Drie Israëlische studenten ontvoerd door Palestijnse terreurorganisatie

tieners-vermist2De drie vermiste Israëlische tieners van links naar rechts: Eyal Yifrach, 19 jaar uit Elad nabij Petah Tikva; Gil-ad Shaar, 16 jaar uit Talmon op de Westbank en Naftali Frenkel, 16 jaar van Israëlisch-Amerikaanse dubbele nationaliteit afkomstig uit Nof Ayalon nabij Modi’in.

In Israël is grote beroering ontstaan naar aanleiding van de verdwijning van drie Israëlische studenten die sinds donderdagavond worden vermist. De drie jongens werden het laatst opgemerkt toen zij, nadat zij hun yeshiva school in Gush Etzion hadden verlaten, langs de weg richting Jeruzalem stonden te liften. Sindsdien werd niets meer van hen vernomen. Later werd in de omgeving van de ontvoering een uitgebrande wagen teruggevonden die vermoedelijk voor hun ontvoering werd gebruikt.

map-gush

Premier Benjamin Netanjahoe heeft op zaterdag bevestigd dat de drie yeshiva studenten werden ontvoerd door een Palestijnse terreurorganisatie. “Onze jongens werd gekidnapt door een terreurorganisatie. Daar wordt niet aan getwijfeld,” zei de premier zaterdagavond tijdens een crisisoverleg.

Netanjahoe zei dat hij de autoriteiten en opsporingsdiensten de volgende instructies heeft gegeven:

1. [Wij moeten] alle middelen inzetten die we ter beschikking hebben om de jongens te localiseren;

2. De mogelijkheid voorkomen dat ze worden overgebracht naar Gaza of elders;

3. Onze strijdkrachten voorbereiden op alle gebeurtenissen en ontwikkelingen;

4. Eisen van de Palestijnse Autoriteit en van zijn leider Mahmoud Abbas, van waar de ontvoerders aflkomstig zijn en om alles te doen wat noodzakelijk is zodat de jongens veilig zouden terugkeren. Dit is de verantwoordelijkheid van de Palestijnse Autoriteit.”

Sinds het verzoeningsakkoord van 23 april 2014 en aansluitend de installatie op 2 juni jl. van een eenheidsregering waarin ook de terreurgroep Hamas werd opgenomen, heeft Israël de volle verantwoordelijkheid voor al het reilen en zeilen binnen àlle Palestijnse gebieden – met inbegrip van de Gazastrook – gelegd bij de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas. Voor elke aanslag, elke afgevuurde raket of mortiergranaat en elke eventuele ontvoering en gijzeling die vanuit Gaza komt, zal Abbas telkens ter verantwoording worden geroepen.

Met de terreurgroepen  Hamas, Islamitische Jihad, PFLP en het dozijn anderen die zowel in Gaza als op de Westbank actief zijn en die zich allen hebben toegelegd op het vernietigen van de Joodse staat, zal het geen eenvoudige klus worden om de feitelijke daders te identificeren, op te sporen en te arresteren en/of uit te schakelen, laat staan de ontvoerde Joodse jongens weer veilig en wel naar huis te brengen. Palestijnse terroristen zijn niets ontziende kille moordenaars en het ergste wordt voor de drie jongens gevreesd.

Nog maar pas eergisteren, vrijdag 13 juni, herhaalde een officiële vertegenwoordiger van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad dat enkel door ontvoeringen van Israëliërs, hetzij burgers en/of militairen, de vrijlating van gevangen terroristen in Israëlische gevangenissen kan worden afgedwongen. Ook Hamas roept regelmatig op om Israëliërs te ontvoeren als pasmunt voor Palestijnse terroristen. Verschillende tunnels werden de voorbije jaren ontdekt en vernietigd, die onder de grens van Gaza naar Israël lopen, enkel met het doel aanslagen te plegen en Israëliërs te ontvoeren.

Een fel vermagerde Gilad Shalit stapt op 18 oktober 2011 de vrijheid tegemoetIedereen herinnert zich natuurlijk de zaak van soldaat-korporaal Gilad Shalit die in juni 2006 werd ontvoerd uit zijn legerbasis in zuid-Israël en 5 ½ jaar lang werd vastgehouden door Hamas ergens in een gat in de grond in de Strook.

Shalit werd al die tijd incommunicado gehouden, zelfs het Internationale Kruis mocht hem niet bezoeken. Al die tijd kon niemand met zekerheid zeggen of Shalit nog in leven was.

Pas in 2011 kwam er een doorbraak en na lang onderhandelen met Hamas werd de ontvoerde soldaat op 18 oktober 2011 ingeruild voor 1.027 gevangen Palestijnse terroristen, 1000 mannen en 27 vrouwen. Een zware prijs die Israël betaalde voor slechts één Israëliër.

Ruim een kwart van die vrijgelaten terroristen zijn inmiddels hervallen in de terreur en een groot aantal weer opgepakt die de rest van hun straf alsnog mogen uitzitten. Zoals bekend eisen de Palestijnse leiders dat de ca. 4.800 Palestijnen die nog in Israëlische gevangenissen zitten, onvoorwaardelijk worden vrijgelaten, ongeacht hun misdrijven.

Snelrecht “op zijn Palestijns”: Gaza, 20 november 2012. Palestijnse militanten van de Ezzedine al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas, sleuren het lijk van een geëxecuteerde man achter hun motorfiets doorheen de straten van de stad. Het onfortuinlijke Palestijnse slachtoffer werd eerder samen met nog vijf anderen geëxecuteerd, omdat zij naar verluidt undercover zouden hebben samengewerkt met Israël. Zonder vorm van feitelijk onderzoek, noch proces noch verdediging, werden de zes Gazaanse Palestijnen prompt in het openbaar opgeknoopt. De gruweldaad ‘bij de beesten af’ van de Hamasmilitanten werd in de internationale pers compleet toegedekt. Palestijnen die andere Palestijnen vermoorden is blijkbaar geen hot item in het Westen.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Netanyahu confirms: ‘Our boys were kidnapped by a terrorist organization’ – In first statement since incident 2 days ago, PM says heart of the nation is with Eyal Yifrach, Gil-ad Shaar, Naftali Frenkel and their families [lezen]

2 gedachtes over “Drie Israëlische studenten ontvoerd door Palestijnse terreurorganisatie

 1. Er is een simpele oplossing voorhanden. Pak voor iedere ontvoerde Israeli 1000 Palestijnen op. Arresteer bij aanslagen geen Palestijnen meer,maar executeer ze ter plekke zodat ze geen aanleiding meer kunnen vormen voor ontvoeringen. Fusilleer de Palestijnen in de gevangenissen om dezelfde redenen. Alleen dan kunnen de Israelische burgers rustiger over straat lopen. Ik ben 100% Zionist, ben van Joodse afkomst en gezien het feit dat wij op barbaarse wijze overal weer tegemoet worden getreden, moeten wij de vijand bestrijden met hun eigen wapens.

  Like

 2. De kidnapping van jongeren? De moordende aanslag in Brussel? De oorlog in Syrie?
  Ludo De Brabander zal ons perfect uitleggen dat het de schuld is van…..
  Ben

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.