Hamasminister: geluid van fluitende kogels en ontploffende bommen is wat ons ontroerd +video

Op 2 juni 2014, toen Mahmoud Abbas zijn eenheidskabinet van Al Fatah/Hamas aan de wereld presenteerde, hield Hamas minister van Binnenlandse Zaken, Fathi Hammad zijn afscheidstoespraak, die rechtstreeks werd uitgezonden op de openbare omroep van Hamas Al Aqsa TV. Fathi Hammad komt hier weer bijzonder strijdlustig uit de hoek, met ‘dit is een tijd voor echte mannen” en haalt uit naar de “zwakke leiding” van Mahmoud Abbas “die uitverkoop heeft gehouden.”

Fathi Hammad:

“Dit land wordt 64 keer vermeld in de Koran. Wij zijn het volk van de Koran. Iedereen die in Palestina woont moet komen uit het volk van de Koran, niet het volk van de veiligheidscoöperatie [met Israël].

Telkens wanneer [Mahmoud Abbas] terug uit het buitenland keert, begint hij zijn spelletjes te spelen: “Ik kan dat niet doen.” “De situatie is erg moeilijk.” Genoeg van dat!

Dit is niet het ogenblik om je terug te plooien. Dit is een tijd voor echte venten, een tijd voor vastberadenheid, een tijd voor Jihad, een tijd voor voornemens, een tijd om offers te brengen voor het heil van Allah.

[…]

Wij zijn niet geroerd door het geroffel van de trommels of door de klappende handen. Wat ons raakt is het fluiten van de kogels, het geluid van bommen en missiles die exploderen voor het heil van Allah en het vatten van [Israëlische] soldaten met het doel hen te ruilen voor onze gevangenen. Dat is wat ons raakt. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Dit is ons volkslied, zijn onze liederen.”

Publiek: “Allah Akbar, iedereen zij geloofd door Allah. Allah Akbar, iedereen zij geloofd door Allah.”

[…]

Fathi Hammad:

“Ik zou me willen richten tot onze Palestijnse broeders bij Al Fatah en hen zeggen: kom bij ons. Keer terug naar uw religie, uw thuisland, naar uw Jihad. Wij zijn klaar voor de taak. Het is tot ons dat u zich moet richten. Richt je niet tot de Amerikanen, tot de Zionisten, tot de hypocrieten, of tot uw zwakke leiding die uitverkoop heeft gehouden… Richt je tot ons, de groep die de Jihad uitvoert voor het heil van Allah.”

Hieronder enkele plaatjes van dinsdag, 10 juni 2014, genomen in het zomerkamp van de Gazaanse jeugd van Hamas, dat op zaterdag 7 juni 2014 officieel werd geopend door Hamasleider Ismail Haniyeh. Zo te merken bereidt het eenheidskabinet Fatah/Hamas reeds de opvolging voor…

hugo3Toen ik zo oud was (plaatje rechts) als die snaken hieronder, ben ik ook in een jeugdbeweging geweest, namelijk bij het 63ste Scouts Sint Bernadette in Deurne (Antwerpen).

Maar veel ‘ergere dingen’ dan pannekoeken bakken, veel fietstochten, heel lange wandelingen maken en vervelende karweien doen, ben ik nooit geraakt. Foto’s van de huidige activiteiten van deze scoutsgroep kan je hier vinden.

Vergelijk dat eens met het zomerkamp van Hamas dat momenteel plaatsvindt en je schrikt je een karamel: die plaatjes vindt u hier.

Haniyeh verklaarde tijdens de opening van het zomerkamp op 7 juni jl. dat wat Gaza betreft:

“… de strategie [van terreur en geweld tegen Israël] niet is veranderd en ook niet zal veranderen. Om het even waar [Hamas] de leiding heeft, zullen wij predikers en leraars blijven en bouwen aan de Palestijnse natie om het hele land van Palestina te bevrijden. Wij benadrukken thans dat wij niet van ons plan zullen afzien om onze gronden te bevrijden en het recht op terugkeer te verzekeren alsook de vrijlating van [terroristische] gevangenen.”

zomerkamp03
zomerkamp01

zomerkamp02

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.