Fatah/Hamas eenheidsakkoord stimuleert terreur: in 2014 al 108 raketten afgevuurd vanuit Gaza

popefrancisBethlehem, 25 mei 2014, gebed van Paus Frans de Eerste aan de Palestijnse klaagmuur

Op hetzelfde ogenblik dat Paus Franciscus I, de Palestijnse leider Mahmoud Abbas en de Israëlische president Shimon Peres op zondag 8 juni ’14 in de tuin van het Vatikaan samen baden voor de vrede, werd Israël andermaal vanuit de Gazastrook beschoten met raketten en van alle kanten met terreur bedreigd.

‘Laat ons samen bidden’ De gebeden die het afgelopen weekeinde plaatsvonden in de moskeeën van Hamas, Al Fatah, Islamitische Jihad en Hezbollah in Libanon, zullen beslist niet zo vroom en vol goede intenties zijn verlopen als die van het hierboven genoemde trio. Integendeel, het contrast met het onwezenlijke vertoon in de tuin van het Vaticaan kon het voorbije weekeinde niet groter zijn geweest.

abbas-gebedZowel Hamas, dat thans in het kabinet van Mahmoud Abbas zetelt, als de Islamitische Jihad, die sinds 2007 het grootste deel van de rakettenterreur jegens Israël voor haar rekening neemt, hebben dit weekeinde hun belofte tot de terreur herhaald.

Beiden onderstreepten dat het eenheidsakkoord dat met de Palestijnse Autoriteit van Abbas werd aangegaan en de belofte van dit nieuwe Palestijnse kabinet om het geweld af te zweren, geen enkele invloed heeft op hun houding ten aanzien van de Joodse staat.

Het irrealistisch schouwspel dat zich gisteren afspeelde in de Pauselijke tuin, heeft aldus niet kunnen beletten dat Hamaspremier Ismail Haniyeh op zaterdag jl., naar aanleiding van de opening van de zomerkampen voor de Gazaanse jeugd, verklaarde dat wat Gaza betreft:

“… de strategie [van terreur en geweld tegen Israël] niet is veranderd en zal ook niet veranderen. Om het even waar [Hamas] de leiding heeft, zullen wij predikers en leraars blijven en bouwen aan de Palestijnse natie om het hele land van Palestina te bevrijden. Wij benadrukken thans dat wij niet van ons plan zullen afzien om onze gronden te bevrijden en het recht op terugkeer te verzekeren alsook de vrijlating van [terroristische] gevangenen.”

Met ‘heel Palestina bevrijden’ verwees premier Haniyeh uiteraard naar de bevrijding van het ganse grondgebied van Israël ‘van de rivier tot aan de zee’, precies zoals dat in hun Handvest uit 1988 onveranderd staat gebeiteld, handvest dat voor een belangrijk deel gebaseerd is op het beruchte antisemitisch schotsschrift de Protocollen van de Wijzen van Zion. Hetzelfde nepdocument dat Adolf Hitler gebruikte als argument om voor en tijdens WOII zes miljoen Joden over de kling te jagen.

Het kleinere maar agressievere broertje van Hamas in Gaza, de Palestijnse Islamitische Jihad, heeft gelijktijdig de oproepen verworpen van Moshe Ya’alon, Israël’s minister van Defensie,  om te ontwapenen conform de intentie van het eenheidspact. Khaled Al-Batesh, een leider van de terreurgroep Islamitische Jihad herhaalde: “De wapens [van het verzet] zullen in onze handen blijven [..] met het doel om heel [Israël]  Palestina te bevrijden.

2014: al 108 raketten Om het gebed van Paus Frans de Eerste, Abu Mazen en Shimon Peres in de Hof van Eden het Vaticaan nog wat meer luister te geven, begonnen afgelopen zondagnacht in verscheidene steden in zuid-Israël met veel kabaal de sirenes te loeien en haalden de Israëliërs meteen uit hun slaap. De Palestijnse terreurbrigades hadden weer toegeslagen.

Vanuit de Gazastrook werd in de richting van de Israëlische badstad Ashkelon, waar ca. 110.000 mensen leven, een raket afgevuurd die overal in de Hof Ashkelon Regional Council het alarmsysteem in werking stelde. Zoals wel meer gebeurt met dit soort zelf in elkaar geknutselde vliegende spintuigen, raakte de raket niet ver en stortte vroegtijdig neer in open gebied aan Palestijnse kant, kort bij het veiligheidshekken rondom Gaza. Er werden geen Palestijnse gewonden in Gaza noch schade gemeld.

Hamas-Qassam-rocketEerder op zaterdag 7 juni was er wel een Gazaanse raket over de draad geraakt die blijkbaar explodeerde in open terrein in het gebied van Sha’ar Hanegev, waarbij geen lichamelijk gewonden noch materiële schade werd gemeld. Eveneens op zaterdag werden drie Palestijnse mannen gearresteerd door soldaten van het IDF die vanuit Gaza probeerden om Israël binnen te raken. Het is nog niet duidelijk wat hun motieven waren en ze werden opgeleid voor verder verhoor.

Volgens officiële cijfers van het IDF werden sinds het begin van 2014 vanuit de Gazastrook reeds 108 raketten afgevuurd richting Israël.

De Islamitische Jihad maalt niet om de vele missers van hun raketten. Abu Ibrahim, een commandant van de Al Quds Brigades, de gewapende militie van de terreurorganisatie van de Islamitische Jihad, verklaarde een tijd geleden het doel van het willekeurig beschieten van dorpen en steden in Zuid-Israël, ongeacht of er iets of iemand wordt geraakt, als volgt:

Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden, maar om een evenwicht door terreur te handhaven. Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zaten geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons veel belangrijker dan te doden.

Met andere woorden: de beschieting met ‘vuurpijltjes’ zoals die door het Westen die raketten smalend worden genoemd, zijn bedoeld om een klimaat van terreur te handhaven in Israël. Als er wat geraakt wordt is dat voor de genocidale terroristen in Gaza weliswaar “mooi meegenomen”, maar dat is niét het echte doel van de Palestijnse jihadisten. In dat opzicht kan men gerust stellen dat elke afgevuurde qassamraket of mortiergranaat een absolute voltreffer genereerde. De bewoners van Sderot weten er alles over.

Eenheidskabinet volgens Hezbollah model Met het pas gevormde nieuwe Palestijnse Fatah/Hamas kabinet, een schijnkabinet dat zou bestaan uit ‘neutrale’ figuren en technocraten, maar in werkelijkheid vanachter de schermen door Al Fatah en Hamas wordt bestuurd, wordt dikwijls verwezen naar het Hezbollah model. De Libanese terreurgroep heeft van het Westen lange tijd de openlijke steun genoten omdat het tevens politiek actief is en in de Libanese regering zetelt. Het is nog maar sinds kort dat enkel de militaire vleugel van Hezbollah op de EU-lijst van verboden terreurgroepen is verzeild.

Ondertussen kunnen de ‘terroristen in maatpak’ van Hezbollah onder het etiket van politici en met de zegen van Europa en de rest van de wereld, ongehinderd alle continenten afreizen om morele en financiële steun af te bedelen voor hun terreurbeweging en militanten te ronselen. Hezbollah houdt net zoals Hamas en de Islamitische Jihad Israël als het belangrijkste doelwit in het vizier en neemt ook militair deel aan de Syrische burgeroorlog waarin het openlijk vecht aan de zijde van de Syrische president Bashar al Assad, die de onbeperkte steun geniet van het Ayatollah regime in Teheran, Iran, met de zegen van China en Rusland.

Afgelopen zondag 8 juni 2014, waarschuwde Yaakov Amidror (plaatje rechts), een oud-generaal van het IDF die van mei 2011 tot november 2013 veiligheidsadviseur was van premier Netanjahoe, andermaal voor het Hezbollah model zoals dat thans ook door Hamas en de Islamitische Jihad op de Westbank wordt gehanteerd en verfijnd wordt.

Eerder op zondagochtend had tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering ook premier Netanjahoe gewaarschuwd voor het feit dat “Hamas in toenemende mate de controle in Judea en Samaria [op de Westbank] overneemt.”

Oud-veiligheidsadviseur Amidror zei er gisteren dit over:

[Opm.: vervang Hezbollah simpelweg door Hamas en de huidige situatie op de Westbank wordt meteen duidelijk]

Yaakov Amidror“U kunt niet voorkomen dat Hezbollah een staat binnen een staat vormt, u kunt hen niet beletten dat ze wapens verwerven en zich ontplooien binnen de burgerlijke bevolking, zodus kunt u ons ook niet beschuldigen dat er eventueel burgerslachtoffers vallen [als we toeslaan.] Wij hebben bewijzen [van dat feit] voorgelegd aan de Verenigde Naties en aan het [Internationale] Rode Kruis en ze hebben niks gedaan.”

“Wij zullen moet voortleven met het zwaard zelfs als we het niet gebruiken,” verwijzend naar de 50.000 missiles die in Libanon staan opgesteld richting Israël en “dat Israël op geen enkele manier deze dreiging kan wegnemen [dan door het zwaard.]”

“De Soedanese dreiging die zich focust op de Sinaï Peninsula is een andere dreiging [waarmee Israël kampt],” zei Amidror. “Ons succes om er in Judea & Samaria mee om te gaan is overweldigend. We hebben een afschrikking gecreëerd in Gaza, maar die zal niet eeuwig standhouden,” voorspelde hij.

“Het is belangrijk om de infrastructuur van Hezbollah te vernietigen omdat Hezbollah [op dit ogenblik] niet meer is wat het vroeger was en het voor hen moeilijk zal zijn zich terug op te bouwen. Het falen om Hezbollah te beletten raketten af te vuren op Israëlische burgers zal resulteren in vele slachtoffers,” waarschuwde hij.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Rocket fire from Gaza sets off sirens in south – No injury or damage reported after rocket lands in Palestinian territory [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Hamas, Islamic Jihad Vow to Continue Terror – No Matter What – Leaders of both groups vow to ‘liberate all of Palestine’ from Israel despite ‘unity pact’ agreement to renounce terrorism; door Dalit Halevi en Tova Dvorin [lezen]
  ♦ Fatah, Hamas Reluctant to Put 2007 Clashes Behind Them – Palestinian Arabs debate over compensation packages for Fatah-Hamas fatalities – with some preferring ‘the right to revenge’; door Tova Dvorin [lezen]
  ♦ Israel Will Always Live by the Sword, Says Amidror – Former National Security Adviser provides a pessimistic forecast regarding Israel’s ability to evade future wars; door Yoni Kempinski [lezen] ♦ ‘Hamas Will Increase its Control Over Judea and Samaria’ – Prime Minister Binyamin Netanyahu slams the ‘ignorance’ of the international community in weekly Cabinet meeting; door Shlomo Pitrikovsky [lezen]
  ♦ Police Raid PA TV Studios in Jerusalem over Incitement – Arab studio staff and guest from ‘Prisoners’ Council’ questioned, Ramallah complains ‘Oslo lets us broadcast from J’lem’; door Ari Yashar [lezen]
 3. The Algemeiner:
  ♦ ‘Hamas Aiming to Boost West Bank Support, Terror Via Charity Groups’ Shin Bet Warns (VIDEO)- Gaza-based terror group Hamas is planning to encourage attacks against Israel as well as sap support in the West Bank from the Palestinian Authority (PA) by exploiting the Islamist “Dawa” social and cultural movement, a security source told the Ma’ariv daily on Sunday; door Dave Bender [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.