Palestijnse terroristen bestoken vanuit Gaza in toenemende mate Israël met raketten

qassam-rocketRooksporen van enkele qassamraketten die worden afgevuurd vanuit het centrum van Gazastad naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël

Het eenheidsakkoord tussen de terreurgroep Hamas en Mahmoud Abbas’ factie Al Fatah, lijkt van geen enkele invloed te zijn op de terreuractiviteiten van Hamas en het dozijn verwante islamistische terreurgroepen in de Gazastrook, met de Islamitische Jihad (PIJ) en de PFLP als de meest actieven.

Hamas had dat ook zo aangekondigd: de gewapende strijd tegen de Joodse staat primeert en gaat onverminderd door. Een handvol stromannen in de eenheidsregering van Mahmoud Abbas geeft hen in het Westen de schijn van legitimiteit en ‘onderhandelbereidheid’ en niets dat Hamas en Co belet om verder te doen waarvoor ze zijn opgericht in 1988: Israël vernietigen en zoveel mogelijk Joden doden.

De ontvoering van drie Israëlische studenten – waaronder twee minderjarigen – waar bijna vijf dagen later nog steeds geen nieuws is, heeft het IDF in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. Bovendien werden ca. 150 Palestijnen opgepakt waaronder enkele Hamasleiders en tientallen van hun miltanten op de Westbank, waardoor de spanning blijft toenemen en een en ander dreigt spoedig te escaleren.

Wanneer Israël en haar Joodse bevolking het doelwit zijn van Palestijnse terreur en zelfmoordaanslagen, heeft dit om de gekende redenen maar zelden of geen nieuwswaarde in het Westen. Maar het is niet omdat dergelijk rampnieuws het Westen maar zelden bereikt, dat het geen nieuws is in Israël.

Palestijnse terreur escaleert
In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Israëlische luchtmacht vier terreurnesten gebombardeerd kort nadat Palestijnse terroristen enkele raketten afvuurden vanuit de Strook. Volgens de woordvoerder van het IDF werd een wapenfabriek in het noorden van de Gazastrook vernietigd en twee wapenopslagplaatsen in centraal en in het zuidelijk deel van de Gazastrook.

Iron DomeEén van de afgevuurde qassams stortte neer in open veld nabij Ashkelon, afgelopen maandagavond. Eerder op maandag had Israëlische jachtbommenwerpers enkele terreurnesten bestookt in Gaza in antwoord op een raketaanval die zondagavond plaatsvond. De IAF (Israêlische luchtmacht) noteerde enkele directe voltreffers.

Op zondag hadden de Israëlische strijdkrachten een Iron Dome antiraketbatterij opgesteld net buiten de zuidelijk gelegen kuststad Ashdod, om aldus de stad beter te beschermen, nadat de Israëlische stad het afgelopen weekeinde in toenemende mate door de Gazaanse terroristen werd geviseerd.

Dat gebeurde enkele uren nadat de Israëlische luchtmacht enkele terroristensites had bestookt op zondag, als reactie op eerdere beschietingen die dag. Ashdod, een stad van ca. 200.000 inwoners werd in het verleden herhaaldelijk door Hamas en Co beschoten met raketten en mortiergranaten.

Eerder op zaterdag vuurden Palestijnse terroristen enkele raketten af naar Ashkelon die gelukkig in open terrein vielen en verder geen lichamelijk gewonden of materiële schade veroorzaakten. Twee dagen voordien, op donderdag 12 juni, beschadigde een afgeschoten raket het wegdek van een weg in het gebied van Eshkol.

Eveneens op zondag, als deel van de veiligheidsprocedures naar aanleiding van de ontvoering van de drie Israëlische tieners, werden bij wijze van voorzorgsmaatregelen alle grensovergangen tussen de Gazastrook en Israël voor onbepaalde tijd gesloten.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Palestijnse terroristen bestoken vanuit Gaza in toenemende mate Israël met raketten

 1. Shalom;
  In de kranten en op tv is er over bovenstaande beschietingen NIETS gemeld.
  Gebruikelijk voor de linkse EN rechtse media in dit land.
  O zo politiek correct. Maar wel janken als een Israëlische soldaat een potentiële bommenplaatser verdrijft. Want voorkomen is beter dan genezen.
  G’de week.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.