv. te collaboreren met de Zionistische Entiteit.

Naar verluidt overweegt de Palestijnse Autoriteit van Abbas om het eenheidsakkoord met Hamas op te zeggen als gevolg van de ontvoering van de drie Joodse jongens, hoewel er in de Palestijnse Autoriteit openlijk overal de ‘drie-vingergroet‘ wordt gemaakt om de ‘Jodenvangst’ te vieren.

Minister van Economie, Naftali Bennett van de Joodse Huispartij, beloofde alvast dat de ontvoeringszaak het ‘ticket naar de Hel‘ zou zijn voor de terroristen van Hamas.  De eerste acties tegen Hamas in Judea en Samaria zijn slechts een voorspel voor het vernietigen van de infrastructuur van Hamas. Zo werden gistereavond verschillende radio- en tv stations van Hamas in Ramallah en Hebron in beslag genomen door het IDF waaronder ook het Al-Aqsa Radio Station.

Zoals steeds het geval is, krijgen Palestijnse terroristenleiders buitensporig veel aandacht in het Westen. Vanwaar die buitensporigheid, mag u zelf invullen. Nee, dit is geen scène uit de Hollywood productie The Mummy Returns, maar een fotosessie uit Gaza, u gebracht door… Pallywood, de beruchte Palestijns-Gazaanse leugenfabriek, die de internationale gemeenschap levert wat ze graag hoort en ziet, betaald en onderhouden met uw en mijn belastinggeld. Gaza City, 3 april 2011. In de Gazastrook kwamen afgevaardigden van de gewapende vleugels van de verscheidene terreurgroepen samen om de toenemende escalatie van geweld en terreur jegens Israël te bespreken met het doel de apart uitgevoerde acties jegens de Zionistische Entiteit [=Israël] beter te coördineren en op elkaar af te stemmen. [bron van de foto’s]

Israël kan enkel op zichzelf rekenen
Met de recente ontvoeringskwestie van de drie Joodse jongens, wordt het Israëlisch publiek opnieuw geconfronteerd met enkele pijnlijke keiharde realiteiten:

1. De Palestijnen, ongeacht of ze nu een lidkaart op zak hebben van Al Fatah, Hamas of de Islamitische Jihad, blijven vasthouden aan de harde onverzoenlijke doctrine van terreur en geweld jegens de Joden en de fysieke vernietiging van Israël als oplossing voor al hun problemen en er is niets dat er opwijst dat dit in de nabije of verre toekomst ooit kan of zal veranderen;

2. Israël moet ophouden met zichzelf een rad voor de ogen te draaien. Eretz Israël heeft geen betrouwbare vrienden in het Westen die zich onvoorwaardelijk en loyaal achter het bestaansrecht van de Joodse staat scharen. Met elke nieuwe president, nieuwe regering, of gebeurtenis kan in om het even welk land het beleid ten aanzien van Israël op slag en stont compleet omkeren, kijk bv. naar wat er met het pro-Israël beleid in Nederland gebeurde toen een nieuw kabinet werd gevormd;

3. Als de Joodse staat ooit wil overleven en een eeuwige toekomst wil bieden aan het Joodse volk, moet het zelf, héél alleen, de klus (kunnen) klaren, wil het werkelijk en duurzaam de veiligheid van zijn bevolking garanderen. Elke hulp is welgekomen en zal dankbaar aangenomen worden, maar Israël moet permanent in staat zijn zichzelf ten allen tijde te kunnen beredderen zonder hulp van buitenaf.

Iedereen die net zoals ik een basiskennis heeft over tweeduizend jaren Jodenvervolging, kan niet anders dan tot eenzelfde conclusie komen.

Van de Jodenverbrandingen tijdens de Middeleeuwen, de Kruistochten, de periode van de Spaanse Rooms-Katholieke Inquistie, de Lutheriaanse vervolgingen, de pogroms onder de Russische Tsaren, de Dreyfuss Affaire in Frankrijk, de Holocaust era tot en met vandaag het hernieuwde Islamitisch antisemitisme parallel aan de huidige anti-Israëlhetze in het Westen, is pure oude ziekelijke Jodenhaat de rode draad in de lange lijdensweg van het Volk van Israël.

Wie dàt historisch feit ontkent is een dwaas of een criminele schurk en zijn naam moet voor altijd geschrapt worden uit het Boek der Rechtvaardige Rechters dat iedereen kent.

door Brabosh.com

IDF doet wapenvondst bij Hamasmilitanten in Shechem op de Westbank


terreur-guns2
terreur-guns3

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Arutz Sheva:
  ♦ ‘Important’ Terror Suspects Captured in IDF Samaria Operation – IDF reveals key arrests made in Shechem, large weapons caches and laboratories seized in operation to locate teens; door Shlomo Pyotrkovsky en Ari Yashar [lezen]
  ♦ IDF ‘cleaning out Hamas in Shechem’ – Very large Nahal Brigade forces arrested over 40 Hamas terrorist suspects in the city overnight; door Kobi Finkler en Gil Ronen [lezen]
  ♦ Israel to ‘Overthrow Hamas Infrastructure’ in Judea and Samaria – Army Radio says cabinet meeting on kidnapping crisis ends with decision to ‘crush’ Hamas in Judea-Samaria once and for all [lezen]
 2. The Times of Israel:
  ♦ Israel aims to break Hamas as hunt for youths intensifies – Crisis a ‘one-time opportunity’ to uproot Islamist organization from the West Bank, analysts say; door Hazel Ward [lezen]
  ♦ Bennett promises ‘ticket to hell’ for Hamas members – Senior minister says we must stop releasing prisoners in exchange for kidnap victims or cycle will never end; door Gavriel Fiske [lezen]
 3. The Gatestone Institute:
  ♦ How the West Facilitates Hamas’s Mission – On the basis of Abbas’s assurances that the unity government would “renounce violence and recognize Israel’s right to exist,” the Obama Administration and several EU governments rushed to announce that they would work with the new government, even as Hamas continued to deny Abbas’s claims; door Khaled Abu Toameh [lezen]

3 gedachtes over “Israël kan en moet enkel op zichzelf betrouwen om het behoud van de Joodse staat te verzekeren

 1. Israel kan alléén op zichzelf vertrouwen……. altijd geweest, zal altijd zo zijn!

  Dit zegt niets over de Joodse Staat maar alles over diegenen die die haar willen vernietigen, inclusief vrienden & beschermers uit ‘beschaafde landen, die deze wens weliswaar niet hardop uiten, maar wel steunen!

  Like

 2. Van A tot Z waar, bovenstaand artikel: Israel moet het helemaal zelf doen, want de laatste openlijke politieke steun aan de joodse staat bestaat niet meer. Zelfs in eigen land zijn er veel Israëli’s die geloven dat een tweestaten’oplossing’ het beste zou zijn, en dat er dan vrede zou komen. Tijdens het schijnheilige pausbezoek stonden de Israëlische media bol van dit wereldpolitieke schijnvertoon.
  Één ding moet de joodse staat -en tegelijk de hele wereld – niet vergeten, dat het Adonai is die Zijn oogappel niet in de steek laat, ook al heeft zelfs de seculiere jood daar geen boodschap aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.