Om westerse donoren te misleiden: Palestijnse gevangenen voortaan vergoed door PLO ipv de PA

dollar04

Zoals wij, de pro-Israëlbloggers, al jaren schrijven, misbruikt het Palestijnse leiderschap al jaren vele miljoenen westerse hulpfondsen om er vergoedingen mee uit te betalen aan de duizenden Palestijnse terroristen en massamoordenaars die in Israëlische gevangenissen zitten opgesloten.

Terreur loont
Het draait hier om een niet onaardig bedrag, te weten dat deze salarissen aan Palestijnse criminelen in 2013 waren opgelopen tot 103 miljoen dollars [ca. 75 miljoen euros] en voor dit jaar 2014 wordt een toename voorzien ten bedrage van 130 miljoen dollars [ca. 95 miljoen euros].

De Palestijnse Autoriteit, die voortdurend in grote geldnood verkeert, zou dit vele geld beter besteden aan diegenen voor wie het bestemd werd en werk maken van de werkelijke Palestijnse behoeften zoals woningbouw, wegenconstructie, sociale voorzieningen enz. Niet dus.

Tot nog toe luidde de propaganda van de Palestijnse Autoriteit gericht aan zijn bevolking:

abbas-prisonerTerreur tegen Joden is onze hoogste prioriteit; terrorist zijn is een mooi en eervol beroep en wordt bovendien goed bezoldigd; Joden doden is Big Fun; maak je geen zorgen om het geld; als we geld tekort hebben vragen we toch gewoon aan het Westen om meer; die geven altijd en zonder lastige vragen te stellen; jullie maandsalarissen worden sowieso doorbetaald; dus, ga ervoor! Kill Da Jews!

Die maandlonen, kunnen dan ook erg hoog oplopen, afhankelijk van hoeveel Joden deze of gene terrorist heeft vermoord en hoe groot het impact van zijn/haar aanslag is geweest. Deze praktijk behoort tot de Palestijnse strategie om de Palestijnen aan te moedigen terreurdaden te plegen tegen de Joden van Israël en hun financieel extra te belonen voor hun terreuracties.

Zwendel
In het Westen zou daar niemand van op de hoogte zijn geweest of ze hebben in elk geval die bedenkelijke praktijken toch jarenlang goed verborgen gehouden voor hun electorale achterban. Want zeg nu zelf: als wij het al jaren weten en over schrijven, moet het Westen dat toch ook hebben geweten? Tenzij ze liegen, bedriegen en wegkijken. Dat zou ook kunnen.

Echter, nadat Palestinian Media Watch (PMW) deze zwendel met westerse hulpfondsen in een uitgebreid rapport aan het licht heeft gebracht, staat de Palestijnse Autoriteit sindsdien onder zware druk van hun westerse donoren om die praktijken stil te leggen.

Leden van het Amerikaans Congres hebben onlangs voorgesteld om de bedragen die de Palestijnse Autoriteit aan hun gevangen terroristen uitkeert in te houden op de Amerikaanse financiële steun aan de PA.

Simultaan hebben Noorwegen en Groot-Brittannië hierom opheldering gevraagd en wijzigingen in hun financiering van de Palestijnse Autoriteit en het Nederlands parlement heeft een motie ingediend dat de regering iets moet doen om deze uitbetaling van salarissen aan terroristen stil te leggen.

Maar Palestijnse terroristenleiders gaan zoals steeds bijzonder creatief te werk in het bedriegen van de internationale media en hun westerse erg royale sponsoren voor de gek te zetten en hebben andermaal een nieuw konijn uit hun hoed getoverd.

Het Konijn getoverd uit de Hoed van Abbas
Om onder deze internationale druk weg te komen plant de Palestijnse Autoriteit thans een truuk om de salarissen te kunnen blijven uitbetalen door de verantwoordelijkheid voor die betalingen van de Palestijnse Autoriteit door te schuiven naar de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie). Vermits Mahmoud Abbas als president van de Palestijnse Autoriteit, tevens de voorzitter is van de PLO, zal hij zijn verantwoordelijkheid voor de betalingen aan de gevangen criminelen gewoon kunnen blijven verderzetten.

konijn2De Palestijnse Autoriteit verwacht dat deze truuk zal werken. Zo bericht de dagkrant van de PA Al-Ayyam op 1 juni 2014 dat uit “goed ingelichte bronnen” het Ministerie voor Gevangeniszaken “zal omgekeerd worden in een autoriteit die voortaan ondergeschikt zal zijn aan de PLO. Enkel de naam zou veranderen maar verder niks meer en het zou ook helemaal niets veranderen aan de rol en de plichten die het Ministerie (voor Gevangeniszaken) vervuld.”

Aldus zouden de Amerikaanse en Eurtopese hulpfondsen gewoon blijven binnenstromen in de kassa van de Palestijnse Autoriteit, die het op haar beurt zou doorstorten aan de PLO, en de PLO betaald hiermee de salarissen van de gevangen terroristen gewoon verder door.

Palestijnse bronnen specifieerden dat deze klassieke Truuk met de Duif in antwoord kwam op de Amerikaanse en Europese druk om niet langer de salarissen van de Palestijnse terroristen uit te betalen met hun donorgelden. In Al-Ayyam van 1 juni 2014 werd de vestzak-broekzakoperatie aldus uitgelegd:

“De nieuwe situatie moet het mogelijk maken om nieuwe middelen aan te bieden ter ondersteuning van kwestie van de gevangenen, zonder dat het Amerikaanse Congres of sommige Europese parlementen nog zouden pogen om de Palestijnse Autoriteit te chanteren of stappen tegen haar zouden  ondernemen. Bovendien zouden de gevangenen er zelf ‘helemaal niks van merken’ maar integendeel, hun situatie zou zelfs aanzienlijk verbeteren omdat de Palestijnse Autoriteit aldus efficienter en flexibeler aan hun eisen zou kunnen voldoen en hun rechten verdedigen.”

In een uitzending van de Palestijnse nationale omroep PA TV van 1 juni 2014 (videoclip hieronder), legt de vice-minister voor Gevangeniszaken Ziyad Abu Ein uit hoe de massieve financiering van gevangenen is toegenomen onder PA president Mahmoud Abbas en dat het geld voor de gevangenen onder de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) ook zal beheerd worden door Abbas:

“Wie anders heeft de zaak van de Palestijnse gevangenen zo omhoog getild dan president Mahmoud Abbas? Al deze wetten, de tienvoudige toename van het budget van het Ministerie van Gevangeniszaken – al dit werd gedaan tijdens de teneur van de Palestijnse president Mahmoud Abbas en gebeurde volkomen conform de wensen van de Palestijnse president Mahmoud Abbas

Als we terugkeren naar de bron, die de PLO is, die zal zorg dragen voor [de kwestie van] de gevangenen… elemineren wij de internationale druk en de pogingen om alles te temperen met betrekking tot deze kwestie, die zo gevoelig ligt en heilig is voor ons Palestijnse volk.

Het [Palestijnse] leiderschap wil deze heilige kwestie weghouden van de invloed van de donorlanden en van de occasionele negatieve invloed van de donorlanden, door het [de gevangenen kwestie] zijn heiligheid te geven en het over te laten aan het leiderschap van de strijd van ons Palestijnse volk.

Wie heeft het leiderschap van de strijd van ons Palestijnse volk? De PLO… De gehele autoriteit, al de wetten, het budget, de ambtenaren en stafmedewerkers zullen deel uitmaken van de Gevenagenen en Vrijgelaten Gevangenen Autoriteit, die onder de bevoegdheid valt van de PLO, aan de Palestijnse preisident Mahmoud Abbas en aan het Uitvoerend Comité van de PLO.”

door Brabosh.com


Bronnen:

 1. Palestinian Media Watch (PMW):
  ♦ Palestinian ploy to deceive donors – PA will stop giving $130 million a year to terrorist prisoners, but PLO will pay the terrorists instead [lezen]

Gerelateerd op Brabosh.com:

 • Maak de Palestijnen zelf verantwoordelijk voor hun eigen staatshuishouding; door Roei Eisenberg [lezen]
 • Alles over Corruptie binnen de Palestijnse Autoriteit en de Miljarden van Abbas op Brabosh.com in de rubriek ‘Pallygate’ (62 artikels) [klik hier]
 • Europese Unie verwikkeld in enorm financieel schandaal mbt de Palestijnse Autoriteit; door David Singer [lezen]
 • Palestijnen verwerpen EU-eis om geen Europese fondsen meer te misbruiken om terroristen te betalen [lezen]
 • Pallygate: Europese Unie betaalt al vele jaren tienduizenden Palestijnse ambtenaren die niet werken [lezen]
 • De zaden van het geweld: PA besteedt éénderde van zijn begroting aan militarisering; door Nitsana Leitner [lezen]
 • Abbas in Berlijn: Europese Unie negeert de dieven van ‘Palestina’ die al hun geld stelen en verkwisten [lezen]
 • Europese Unie beschuldigt Palestijnen van verkwisten van 2 miljard euros hulpgelden [lezen]
 • EU geeft elke dag 3 miljoen euro hulp aan Palestijnen en weet niet waar al dat geld blijft [lezen]
 • Failliete Europese Unie stort 42 miljoen euro extra in bodemloze put van corrupt Palestijns regime [lezen]
 • Europese Unie doneert andermaal 20 miljoen euro terwijl corrupte PA verder verkwist; door Missing Peace [lezen]
 • De bestendiging van het Arabisch-Israëlisch conflict wordt gefinancierd door Nederland en de EU [lezen]
 • Nogmaals: Waar zijn al onze miljarden euro’s gebleven die wij de Palestijnen doneerden? HIER [lezen]
 • Misbruik donorgelden in de Palestijnse Autoriteit blijft voortduren; door Missing Peace [lezen]
 • Waar zijn al onze miljarden euro’s gebleven die wij aan de Palestijnen doneerden?; door Calev Myers [lezen]
 • PA geeft jaarlijks 45 miljoen euro uit aan maandlonen voor terroristen in Israëlische gevangenissen [lezen]
 • EU-landen helpen salarissen door te betalen van 4000 vrijgelaten Palestijnse terroristen [lezen]
 • De banden van de UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnen, met de terreur [lezen]
 • Europa betaalt het verspreiden van Jodenhaat en Israëlhaat in Gaza en de Westbank +video’s [lezen]

2 gedachtes over “Om westerse donoren te misleiden: Palestijnse gevangenen voortaan vergoed door PLO ipv de PA

 1. Ja Taiwan… 23 landen… vergelijk daarmee ‘Palestina’, dat door de PLO op 15 november 1988 onafhankelijk werd verklaard. Per 27 september 2013 hebben reeds 134 van de 193 lidstaten van de Verenigde Naties de ‘Staat Palestina’ erkend, ook al bestaat die staat enkel uit een luchtkasteel en bestrijkt theoretisch heel het grondgebied van Israël, volgens Al Fatah en Hamas. Dat laatste verklaart ook meteen waarom zoveel landen wel pro-Palestina stemden en zich onthielden van Taiwan: Israël moet van de kaart geveegd worden.

  Like

 2. Westerse donoren laten zich maar al te graag misleiden.

  Deze schone schijn is deze week als een zeepbel uit elkaar geploft met hun eensgezinde & supersnelle erkenning van het Fatah/Hamas regime als de “regering van Palestina”.

  Maar de Westerse mogendheden hebben een lange termijn plan. Zij hopen door deze kleine investering het einddoel te bereiken.

  Wat dat betreft denken ze net zo als de “nieuwe regering van Palestina”, die bovendien bereid is om ‘met plezier voor de wereld gemeenschap het zware werk te doen, zodat die hun handen niet vuil hoeven te maken en het vieze spelletje verder kunnen spelen.

  Ben toch eens benieuwd wanneer de wereldgemeenschap nu eindelijk eens eensgezind Taiwan gaat erkennen, wat tot dusver maar door 23 landen is gebeurd.

  Maar ja, in Taiwan valt niets te halen, geen Israeli, Jood of olie te bekennen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.