Europese Unie injecteert 245 milj. euro in UNRWA om Palestijns vluchtelingenprobleem te bestendigen

unrwamachine3a

Op woensdag 4 juni 2014 kondigde het 28-landen blok van de Europese Unie aan dat het andermaal 245 miljoen euro (335 miljoen dollar) zal injecteren in de UNRWA, de aparte vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties enkel bestemd voor Palestijnse vluchtelingen. In feite hun nakomelingen want we zijn inmiddels al 66 jaar verder. Van de oorspronkelijke èchte vluchtelingen van toen blijven er thans hooguit een handvol bejaarden meer over.

De eeuwige vluchtelingen
Echter, vermits de Palestijnen in 1950 door de VN werden bedacht met een eeuwigdurende vluchtelingenstatus, die tot het einde der tijden wordt doorgegeven van vader op zoon, zal de aparte bankrekening van de EU ten gunste van de Palestijnen nog lang niet afgesloten worden.

Tenzij Israël in een suïcidaal moment zou besluiten op te houden met te bestaan en die miljoenen nazaten van vluchtelingen kunnen ‘terugkeren’ naar een land waar ze zelf nooit één voet aan de grond hebben gezet en dat ze enkel kennen uit de fabelachtige verhalen van hun voorouders, de èchte vluchtelingen dus.

De sleutels worden elk jaar wat groterDe sleutels, symbool voor het Palestijnse ‘recht op terugkeer’ worden elk jaar wat groter. Iemand zal deze mensen toch ooit in alle eerlijkheid moeten vertellen dat ze nooit kunnen ‘terugkeren’ naar iets dat niet meer bestaat,  waar ze zelf nooit zijn geweest en waar een ander volk woont….

Blijkbaar hebben de landen van de EU, waarvan de helft van hen toch al verscheidene jaren in financiële nauwe schoentjes verkeert, dan toch weer nieuwe fondsen kunnen aanboren waarmee ze het zopas ingezworen nieuwe Palestijnse eenheidskabinet van Hamas en Al Fatah een nieuwe push kunnen geven.

Zowel door de Verenigde Staten als door de 28 lidstaten van de Europese Unie alsmede door Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, werd deze ‘terreurregering’ vrijwel onmiddellijk erkend, niettegenstaande het feit dat Hamas door zowel de VS als door de Europese Unie op de zwarte lijst van verboden terreurorganisaties hebben staan.

”t Is de schuld van Israël!’
In één adem veroordeelden de EU, VN en de VS Israël’s aankondiging van nieuwe Joodse woningbouw in Oost-Jeruzalem en Westbank, meer bepaald in die delen voorbij de Groene Lijn, en eisten van de Joodse staat dat ze het Fatah/Hamas eenheidskabinet zouden accepteren en onmiddellijk de vredesonderhandelingen met Mahmoud Abbas zouden hervatten.

Barones Catherine AshtonDe Britse barones Catherine Ashton, chef voor de Europese Unie inzake buitenlandse zaken, was alvast bijzonder opgetogen over die donatie van een kwart miljard euros aan de Palestijnen, die ze uit het onderste van de ton hebben moeten krabben.

De aanstelling op 1 mei 2014 van een Zwitser, Pierre Krahenbühl, als de nieuwe commissaris-generaal van de UNRWA, zal wellicht geholpen hebben om dat Europees bankenprobleem en cashflow te helpen oplossen.

Aldus kan de nieuwe UNRWA boss zijn nieuwe horde Palestijnse eeuwigdurende poulains en volgende generaties weer financieel overvloedig bedruipen voor de volgende periode 2014-2016.

Op de ceremonie ter gelegenheid van de Europese schenking aan de Palestijnse zaak, die woensdag plaatsvond in Brussel, zei UNRWA chef Krahenbühl: “De Europese Unie blijft een standvastige partner voor de Palestijnse vluchtelingen temidden van de onzekerheid in het Midden-Oosten op dit ogenblik.”

Barones Catherine Ashton voegde eraan toe: “De voortdurende steun van de Europese Unie aan de UNRWA is een sleutel element in onze strategie om stabiliteit te promoten in het Midden-Oosten en de vraag om vrede van de betrokken partijen mogelijk te maken,” waarna beiden de overdracht van het bedrag door de EU aan de UNRWA ondertekenden.

Te weten dat enkel en alleen de groep van Palestijnse vluchtelingen op zich veel meer subsidies krijgen dan alle andere vluchtelingen in de wereld samen, doet blijkbaar nergens in de EU-landen de wenksbrauwen fronsen. De ca. 2 miljoen Syrische vluchtelingen in het buitenland en ca. 4 miljoen die in het binnenland op de vlucht zijn, moeten het helaas met heel wat minder stellen. Om maar één andere groep vluchtelingen te citeren…

Tussen 2007 en 2013, heeft de Europese Unie meer dan 1,3 miljard dollars gestort in de bodemloze financiële put van de UNRWA. In 2013, bedroeg het bedrag dat werd bijgedragen door de lidstaten en instituties zowat 43 procent van het hele budget van de Verenigde Naties.

De dubieuze rol van de UNRWA
De schandelijke waarheid is dat de UNRWA decennialang en tot op vandaag geen klap heeft uitgericht om een oplossing te bedenken voor het probleem van de Arabische “vluchtelingen” [sinds 1967: ‘Palestijnse’ vluchtelingen genoemd toen dat volk werd uitgevonden] toen zij in de jaren 1950 nog werkelijk échte vluchtelingen waren.

Terwijl in het begin van de jaren 1950 zij nog projecten trachtte uit te werken om de vluchtelingen te rehabiliteren en hen het mogelijk maakte om aan de slag te gaan in de economieën van hun gastheerlanden, gaf het dat deel van haar mandaat volledig op tegen eind 1960.

De UNRWA kon helpen met het probleem op te lossen door hun definitie van “vluchteling” overeenkomstig die van de UNHCR te zetten, de internationale vluchtelingenorganisatie van de VN, die alle andere vluchtelingen behalve de Palestijnen vertegenwoordigt en die geen erfbare vluchtelingenstatus uitreikt aan geen enkel ander volk ter wereld.

De UNRWA doet dat niet omdat dan meer dan 80% van de zogenaamde “vluchtelingen” onmiddellijk van de lijsten zou verdwijnen, zelfs indien u nog altijd gelooft dat nakomelingen van vluchtelingen zelf ook vluchtelingen zouden zijn.

In nagenoeg alle landen van het Midden-Oosten (uitgezonderd Jordanië) worden de Palestijnse vluchtelingen en hun miljoenen nakomelingen paspoorten geweigerd en het  burgerschap ontzegd in de landen waar zij, hun vaders en hun grootvaders zijn geboren. Het doel daarvan, afgezien van racisme en een gebrek aan elementaire menselijkheid, is sinds 1948 steeds hetzelfde gebleven: de politisering van de Palestijnse kwestie:

… de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Arabische vluchtelingen leven of sterven. [Lt.-Gen. Sir Alexander Galloway in 1952, toenmalig UNRWA chef, zoals hij geciteerd werd door Terence Prittie in The Palestinians: People, History, Politics, blz. 71 bron]

unrwa-bossHand in hand tegen Israël. Secretaris-Generaal Ban Ki-moon (l.) van de VN en de Zwitser Pierre Krahenbühl (r.), die sinds 1 mei 2014 de nieuwe commissaris-generaal is van de UNRWA.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ EU donates $335 million to UNRWA – Europe vows to remain ‘steadfast partner’ of Palestinian refugees amid Middle East uncertainty [lezen]
 2. Jewish Telegraphic Agency (JTA):
  ♦ E.U. donates $335m to UNRWA – The European Union approved a $335 million contribution to UNRWA, the United Nations agency responsible for people it defines as Palestinian refugees – The contribution, which will go to UNRWA‘s General Fund for core services for the period 2014-2016, was announced on Wednesday at a ceremony attended by E.U. Foreign Affairs Chief Catherine Ashton and UNRWA Commissioner-General Pierre Krahenbühl [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Palestijnse eeuwige vluchtelingstatus bij de UNRWA vandaag ter discussie in de Verenigde Naties [lezen]
 • De bedenkelijke rol van de UNRWA in het Israëlisch-Palestijns conflict; door Michael Curtis [lezen]
 • Een open brief aan de UNRWA: Ik ben OOK een Palestijnse vluchteling; door Roy Doliner [lezen]
 • Wiens belastingbetalers houden de UNRWA overeind? Dat domme Westen natuurlijk [lezen]
 • De Palestijnen, bij uitstek de meest geliefde en vertroetelde vluchtelingen van de wereld [lezen]

4 gedachtes over “Europese Unie injecteert 245 milj. euro in UNRWA om Palestijns vluchtelingenprobleem te bestendigen

 1. Dwaasheid is van alle tijden. Dat wist ook de wijze Joodse koning Salomo al:

  “Zoals een hond terugkeert naar zijn eigen braaksel, zo herkauwt een dwaas zijn dwaasheid.” (Spreuken 26:11)

  Hoe van toepassing zijn deze woorden op de EU met de Britse barones Ashton als boegbeeld!

  Like

 2. Haal “Israel” weg uit deze politieke saga en er vloeit geen halve cent meer naar de UNWRA!

  Maar omdat dit (ondanks alle pogingen) niet zal gebeuren,zal de EU belastingbetaler moeten blijven dokken! Niet voor jobs voor jongeren, niet voor werk voor ouderen (al moeten ze langer blijven doorwerken), niet voor werklozen (kunnen naar de gaarkeukens), niet voor gezondheidszorg voor zieken & verstandelijk gehandicapten (daar is familie voor), geen verzorging meer voor oudere gepensioneerden in verzorgingshuizen (wordt nu thuiszorg), schoolgeld/studie wordt duurder, voeding wordt duurder, winkels sluiten enz.enz.

  Allemaal géén probleem voor de EU burger, (is hem iets gevraagd), maar dat hebben ze er natuurlijk graag voor over om hun favoriete Arabier (de zogenaamde Palestijn) te helpen hun professie als vluchteling verder te kunnen blijven uitvoeren.

  Dit gebeurt er als intense Jodenhaat de bovenhand krijgt.

  Mensen raken totaal de weg & hun morele kompas kwijt.

  Het zal niet de eerste keer zijn, en zéker niet in Europa!

  Het zal pas ophouden als de EU burger een UNWRA nodig heeft!

  Maar tot dan mogen wij naar de stembus om ons gezicht te tonen en dan gaat de kermis weer gewoon op de oude manier voort…..want aan de EU burger hebben EU leiders maling!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.