Israël verbijsterd: Westerse landen en VS in de rij om terreurkabinet Hamas/Fatah te financieren

appeaserEuropa heeft zopas het kakelverse ei van het ‘technocraten’ kabinet van Hamas en Al Fatah ontdekt en staat alweer te popelen om het lieve schattige ding vol lekkers te proppen zodat het snel groot en sterk en bijtgraag zal worden. “Waarom ligt Israël weer dwars,” klinkt het in Brussel. Wel ja, waarom zou het niét dwarsliggen hé? Misschien omdat Hamas vanuit Gaza tot op vandaag nog altijd raketten afschiet op willekeurige burgerdoelwitten in Israël? Sinds de aanstelling van het nieuwe eenheidskabinet op 2 juni jl. werden er al  minstens drie raketten afgevuurd op Israël vanuit Gaza. 😦

Op maandag 2 juni 2014 stelde de Palestijnse leider Mahmoud Abbas in Ramallah zijn nieuwe Palestijnse eenheidsregering van ‘technocraten’ voor, bestaande uit 17 ministers waaronder 5 ministers uit de Gazastrook die door Hamas werden afgevaardigd. Abbas’ nieuwe terroristenkabinet verkreeg vrijwel onmiddellijk erkenning door de 28 lidstaten van de Europese Unie èn van de Verenigde Staten.  Ook Ban Ki-moon, chef van de Verenigde Naties verwelkomde de Palestijnse eenheidsregering.

In Israël zelf werd het hele schijntoneel op groot ongenoegen onthaald. “Een dolksteek in de rug,” werd de Amerikaanse erkenning in Israël genoemd.

Blijkbaar lijden al de westerse diplomaten, met inbegrip van de VS, opeens aan chronisch geheugenisverlies en lijken zij te zijn vergeten waarom ze in 2005 Hamas, een zijtak van de Egyptische Moslim Broederschap, op hun eigen zwarte lijst van verboden terreurorganisaties hebben geplaatst. Zo bijvoorbeeld roept Hamas in haar Handvest op tot het uitroeien van alle Joden in de wereld (Artikel 7) en streeft naar de fysieke vernietiging van Israël (Artikel 15). Iemand zou hen daar toch eens mogen aan herinneren.

Die lijst (COUNCIL DECISION 2009/1004/CFSP), die voor het laatst werd bijgewerkt in december 2009, bevat op de 2de plaats de ‘Al-Aqsa Martyrs′ Brigade’, kortweg de Al Aqsa Brigades, dat is de gewapende vleugel van Abbas’ factie Al Fatah; op de 10de plaats “‘Hamas’, including ‘Hamas-Izz al-Din al-Qassem’” (Hamas zèlf plus zijn beruchte Qassam Brigades); van de 20ste tot 23ste plaats achtereenvolgens het “‘Palestine Liberation Front’ (PLF), de ‘Palestinian Islamic Jihad’ (PIJ), het ‘Popular Front for the Liberation of Palestine’ (PFLP) en zijn afscheuring het ‘Popular Front for the Liberation of Palestine – General Command’ (PFLP – GC).

Op zondag 8 juni 2014 genoot de westerse diplomaat Robert Serry de twijfelachtige eer om als eerste hoge gezant de Gazaanse ministers in de Gazastrook te bezoeken om er de steun van de Verenigde Naties voor het nieuwe Palestijnse eenheidskabinet van Al Fatah en Hamas uit te drukken. De Nederlandse diplomaat is sinds 29 november 2007 de Bijzondere Coördinator voor het Midden-Oosten van de Verenigde Naties. Het werd aldus de eerste officiële ontmoeting tussen een VN-gezant en de nieuwe ‘terreurregering’ van Palestina.

John Gatt-RutterTwee dagen later reisde op haar beurt een delegatie van de Europese Unie af naar de Gazastrook om er de vier Gazaanse ministers te ontmoeten die zetelen in het nieuwe eenheidsregering van de Palestijnse Autoriteit. John Gatt-Rutter (plaatje rechts), gezant voor de Europese Unie aan Judea, Samaria en Gaza, kreeg er het gezelschap van Franse, Zweedse, Deense en Portugese diplomaten.

De ontmoeting was voor de EU-vertegenwoordigers een uitstekende gelegenheid om de Gazaanse ministers te feliciteren met hun aanstelling en om tegelijk een update te ontvangen van de huidige situatie in de Gazastrook, maar het was tevens “een politieke boodschap dat wij onze steun geven aan de nationale consensus regering,” vertelde de ambtenaar. “Het was een vervolg op de verklaring die we hebben uitgegeven,” verwijzend naar de opmerkingen van barones Catherine Ashton, de EU-gelastigde inzake Buitenlandse Zaken, die de nieuwe eenheidsregering had verwelkomd.

Ook de Verenigde Staten gaven hun steun aan heteenheidskabinet van Abbas. Morton Klein, president van ZOA, schreef dat amper vorige maand Abbas aan president Obama vertelde dat hij noch Israël zal accepteren als de natiestaat van het Joodse Volk, noch een alomvattende vrede wenst die een einde zou maken aan al de Palestijnse eisen. Niets van dat alles werd in de Verenigde Staten op kritiek noch op een veroordeling onthaald, laat staan dat er door Washington enige actie tegen werd ondernomen.

Door in april jongstleden het verzoeningsakkoord te betonneren en een eenheidsregering te vormen met Hamas, heeft Abbas’ factie Al Fatah hiermee overduidelijk bewezen dat het niet enkel geen vredespartner is, maar een toegewijde vijand van de Joden en van de Joodse staat. Abbas is zijn beloftes niet nagekomen volgens de Oslo Akkoorden om terroristen te arresteren, het buiten de wet stellen van terreurgroepen en het aanzetten tot haat en moord in de door de Palestjnse Autoriteit gecontroleerde media, in de moskeeën, scholen en in de jeugd- en zomerkampen , die het conflict doorlopend van brandstof voorzien.

Mahmoud Abbas heeft openlijk verklaard dat er geen werkelijke “politieke verschillen” zijn tussen Fatah en Hamas. Topambtenaar die voor de Palestijnse Autoriteit recent de vredesonderhandelingen leidde met Israël, Saeb Erekat, heeft verklaard dat Hamas “geen terreurgroep is en dat ook nooit is geweest.” Zelfs zonder het Fatah/Hamas akkoord, zijn de vredesonderhandelingen met Mahmoud Abbas ‘ PA compleet nutteloos gebleken en verloren tijd. Met een Abbas die zich in de handen wreef nadat hij zijn ‘buit’ had binnengehaald, met name de vervroegde en gratuite vrijlating van 78 Palestijnse moordenaars en terroristen uit Israël’s gevangenissen.

 

raketten8a

De Fallus van Hamas

Gaza, 8 december 2012. Overwinningsfeest van Hamas naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de eerste terreuraanslag tegen Israël die door Hamas als het begin van haar bestaan wordt gemarkeerd. Op het podium de Fallus van Hamas, Maat 75. De glorificatie van de M-75 Qassamraket in Hammastan werd gevierd in aanwezigheid van de belangrijkste leiders van Hamas.

Onder meer Ismail Haniyeh en Khaled Meshaal poseerden hier voor een reusachtige kartonnen qassamraket die op het podium werd opgesteld met op de achtergrond de muren van Jeruzalem. De M-75 stond hier symbool van de rakettenterreur jegens de Joden en de ‘overwinning’ van Hamas op Israël tijdens het meest recente verdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense [14-21 november 2012].

Zionisten, houdt uw paspoorten maar al bij de hand!schreeuwde Khaled Meshaal zijn dreigement aan het adres van Israël de joelende mensenzee toe vanaf het raketlanceerplatfom.

door Brabosh.com


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “In de rij om Hamastan te erkennen!”

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ US condemns rocket fire, will still work with new PA gov’t – State Department spokeswoman calls Gaza launches ‘unprovoked aggression,’ calls on Abbas to control security situation [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Shockingly, Obama Will Fund Hamas-Aligned PA Regime – The Obama Administration should have immediately terminated relations with the PA; door Morton Klein, president van ZOA [lezen]
  ♦ EU Delegation Meets Palestinian Unity Gov’t Officials in Gaza – Visit by European diplomats to ‘send a message of support’ for Hamas-Fatah coalition [lezen]
 3. Crethi Plethi:
  ♦ Pro-Palestinianism in the EU: Diplomats Taking Sides in Israel-Palestinian Conflict [lezen]
 4. Elder of Ziyon Blog:
  ♦ “Unity government” allows rockets to be fired into Israel; Hamas wants “jihad unity” – At least three rockets have been fired into Israel since the “unity agreement” between Hamas and Fatah was signed [lezen]
 5. The Washington Free Beacon:
  ♦ Clinton Accuses Israel of Being Occupying Force – New book takes aim at Israel, angers pro-Israel community; door Adam Kredo [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Westerse hulpgelden voortaan rechtstreeks in de kassa ‘s van de Palestijnse terreurgroepen + video [lezen]
 • Nederlandse VN-coördinator Robert Serry roept in Gaza Israël op om blokkade op te heffen [lezen]
 • VS en Europa accepteren Palestijnse eenheidsregering bestaande uit terroristen in maatpakken [lezen]
 • Nieuw Palestijns kabinet moet schijn ‘gematigdheid’ hooghouden, terwijl Hamas raketten afvuurt [lezen]
 • Fatah/Hamas eenheidsakkoord stimuleert terreur: in 2014 al 108 raketten afgevuurd vanuit Gaza [lezen]
 • Europese Unie injecteert 245 milj. euro in UNRWA om Palestijns vluchtelingenprobleem te bestendigen [lezen]

3 gedachtes over “Israël verbijsterd: Westerse landen en VS in de rij om terreurkabinet Hamas/Fatah te financieren

 1. Israël moet begrijpen dat ze er alleen voor staat!. Niet omdat ze gelijk of ongelijk heeft, of iemand in west Europa en de VS iets – persoonlijk – tegen haar heeft. Ze is, voor de politici van nu, gewoon niet de moeite waard!. Zij heeft dezelfde waarde als de mensen van Tibet, de Indianen in het Amazonas gebied of de stakkers in Indiase of Chinese fabrieken. Alles heeft zijn prijs in een wereld waar Poen de plaats van God heeft ingenomen. Iedereen is omkoopbaar en alles is te koop.. Samen met politiek-correctheid en multiculturalisme zijn de normen en waarden van de ‘pure Derde Wereld’ allang de Europese politiek ingedrongen. Als de Europese leiders voor Arabische petrodollars een “Jihad Money” hun eigen bevolking verraden en laten vallen, wat hebben ze dan met Israël? In de VS spelen ook nog andere factoren een rol. De huidige president van de Verenigde Staten is een nigger en een …moslim. De eerste actie die hij ondernam toen hij als president werd benoemd, was naar Caïro te vliegen en daar voor de ‘Islamitische Wereld’ betoog te houden: “I am one of you!” http://beforeitsnews.com/obama/2012/07/obama-said-to-muslim-world-i-am-one-of-you-in-aramaic-2407150.html
  Echter, Israël heeft grote voorsprong op de ‘onbelangrijke landen of groepen mensen: haar kennis economie, technologie (vooral op militair gebied) en wetenschap. Dat zijn de belangrijkste elementen voor een land staande te houden in een vijandige wereld.

  Like

 2. Een Palestijnse terrorist blijft een terrorist, daar doet een westers maatkostuum en het valse predicaat ‘technocraat’ niets aan af. Dat ontdek je als je luistert naar wat zo’n ‘technocraat’ zegt in het Arabisch tegen zijn Palestijnse achterban en ziet wat hij daadwerkelijk doet achter de Palestijnse schermen. Maar helaas zijn ‘onze’ politiek correcte technocraten daartoe niet in staat, aangezien ze lijden aan selectief geheugenverlies, chronische verstandsverbijstering en het Confuciussyndroom “kijk niet, luister niet, spreek niet”.

  Like

 3. Wanneer vertrekken de EU diplomaten naar Irak om de extreme Jihadisten & vriendjes van Hamas (Moslim Broeders) en dus Abbas (al Aqsa martelaren) en die het land nu overnemen, om hen te steunen in hun missie? Gaan ze dan Jihad Irak erkennen?

  Het wordt stééds pijnlijker (en beangstigender) te zien hoe het Westen o.l.v. de ONE uit Chicago & de Barones uit Upholland stééds op de verkeerde paarden blijft wedden.

  Misschien begrijpen ze iets van carriere strategie, maar zeker niets van het Midden Oosten met al haar intriges.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.