Wat Australië betreft wordt Oost-Jeruzalem voortaan niet langer ‘bezet’ gebied genoemd

jeruzalem-kotelVan Canberra mogen de Joden voortaan hun Klaagmuur (Kotel) stilaan weer beschouwen als zijnde gelegen in het centrum van Jeruzalem en niet langer meer deel van een ‘bezet’ Oost-Jeruzalem dat de Joden op de moslimwereld zouden hebben ‘buitgemaakt’. Het gaat stilaan de goede kant uit met de 3.500 jaar oude hoofdstad van het Joodse volk van Israël. Nu moet nog enkel de rest van de ca. 200 naties van de wereld dit Australisch voorbeeld volgen en dan wordt wat al 18 eeuwen krom is, weer recht…

In Israël is men verbijsterd door de partijdige houding van de Verenigde Staten, de Europese Unie en de Verenigde Naties, die enerzijds het nieuwe Palestijnse eenheidskabinet toejuichen waarin de door henzelf als tereurgroep aangemerkte Hamas heeft plaatsgenomen en veroordelen anderzijds en in één adem Israël voor de aangekondigde bouw van ca. 1500 nieuwe woningen in Jeruzalem en de Westbank voorbij de Groene Lijn.

Zowel het 28-landen blok van de Europese Unie als de Verenigde Staten dringen er bij Israël op aan om het Palestijnse eenheidskabinet van Al-Fatah/Hamas te accepteren, door Israël terecht een ‘terreurregering’ genoemd, en willen dat Israël de vredesonderhandelingen met dit schijnkabinet van terroristen in maatpak onmiddellijk en ovoorwaardelijk hervat. De ontzetting die momenteel in Israël leeft over deze  onbegrijpelijke houding van het Westen is totaal.

Zeg niet langer Oost-Jeruzalem, maar zeg: Jeruzalem
Toch één lichtpuntje: Australië zal voortaan wat Oost-Jeruzalem betreft niet meer spreken van ‘bezet gebied’ wat dan weer tot grote verbijstering onder Palestijnen leidde. Dat besluit van de Australische minister voor Buitenlandse Zaken Julie Bishop werd door ’s lands procureur-generaal George Brandis als volgt toegelicht:

“De omschrijving van Oost-Jeruzalem als ‘bezet Oost-Jeruzalem’ is een uitdrukking die beladen is met pejoratieve implicaties die noch passend noch nuttig zijn. Het zou niet en zal ook niet [meer] door de Australische regering worden gebruikt om gebieden te beschrijven die het voorwerp zijn van onderhandeling in een dergelijke partijdige taal.”

Australië slaat hiermee de spijker op de kop en geeft het goede voorbeeld aan de Europese Landen, met inbegrip aan België en Nederland, die tot op heden nog steeds weigeren Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van de Joodse staat.

jeruzalem-kaartOverigens erkenden ze vóór 1967 ook ‘West-Jeruzalem’ niet als Israël’s hoofdstad, maar ze zouden thans wel graag ‘Oost-Jeruzalem’ (hèt Jeruzalem uit de oudheid) willen erkennen als de nieuwe hoofdstad Al Quds van een soevereine staat Palestina.

Tijdens Israël’s Onafhankelijksoorlog van 1947-1949 hadden de Arabieren Jeruzalem en de Westbank veroverd op de Joden en werden de hoofdstad en deze gebieden bezet en later illegaal geannexeerd door Jordanië. In 1967 heroverde Israël zijn hoofdstad weer op Jordanië en met de Jeruzalemwet uit 1980 werd Jeruzalem officieel weer herenigd en eengemaakt.

Als diplomatieke tegenzet zag Jordanië datzelfde jaar af van zijn (illegale) eigendomsclaims op Jeruzalem en de Westbank en schonk deze weg aan de PLO, de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie die destijds geleid werd door Yasser Arafat.

Het is pas nà 1967 dat de Palestijnen begonnen zijn met Jeruzalem en de Westbank op te eisen als hun nieuwe hoofdstad en soevereine staat voor hun zelf ‘uitgevonden’ volk van Palestijnen. Die eis werd stilaan overgenomen door de internationale gemeenschap en veroordeelde Israël voor het ‘bezetten’ van historisch Joodse gebieden, hoewel die voorheen ‘bezet’ werden door Jordanië maar waartegen de internationale gemeenschap toen geen enkele actie heeft ondernomen… Totdat Israël in het verhaal opdook en opeiste wat al duizenden jaren van oorsprong het Joodse Land van Israël is.

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ Israel ‘mystified’ by condemnation of settlement plans – Jerusalem shocked that world, while seeing Hamas-backed gov’t as offering hope of peace, objects to new homes in Israel’s capital; door Lazar Berman [lezen]
  ♦ PLO: Australia’s East Jerusalem decision ‘disgraceful’ – Earlier Thursday, Canberra announced that it would no longer refer to disputed area as ‘occupied’ territory; door Gavriel Fiske [lezen]
  ♦ PA promises ‘unprecedented’ response to settlement expansion – Announcement of 1,500 housing units in West Bank and East Jerusalem draws condemnation from Palestinians, US, coalition members [lezen]
  internaational-law♦ EU ‘deeply disappointed’ by settlement announcement – Threatening sanctions, 28-nation bloc calls on Israel to ‘reverse decision’ to build thousands of new units; door Marissa Newman [lezen]
  ♦ US envoy condemns new settlement building plans – Dan Shapiro criticizes Israel’s decision to push ahead 1,500 units in West Bank and East Jerusalem as response to Palestinian unity government [lezen]
 2. Myths & Facts:
  ♦ Inappropriate Use of the Fourth Geneva Convention – Protection of Civilian Persons in Time of War Has Nothing to-do With Jewish Rights to the Land of Israel!; door Eli E. Hertz [lezen]

Een gedachte over “Wat Australië betreft wordt Oost-Jeruzalem voortaan niet langer ‘bezet’ gebied genoemd

 1. Dit moet niet de uitzondering zijn, maar de norm want het is gewoon de waarheid!

  Het zijn de ”vredesengelen” uit de EU/US/Arabische wereld die de boel verdraaien!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.